luni, 2 martie 2009

Au! Buba!

CSU Municipal Cuadripol Brasov – CSU Atlassib Sibiu 108 – 82 (32-20;16-23;25-17;35-22)
Si-am tot stat... poate-poate m-oi calma... Nu s-a intamplat! Pai cum mama naibii sa iei bataie la 26 de puncte??? Brasovul este o echipa puternica, o echipa acoperita pe toate pozitiile... dar 26 de puncte?!?!? Nu pot sa inteleg si pace. Nu pot sa inteleg de ce echipa joaca baschet doar un sfert si jumatate din patru... de ce avem jucatori pe banca daca ii folosim doar cand meciul este pierdut... de ce li se permite unor jucatori sa faca ce vor ei, cum vor ei... daca vor ei.

Nu am fost la Brasov... si ce ma mai bucur ca am avut inspiratia sa stau in Sibiu. Am urmarit meciul prin intermediul TELESPORT-ului si imi venea sa dau cu ceva dupa LCD-ul din bar. Nu ca ar fi ajutat echipa cu ceva, dar ma mai descarcam si eu, poate. Cu Johnson, Brown, Matthews, Scott si Craciun contra lui Broadus, Mandache, Mijajlovic, Milovic si Dragusin, sibienii au reusit sa joace cat de cat bine doar o jumatate din primul sfert. Astfel, primele 4 minute ale sfertului s-a mers cap la cap, astfel incat scorul era 12-10 in favoarea gazdelor. Apoi elevii lui Calancea s-au distantat la 9 puncte (scor 25-16), insa pentru un minut si 10 secunde nu au mai marcat deloc in timp ce Matthews a marcat 4 aruncari libere, ducand diferenta la 5 puncte, cand mai erau putin peste 90 de secunde de joc. Punctele lui Matthews au fost ultimele ale oaspetilor in acest sfert, Mandache cu 6 puncte si Dragusin cu unul stabilind scorul dupa acest sfert: 32-20.

Sfertul doi a fost inceput in forta de jucatorii sibieni, mai ales Matthews, care a marcat 8 puncte consecutive in doar un minut, fara ca echipa lui sa primeasca vreunul. Apoi, tot sfertul s-a mers cap la cap, galben-albastrii reusind sa castige sfertul la o diferenta de 7 puncte si sa duca scorul la 48-43, lasand impresia ca ar putea intoarce soarta meciului. De remarcat ca in ultimele 80 de secunde ale sfertului niciuna dintre echipe nu a reusit sa mai marcheze. Totodata trebuie remarcata prestatia excelenta a lui Matthews, marcator a mai mult de jumatate din punctele echipei sale pana la momentul respectiv. Acesta, cu 23 de puncte a fost si cel mai bun marcator de pe parchet pana la pauza, dar si cel mai bun jucator, prin prisma statisticilor: 6/6 la 2 puncte, 1/2 la 3 puncte, respectiv 8/9 la libere.

Aceasta succinta prezentare a primelor doua sferturi am facut-o doar pentru a evidentia cele spuse la inceputul acestei cronici referitor la timpul in care sibienii au jucat baschet. Toata lumea stie dezastrul ce a urmat in sferturile trei si patru cand nu se poate spune ca vreun jucator a jucat ceva... asa ca... 4+1,1+10=15,1 (adica fix un sfert si jumatate).

Nu o sa mai fac o analiza a desfasurarii actiunii ultimelor doua sferturi, pentru ca nu cred ca isi are rostul, scorul de 60 la 39 reusit de brasoveni in aceste doua sferturi fiind mai mult decat elocvent. In loc sa fac asta, sa-mi aduc aminte si sa ma enervez iar... mai bine raman la acelasi nivel de nervi si imi dau cu parerea despre cei care au jucat. Si-o sa incep cu jucatorii de la CSU Atlassib Sibiu:

Bryant Matthews – cu 33 de puncte (80% la doua puncte, 28,6% la trei puncte si 78,6% la libere), “pacaliciul” nostru a fost cel mai bun marcator de pe parchet si cel mai bun jucator sibian. Cu toate astea, nu pot sa nu remarc cele 4 mingi pierdute in ultimele doua sferturi venite oarecum normal, avand in vedere jocul slab facut de acesta in aceasta perioada. In caz ca va intrebati de ce l-am numit “pacalici”, o sa va lamuresc: mie mi se pare ca in fiecare meci, acest jucator pacaleste baschetul. Are calitati atletice deosebite, dar este departe de a fi un jucator de baschet. Ciudat este si faptul ca, odata ce isi “face statistica” nu se mai prea agita pe parchet. Daca ar fi sa-i dau o nota pentru meciul asta, i-as da un 7.
Brandon Johnson – tot mai departe de ceea ce ne asteptam de la el. In acest meci a fost orice, numai conducator de joc nu. Nici ca marcator nu a contat, inafara de faptul ca a marcat primele puncte ale meciului ne mai reusind mai nimic. Nota 4 pentru el, cu indulgenta.
Earl Brown – inca astept sa confirme. Pentru un jucator de varsta lui insa, fiecare zi care trece ii scade sansele de “afirmare”. Cand a inceput sa marcheze, era deja mult prea tarziu... iar cand era nevoie a fost zero. Singurul lucru pe care il regret este ca jucatorul asta imi pare un excelent pasator, dar nu are cu cine sa isi faca treaba din acest punct de vedere, surprinzandu-i de multe ori pe colegii lui. Pentru prestatia de sambata – nota 5.
Michael Harrison – foarte foarte slab in meciul asta. Deloc implicat in ceea ce s-a intamplat pe parchet in cele 17 minute cand a fost acolo, ma face sa ma intreb de ce a fost jucat atat de mult. Cel mai slab jucator al nostru – nota 2.
Octavian Popa Calota – proaspat revenit pe parchet, Kevin nu a facut un joc stralucit, insa avand in vedere pauza fortata, nu a fost nici foarte slab. A fortat patrunderile in viteza, a scos niste libere astfel, a si marcat... Daca nu ar fi acumulat greseli personale atat de repede, poate ne-ar fi ajutat mai mult. Nota 5.
Cortney Scott – nervos peste masura inca de la inceputul meciului, cel care era de obicei elementul constant pozitiv in angrenajul echipei a intrat in ultimele meciuri intr-o constanta deranjant de negativa. Chiar daca a fost cel mai bun recuperator al echipei in acest meci, cu 9 astfel reusite, nu as putea spune ca a ajutat prea mult echipa. Nota 4, cu indulgenta.
Cristi Craciun – a prestat putin peste media echipei, deci era loc de mai bine. Cel mai bun in faza de aparare dintre elevii lui Schomers, Bata nu a putut face nicicum fata oamenilor mari ai Brasovului. Nota 5.
Brice Kabengele – in putinul timp petrecut pe parchet, romano-francezul nu a reusit nimic. Nici nu i-as da nota pentru cele 6 minute, dar daca trebuie... trebuie. 3!
Cristi Ban si Alexei Andrus nu au jucat suficient pentru a primi note, dar, referitor la ei, am si eu o intrebare: De ce mama dracului nu ii jucam mai mult? Cand echipa merge prost, incerci orice... nu? Oare cand o sa vedem un prim 5 fara americani? Un prim 5 format din Calota, Andrus, Kabengele, Craciun si Ban cum suna? Nu merita oare incercat in conditiile de fata? Eu unul chiar mi-as dori... si nu doar sa incepem cu ei, ci chiar sa joace minute... Parca ii vad deja cum isi dau sufletul pe parchet...

Inainte de a incheia, vreau sa felicit echipa Brasovului, mai ales pe Mandache, care, in ciuda varstei, a dat lectii de baschet jucatorilor nostri, singurul care i-a facut cat de cat fata fiind Calota.

In asteptarea meciurilor urmatoare, facem o cruce mare, spunem un “Doamne-ajuta!” si speram ca ne revenim. Totodata, ma vad nevoit sa mai spun o data, cum am facut-o si pe forumul sibienilor: “Bata, Bibi, Kevin, Andrus – de-ati mai fi inca vreo 3...”

Niciun comentariu: