marți, 23 septembrie 2008

Galeria... incotro?


Tot legat de baschet, ca doar de-aia am facut blogul, dar de data asta cu referire la suporterii de baschet, cineva mi-a dat un “subiect de meditatie”: liderul galeriei sibiene, cunoscut sub pseudonimul IFG, si-a anuntat retragerea din functie, dupa meciul din deplasare contra turcilor de la Banvit. Cine ii va lua locul? Care din actualii membrii ai galeriei poate face asta? Cine se poate impune in aceasta postura?
Nu vreau sa fiu inteles gresit... eu nu propun, dar ca unul care s-a plimbat prin tara cu galeria, care a strigat pentru a-si incuraja echipa, dar mai ales care si-a petrecut kilometrii intregi cu cei care ar putea deveni sefi de galerie, imi permit sa-mi dau cu parerea.
Multi stiu ce a facut galeria, bune si rele. Multi au vazut coregrafiile si au simtit atmosfera din Sala Transilvania la meciurile disputate de CSU acasa, multi au vazut la televizor spectacolul facut de suporterii sibieni in deplasare, sau au citit pe site-urile de specialitate despre asta. Multi l-au vazut pe “nebunul ala catarat pe bara”, gesticuland, strigand de mama focului si stand mai mult cu spatele la joc decat la galeria pe care o conduce. Multi l-au hulit, dar, cred eu, si mai multi l-au admirat, pentru ca mare parte din ceea ce inseamna galeria sibiana, numita de comentatorii Telesport, de nenumarate ori “cea mai frumoasa galerie de baschet din tara”, i se datoreaza lui, sefului de galerie. Si-atunci, cine sa-i ia locul? Cine ar putea sa ia responsabilitatea asta pe umeri? Cine ar putea face sacrificiile pe care le-a facut el pentru echipa asta? Cine ar face asta fara niciun interes ascuns, ci doar din dragoste pentru culorile galben-albastre care imbraca jucatorii echipei noastre?
E simplu ca buna ziua: NIMENI! Si e simplu pentru ca nimeni nu s-ar putea impune cum a facut-o el in fata unei gramezi de oameni, toti diferiti, sau in fata unei sali (amintiti-va ce a fost in sala noastra la meciul din play-off cu Cluj, cand toti cei prezenti erau in picioare, cantau si aplaudau). Bineinteles ca au fost, si sunt inca, oameni care nu il prea au la inima (ca sa ne exprimam elegant), oameni care l-au acuzat de multe ori de pupincurism fata de conducerea clubului, in general, mai ales fata de Mircea Vulc. Asta este... nu cred ca exista persoana pe lumea asta care sa nu aiba grupuri de simpatizanti si de antipatizanti (daca imi permiteti exprimarea), dar atata timp cat simpatizantii sunt mai multi, inseamna ca faci mai multe lucruri bune decat rele. Mare parte din coregrafiile vazute in Sala Transilvania au fost ideea lui,iar cu sprijinul asociatiei “Al 6-lea jucator” le-a pus in practica asa cum le-ati vazut. Si asta inseamna nopti nedormite, multe ore petrecute in sala, uneori si pe intuneric, pentru ca niciun detaliu sa nu ramana la voia intamplarii. Dar omul mai are si viata personala, mai are si o familie alaturi de care vrea sa isi petreaca mai mult timp (va aduceti aminte ca am scris de sacrificii mai sus, nu?), are si un copil pe drum (varza, varza vine barza) si in aceste conditii, este perfect de inteles ca vrea sa predea stafeta. Si asta ne aduce inapoi de unde am pornit: cui sa predea stafeta??? Am eu o sugestie, singura care mi se pare a fi o idee buna: TOT LUI!!!

3 comentarii:

adela mohanu spunea...

Nu cunosc motivele personale ale lui IFG pentru renunţarea asta, dar sper să le depăşească. Şi eu cred că nu există unul mai bun decât el. Nu, am spus-o prost. Şi eu cred că e cel mai bun. L-am apreciat şi respectat întotdeauna şi sper să-şi dea seama că galeria ar suferi o foarte, foarte mare pierdere dacă pleacă.

De fapt, nu ştiu nici cum îl va lăsa inima să stea cuminte pe scăunel, în Sala Transilvania... :)

Anonim spunea...

da asa e!!!!!!!!!sa nu plece!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daniel Ursache spunea...

Interesant blogul.
HalfCourt.info ar fi onorat sa colaborezi cu ei.
Oricum, succes mult cu blogul !

HC