marți, 24 februarie 2009

Cupa Romaniei, sferturi de finala, mansa retur

Miercuri 25.02.2009 se joaca mansa retur a sferturilor de finala ale Cupei Romaniei. Asadar, cel tarziu la ora 21 vom afla care vor fi participantele la turneul final al acestei competitii. Daca unele dintre echipe au luat o optiune serioasa inca din prima mansa, in alte cazuri situatia ramane deschisa.

CSU Ploiesti – BC Mures Targu Mures, ora 19, arbitrii: Udrica, Fumu, Drugau – 1 (se califica Ploiesti). Dupa ce in tur s-a impus in “jungla” cu scorul de 98-85, elevii lui Arnautovici pleaca, si in aceasta a doua mansa ca favoriti. Poate gazdele vor rula pentru ceva mai multe minute jucatorii mai putin folositi, insa va fi cu siguranta nevoie si de oamenii de baza pentru a-si asigura victoria si, implicit, calificarea. Diferenta de 13 puncte nu este una insurmontabila, insa nu cred ca jucatorii lui Prakuraitis vor reusi surpriza.

BC Targoviste – CSU Municipal Cuadripol Brasov, ora 19, arbitrii: Constantinescu, Bukuresti, Bedir – 2 (se califica Brasov). Dupa ce in primul tur elevii lui Tudor Costescu au reusit sa intoarca un deficit de 19 puncte in fata Craiovei si sa se califice, acestia au de recuperat 22 de puncte (scor in tur 85-63) in fata unei echipe puternice, care mai mult ca sigur nu le va permite sa respire nici in aceasta disputa. Brasovenii au pierdut si ei o disputa in primul tur, insa s-au calificat datorita cosaverajului favorabil, in detrimentul juniorilor de la CSM Oradea. Si in acest caz este foarte probabil ca tehnicianul aflat in avantaj sa le “dea minute” jucatorilor mai putin folositi.

ELBA Timisoara – Energia Rovinari, ora 18, arbitrii: Roceanu, Serban, Stoica – 1 (se califica Rovinari). Cele doua echipe se intalnesc pentru a doua oara in doar 72 de ore, dupa ce duminica au disputat meciul din cadrul etapei a XXII a. In aceasta ultima disputa, banatenii s-au impus la o diferenta de 6 puncte, care, daca meciul ar fi contat pentru Cupa, nu le-ar fi fost suficienta pentru accede in final-four, intrucat in tur “energicii” s-au impus cu scorul de 84-77. In creierasul meu mic si bolnav, povestea de duminca se va repeta si miercuri, cu mentiunea ca nu se vor marca atat de multe puncte si Timisoara nu va mai reusi sa se distanteze in nicio perioada a meciului asa cum a facut-o in campionat. Asadar, victorie pentru gazde, sub 7 puncte. Fara doar si poate acesta va fi cel mai interesant meci al zilei si, poate, si cel care va starni cele mai multe controverse. As fi vrut sa-l vizionez prin intermediul TELESPORT-ului, dar se pare ca acestia nu mai au mult credit pentru meciurile din cupa si putinul acela il pastreaza pentru final-four.

CS Otopeni – BCMUS Arges Pitesti, ora 18, arbitrii: Olaru, Martinescu Nitu, Rosu – 1 (se califica Otopeni). Dupa cum am spus si in avancronica mansei tur, Otopeniul se va califica in final-four neinvins. Victoria din deplasare la 15 puncte, scor 62-77, le permite gazdelor sa abordeze aceasta partida putin mai relaxati. Cu toate astea, Pitestiul a aratat etapa trecuta la Sibiu ca este o echipa foarte periculoasa si sunt ferm convins ca ii va transpira din greu pe Obradovic & Co, in incercarea de a prinde un loc in final four. S-ar putea chiar sa castige, insa daca o vor face, nu o vor face la o diferenta suficienta pentru a le permite calificarea.

2 comentarii:

Anonim spunea...

"In creierasul tau mic si bolnav" care este...... sunt ferm convins ca se vor inscrie mai multe puncte ca in etapa de campionat dar iti dau dreptate ca rovinari se va califica mai departe.

P.S. dai o bere daca am dreptate??? :)

cronicaru' de baschet spunea...

Ramane stabilit. Daca ai dreptate si se dau mai mult de 204 puncte dau o bere. Daca se dau mai putine, dai tu o bere :)