joi, 18 septembrie 2008

Si ne-am dus la sala...


Bucurie mare ieri, 17-09-2008 pe iubitorii de baschet din Sibiu... Am avut parte de primul meci oficial de baschet din sezonul 2008-2009 - ROMANIA - ELVETIA.
Bineinteles ca organizatorii nu s-au deranjat sa anunte asa cum ar trebui evenimentul... m-am tot uitat pe stalpii din oras, nimic... niciun afis. Doar la sala, cateva, lipite pe usi si doua-trei anunturi la radio...Atat! In fond si la urma urmei, eu am aflat... si ca mine, au aflat si altii, pentru ca pana la urma s-au strans vreo 7-8 sute de oameni. Cam apatici, dar s-au strans. E drept ca nici meciul nu a fost unul care sa te faca sa sari de pe scaun, cu o Elvetie care a jucat orice, inafara de baschet, cu o Romanica fara prea mari legaturi cu baschetul, dar net peste aia mici si rosii care la un moment dat chiar respirau greu. Greu de tot!!!
Atmosfera in sala, una de vacanta. Nici nu avea cum sa fie altfel, avand in vedere ca iubitorii de baschet nu erau incalziti si ca nationala pierduse primele doua meciuri din aceasta campanie. S-a ras, s-a glumit, s-a comentat (mai ales la adresa lui Burlacu, care este "favoritul" sibienilor).... ce mai a fost frumos. Dar se putea si mai frumos. Si o sa fie si mai frumos, ca doar va incepe sezonul. Pana atunci insa, vineri, sambata si duminica ne vom bucura ochii, cu tristete in suflet, la memorialul Elemer Tordai, de unde sper sa revin cu "cronici" dupa fiecare din cele 6 meciuri.

In incheiere, daca ar fi sa dau note, de la 1 la 10 jucatorilor (ceea ce sper sa devina un obicei dupa fiecare meci de baschet pe care o sa am onoarea si placerea sa-l vizionez), notele ar fi urmatoarele:
jucatorii elvetieni - 3 pe linie, mai putin numarul 22, Mladjan (care dupa nume, sigur e nascut si crescut in Geneva) care primeste nota 1 (cu indulgenta), mai ales pentru iesirile nervoase, una din ele soldata si cu un tehnic.
jucatorii romani (in ordinea numerelor de pe tricou) - Stanescu 8, Helcioiu 7 (daca nu dadea 3 de 3, nu stiu dac trecea clasa), Paul 5 (a vrut multe, dar nu i-a iesit nimic), Dumitrescu 5 (din aceleasi motive ca Paul), Mandache 7 (nu a jucat mult, dar a facut-o bine. doua patrunderi in mare viteza si de mare efect, si un capac foarte frumos), Szijarto 6 (ma asteptam la mai mult de la el), Burlacu 4 (da, da. Ai auzit bine. Stai jos 4! Penibilule! In loc sa iti certi coechipierii, mai bine incearca sa joci baschet, ca nu cred ca ai uitat), Capusan 5 (no comment), Craciun 7 (poate sunt subiectiv, dar mie chiar mi-a placut cum sa descurcat in cele 13-14 minute petrecute pe teren, mai putin faultul inutil facut la nici un minut de la prima intrare pe parchet), Dragusin 5 (mare, cam imobil. Daca nu punea doua capace, era corigent, de mana cu Burlacu), Paltinisanu (nu ii pot acorda nota pentru cele 4 minute de alergat dintr-o parte in alta a terenului) si, in sfarsit, MVP-ul meciului Popescu 9+ (9/14 din actiune - 64%, 5/7 la 3 - 71%, 3/3 la libere. Daca ar fi recuperat macar 5 mingi, in loc de 2, treceam peste cele 2 mingi pierdute si ii dadeam 10)


5 comentarii:

Anonim spunea...

Primu comentariu. Asa imi sade bine :)
Buna idee blogu asta, iti mai pui mintea la contributie.
Astept cronici (si nu numai) in continuare si abia astept sa te contrazic!!
Succes dragul meu WanChea :)

Anonim spunea...

fain blog ;) sper sa fie ceva interesant dar si funny :P

Băgă spunea...

ioi, are oancea blog!!!!!!! beiii, da de ce despre baschet? de ce nu despre bergenbier?
#1

cronicaru' de baschet spunea...

@aristide: in primul rand, mersi de poza, iar daca ma contrazici argumentat, nu doar pentru a ma enerva, te astept cu drag :)
@sicakb24:daca am ocazia sa il fac funny, poti sa fii sigur ca nu o voi rata
@bagatorideseama: pai bergenbieru' e direct implicat in procesul de creatie:D crezi ca as putea scrie fara sa beau ceva?:D

la ciovique spunea...

Yupiiiiii :) ce bine, voi citi cu consecventza aceste cronici:) abia astept :D