vineri, 6 martie 2009

Avancronica etapa a XXIV a

CSU Atlassib Sibiu – Energia Rovinari (amanat pentru 25.03.2009)
BCMUS Arges Pitesti – GAZ METAN Medias
ELBA Timisoara – CS Rapid Bucuresti
CSM Oradea – Dinamo Bucuresti
SCM “U” Craiova – sta
CS Otopeni – U Mobitelco Cluj-Napoca
BC Mures Targu Mures – BC Targoviste
CSU Ploiesti – CSU Municipal Cuadripol Brasov

Etapa cu numarul XXIV are programate 3 meciuri foarte interesante, intre echipe clasate in primele opt. Dintre acestea, unul a fost amanat, iar un altul (CS Otopeni – U Mobitelco Cluj-Napoca) poate fi urmarit in direct la TELESPORT. Mi se pare ciudata decizia televiziunii de sport de a nu transmite si disputa de la Ploiesti, derby-ul etapei, intre echipele care ocupa locurile 1 si 3. Desi cu sanse mai mult teoretice la accederea in play-off, Gazul are mare nevoie de o victorie in meciul din aceasta etapa de la Pitesti pentru a-si creste si sansele practice, iar asta inseamna ca si acolo va fi un meci care merita urmarit.

CSU Atlassib Sibiu – Energia Rovinari, miercuri 25.03.2009, ora 17 (daca nu cumva se televizeaza), arbitrii: Banica, Roceanu, Constantinescu – 1. Voi reveni cu o avancronica a meciului in 23 sau 24.

BCMUS Arges Pitesti – GAZ METAN Medias, sambata 07.03.2009, ora 17, arbitrii: Roceanu, Grigoras, Bedir – 1. Dupa cum spuneam si putin mai sus, meci important pentru oaspeti. O eventuala victorie, desi imposibila din punctul meu de vedere, i-ar aduce pe acestia la doua puncte de gazde, cu un meci mai putin disputat. Avand in vedere ca meciul in minus este impotriva campionilor, diferenta reala ar fi de un punct, ceea ce nu ar fi insurmontabil... teoretic. Practic insa, oaspetii nu joaca mai nimic, spre deosebire de echipa din Trivale care a reusit un retur bun pana in acest moment. Cu un lot valoros la dispozitie, gazdele acestei dispute au posibilitatea de a urca pana pe locul 5 in clasament, avand in vedere amanarea disputei de la Sibiu, intre locurile 5 si 6 la momentul acesta. Sincer vorbind, oricat de antipatica mi-ar fi echipa asta a Pitestiului (cred ca am zis-o in fiecare avancronica de etapa), un loc 5 al acestora la finalul sezonului regulat mi se pare a fi unul meritat. Chiar daca in tur Mediasul s-a impus pe teren propriu cu scorul de 72-65, sunt de parere ca dupa meciul din aceasta etapa, daca, prin absurd, cele doua echipe vor ajunge la egalitate de puncte, Pitestiul va fi in fata. Deci, victorie a gazdelor la peste 7 puncte (peste 15 m-as hazarda sa spun).

ELBA Timisoara – CS Rapid Bucuresti – meciul s-a disputat vineri 06.03.2009, incepand cu ora 11, arbitrii Drugau, Podar, Moraru. Oricum, nu cred ca erau prea multe lucruri de spus despre el. In tur, la Bucuresti: 62-73.

CSM Oradea – Dinamo Bucuresti, sambata 07.03.2009, ora 18, arbitrii: Martinescu Nitu, Constantinescu, Stoica – 2. Acest meci este o buna oportunitate pentru Dinamo de a mai urca un loc in clasament, profitand si de faptul ca SCM “U” Craiova sta in aceasta etapa. Oradea este o echipa care mi-a lasat o impresie placuta, prin baschetul pe care il practica, avand in vedere si conditiile in care clubul isi desfasoara activitatea. Cu siguranta elevii lui Attila Veres vor opune o rezistenta solida oaspetilor lor, nefiind exclus nici sa castige. In tur elevii lui Vali Pogonaru s-au impus mai mult decat relaxat, cu scorul de 107-49, insa de atunci la Oradea au venit 3 jucatori noi care pot inclina, alaturi de tinerii lor colegi, balanta in favoarea echipei lor. Totusi, merg pe mana bucurestenilor care au ca “arma principala”, exact punctul slab al oradenilor: experienta.

CS Otopeni – U Mobitelco Cluj-Napoca, sambata 07.03.2009, ora 19 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Serban, Olaru, Fumu – 1X2. Acest meci este unul pe care nu stiu cine il va castiga. Desi Otopeni se afla pe ultimul loc care asigura accederea in play-off, cred ca lotul echipei este unul dintre cele mai echilibrate ale campionatului, oricand putand fi introduse in teren doua echipe cu valori egale. Daca asta inseamna ca ambele “cinciuri” sunt de locul 8, nu ma pronunt. Totodata, Clujul sta bine si el, mai ales in acest retur, pierzand un singur meci din cele 7 disputate si acela in fata campionilor en-titre de la Ploiesti. Baldwin declara ca se teme de Medvedj si Seals, pentru ca acestia cunosc jocul practicat de alb-negri, evoluand mai multe sezoane pentru acestia. Cei doi pot constitui, intr-adevar, un pericol pentru clujeni, insa nu doar pentru motivul mentionat de Baldwin, ci pentru ca sunt doi jucatori valorosi, in ciuda prestatiilor nu tocmai convingatoare avute in culorile CS Otopeni. La fel de periculosi sunt insa toti coechipierii lor. Din pacate, “aeroportuarii” nu au fost prea televizati pentru a ma putea exprima “mai in cunostinta de cauza” despre sistemul de joc al acestora, rotatie etc. De cealalta parte, Clujul este, alaturi de Ploiesti si Brasov, una din cele mai in forma echipe ale momentului. Sa fi fost meciul cu Sibiul cel care le-a dat aripi... nu stiu, cert este ca jocul lor a crescut in calitate dupa meciul respectiv. Asta ii face niste adversari periculosi pentru toate echipele impotriva carora mai au de jucat in acest retur. Personal, astept sa vad cum se vor desfasura luptele de sub panou in aceasta disputa, desi cred ca oaspetii se vor impune, chiar daca s-ar putea sa nu il poata folosi pe Roberts, cel mai bun jucator al lor in meciul din etapa precedenta. In meciul tur, clujenii s-au impus pe teren propriu la o diferenta de doar doua puncte (79-77) intr-un meci in care Gibson si Popovic au fost principalii realizatori ai echipelor lor. Fata de acel meci, fiecare echipa s-a intarit cu cate un jucator, ceea ce nu poate sa faca acest retur decat mult mai interesant. Trebuie mentionat si ca gazdele au schimbat si antrenorul intre timp. Se anunta un meci de zile mari, in care ambele echipe au nevoie de victorie – Clujul pentru o clasare cat mai buna, Otopeni pentru a-si asigura participarea in play-off.

BC Mures Targu Mures – BC Targoviste, vineri 06.03.2009, ora 18, arbitrii: Udrica, Epure, Dima – 1. Din fericire pentru mureseni, in aceasta etapa au de disputat un meci destul de usor. Parcursul slab din acest campionat ii tine destul de departe de locurile pentru play-off, elevii lituanianului Prakuraitis pastrand doar sanse teoretice de accedere in aceasta faza a campionatului.

CSU Ploiesti – CSU Municipal Cuadripol Brasov, sambata 07.03.2009, ora 19, arbitrii: Banica, Ciulin, Bukuresti – 1. Desi puternica, echipa vizitatoare are sanse destul de scazute de a se impune in “meciul vedeta” al rundei. Inca ma intreb de ce nu e televizat meciul. Vazand brigada de arbitrii, parca am gasit o mica justificare. Nu stiu de ce dar presimt un meci “cu cantec”. In fine... trecem peste asta. Sunt foarte curios daca Dan Calancea il va folosi in aceasta disputa pe ultimul venit la Brasov, macedoneanul Aleksandar Kostoski – o miscare nu tocmai inspirata, in opinia mea, mai ales avand in vedere si jucatorul care a fost inlocuit, americanul Leroy Dawson, care a fost foarte util echipei in cele 21 de partide disputate pana acum. Revenind insa la meciul ce urmeaza a se disputa, sunt foarte curios cum va decurge jocul in caciuli. In meciul din tur, incheiat cu scorul de 87-75 in favoarea ploiestenilor, acestia s-au impus la acest capitol, reusind 45 de recuperari, fata de 34 ale brasovenilor. De atunci, insa, Dragusin a mai crescut in joc, Senai a aratat in meciul din etapa trecuta, impotriva sibienilor, ca este si el in forma, iar asta ar putea pune mari probleme oamenilor mari ai ploiestenilor. Din punctul meu de vedere, la finalul meciului, la capitolul recuperarilor si al punctelor marcate din caciula, situatia va fi foarte echilibrata, meciul urmand sa se decida pe mana oamenilor “mici”. Astfel, Broadus, Mandache si Hadjibulic “se vor lua la tranta” pentru obtinerea victoriei cu Cepulis, Jones, Krauser, Osmokrovic si Curtis. Misiune imposibila as spune, dar totusi... mingea e rotunda. Chiar as fi vrut sa vad meciul acesta, dar daca nu se poate, nu se poate. Din punct de vedere al tehnicienilor, disputa este una echilibrata, niciunul din antrenorii celor doua echipe nefiind unul care sa exceleze la acest capitol.

Niciun comentariu: