joi, 18 septembrie 2008

Azi incepe turneul


Mai sunt doar cateva ore pana la inceperea turneului amical desfasurat in memoria lui Toci. Se stie deja ca la acest turneu s-au inscris 4 echipe – 3 din tara si una din Serbia. In cele ce urmeaza, voi incerca sa fac o prezentare a echipelor inscrise la acest turneu, care sper sa devina unul de traditie in baschetul inter-sezonal din Romania.
Mega Hypo Leasing Belgrad - singurele informatii pe care le am pana acum despre aceasta echipa este ca provine din scoala sarbeasca de baschet. Sincer, nici nu stiu sigur daca exista, pentru ca nu am reusit sa aflu nimic despre ea in vasta lume a internetului. Daca exista cu adevarat vom vedea azi la ora 17:00 cand vor aparea, sper, si mai multe informatii despre echipa, pe care le voi publica si aici, in caz ca voi ajunge la ele.
C.S.U. Municipal Brasov – o echipa despre care stim destul de multe, la modul general, dar care a schimbat multi jucatori in aceasta vara. Dintre acestia, cele mai bune transferuri ar fi aducerea lui Enes Hadjibulic de la Dinamo si repatrierea lui Andrei Mandache. Nu trebuie trecuta cu vederea nici sosirea la Brasov a lui Isleam Senai, de la Valcea, un jucator pe care eu, personal nu-l agreez de nicio culoare, dar care zic unii, ar fi destul de valoros. Din pacate, pe ultimii doi cu siguranta nu ii vom vedea in acest weekend pe parchet la Sibiu, intrucat participa la campania de calificare a nationalei. Vom vedea incepand cu ora 17:00 daca ex-dinamovistul Hadjibulic va juca, intrucat nu stiu daca a facut jonctiunea cu lotul brasovean. (Asta este... sunt si eu un amarat caruia ii place baschetul, nu am relatii la federatie sau la cluburi ca sa aflu tot ce misca)
B.C. Arges Pitesti – sau ar trebui sa spun Rapid Bucuresti Reloaded? Cu un tanar antrenor sarb, in persoana lui Bojan Kuskmuk, care nu e strain de baschetul din Romania, el evoluand in trecut si la Timisoara, si cu mai multi jucatori adusi de la falimentarul club alb-visiniu, Pitestiul se prezinta la turneul de la Sibiu cu o formatie mai mult decat lipsita de omogenitate. Dar tocmai de asta joci in amicale, sa dezvolti relatii de joc in vederea sezonului competitional. Cu marele Ziguli, director tehnic, si cu streetballer-ul Uche in lot (al doilea jucator in topul celor pe care nu pot sa ii inghit, dupa Catalin Burlacu), Pitestiul are mari sanse sa-mi devina cea mai antipatica echipa. In cazul in care Helcioiu continua la Pitesti, situatia lui fiind incerta, sansele de antipatie cresc la 100%. Din fericire, insa (pentru mine, bineinteles), conducatorul de joc al nationalei nu va evolua la acest turneu.
Lotul cu care Pitestiul se va prezenta la acest turneu este incert, zilele trecute antrenorul suspendand niste juniori pentru ca nu s-au prezentat la antrenamente din cauza contractelor mici. Astfel, din informatiile culese de pe site-urile de specialitate, Pitestiul are in componenta echipei 5 seniori (4 ex-rapidisti:Milovic, Pantelic, Stefanovic si Iheadindu + Marius Pociukonis), poate 6 daca Lupusavei a semnat cu echipa argeseana, conform zvonurilor de la inceputul lunii august. Si in rest??? Pai noi cu cine jucam domnule Ziguli??? Aaaa, stati ca m-am prins, vedem noi azi incepand cu ora 19:00.
C.S.U. Atlassib Sibiu – are deja un trofeu castigat intr-un turneu amical desfasurat in actualul intersezon (Cupa Gazistului de la Medias) si, daca nu cumva sarbii de la firma de leasing au o super-echipa, pare abonata si la castigarea turneului ce se va desfasura in Sala Transilvania. Cu un Octavian Popa-Calota, sau Kevin, daca vreti, intr-o forma de zile mari, cu o noua armata de americani care nu se misca rau deloc, cu un Ban asa cum il stim, cu un Andrus care are drept de joc si in campionat, cu un Dohi care m-a surprins placut prin jocul lui de pana acum, echipa sibiana este deja cu medalia de aur de gat si cu trofeul cel mare in brate. Dar, pentru ca intotdeauna exista si un “dar”, nu totul este lapte si miere la Sibiu. In primul rand avem un Centru, Chad Bell, care nu este nicicum recomandat de statistici sau de filmulete aparute pe diverse site-uri. Sa ii dam totusi o sansa omului, sa vedem exact cum se descurca pe parchetul salii noastre si sub conducerea lui Schommers. In al doilea rand, avem un Bryant Matthews, poate unul din cei mai buni jucatori care au trecut pe la Sibiu, dar cu mari... foarte mari probleme la mansarda. Lui i-as dedica o “cantare de galerie”, care ar suna cam asa: “Pentru noi, tu esti Little 2!”. Tot la capitolul probleme as trece si faptul ca Rice si Harrison, cei doi fundasi americani sositi la echipa in intersezon, desi se apara bine, nu exceleaza la capitolul puncte marcate. Singurul jucator american la care nu am, deocamdata, nimic de criticat, ar fi C-Scott, care se descurca bine la recuperare, in ciuda inaltimii, si se misca foarte bine, in ciuda faptului ca este cam plinut.
Pacat ca lipseste Cristian "Bata" Craciun si nu avem posibilitatea de a vedea toata echipa la treaba. Dar revine el de la nationala.... si-atunci sa te tii.
Cam atat inainte de turneul memorial Elemer Tordai de la Sibiu. Mai multe detalii, dupa meciuri.

3 comentarii:

Anonim spunea...

foarte foarte bine spus oancea. si imi place ca imi impartasesti parerea despre cui dam premiul "cea mai antipatica echipa". cat despre sloganul pt Matthews eu as zice sa nu ne grabim. ce-a fost a fost, si sa speram ca nu o sa fie incidente in care sa fie bagat. totusi sclipirea argesenilor s-ar putea sa fie Lawrence, care in pofida faptului ca nu se suporta cu Ziguli a mai ramas un an, sa-i demonstreze ca are cu ce. in ceea ce-l priveste pe uche-gooche , eu imi fac deja banner sa-l intampin!

cronicaru' de baschet spunea...

Eu nu stiam ca a mai ramas Lawrence. Am si anuntat: tot ce scriu aici e bazat pe cunostintele mele. Inseamna ca Pitestiul vine cu 7 jucatori:)

Marinescu RAZVAN spunea...

Ziguli nu mai e nici macar director tehnic...Nu i-a convenit bugetul si i s-a spus pa!