vineri, 20 februarie 2009

Avancronica etapa a XXII a

CSU Atlassib Sibiu – BCMUS Arges Pitesti
ELBA Timisoara – Energia Rovinari
CSM Oradea – GAZ METAN Medias
SCM “U” Craiova – CS Rapid Bucuresti
CS Otopeni – Dinamo Bucuresti
BC Mures Targu Mures – sta
CSU Ploiesti – U Mobitelco Cluj-Napoca
CSU Municipal Cuadripol Brasov – BC Targoviste

Ce etapa ne asteapta... Doamne-ajuta! Cu 3 meciuri intre primele 8 clasate ale diviziei A, ma intreb oare cum va arata clasamentul duminica, la incheierea etapei. Sincer, mi-as fi dorit ca toate acestea sa se televizeze, dar daca nu se poate, nu se poate, asa ca va trebui sa ma multumesc cu urmarirea a doar doua dintre ele. Din sala Transilvania fug direct in fata unui calculator sa urmaresc, pe Telesport, CSU Ploiesti – U Mobitelco Cluj-Napoca.

CSU Atlassib Sibiu – BCMUS Arges Pitesti, Sambata 21.02.2009, ora 17, arbitrii: Ciulin, Grigoras, Constantinescu – 1. Elevii lui Peter Schomers revin pe parchetul salii Transilvania pentru ultimul meci inainte de “mini-exilul” cauzat de disputarea Cupei Davis. Ei primesc vizita uneia dintre cele mai inconstante echipe din Divizia A. Pitestenii au reusit, de-a lungul sezonului sa piarda meciuri pe care nu ar fi trebuit sa le piarda, dar si sa castige meciuri pe care nimeni nu se astepta sa le castige. Cele mai recente exemple in acest sens sunt infrangerea din etapa a XIX a de pe teren propriu in fata Craiovei, urmata de victoria, surprinzator de lejera, din etapa a XXI a, cand au jucat impotriva Timisoarei lui Petricevic. Asadar Sibiul intalneste o echipa destul de incomoda, tocmai prin inconstanta, si, in ciuda victoriei din meciul tur, scor 72-89, trebuie sa abordeze meciul cu o deosebita atentie. Lotul lui Bojan Kusmuk s-a modificat considerabil fata de meciul din tur, plecand Pociukonis (la Mures), Milovic (la Brasov), Gnjato (la Targoviste) si Istratescu si venind Elliot, Razic si Fugua. Lipsiti in continuare de aportul lui Paul Helcioiu, oaspetii din aceasta disputa intra in meci de pe locul 7 al clasamentului, cu aceeasi problema cu care s-au confruntat in intreg sezonul, conducatorul de joc, ei disputand toate meciurile fara un jucator specializat pe aceasta pozitie sau cu jucatori care, desi specializati, nu dau randamentul dorit. Cu toate acestea Pitestiul are jucatori care ar putea face diferenta, cel mai valoros, in opinia mea, fiind David Lawrence. Acesta a fost, si in meciul tur impotriva Sibiului disputat la Pitesti in data de 15 noiembrie, cel mai bun marcator al pitestenilor, insa prestayiile excelente ale lui Bryant Matthews şi Courtney Scott au anulat jocul lui bun. Bineinţeles că imi doresc, ca si toti suporterii sibieni, ca si in această etapa povestea sa se repete, insă de ce să nu recunoastem, dupa ultimele doua meciuri jucate de elevii lui Schomers cu Timisoara şi Targoviste, pare mai greu. Merg pe mana Sibiului, insa prevad un meci strans, nelipsit de nervi in tribune dar si de spectacol pe parchet.
Cinciurile probabile pentru aceasta disputa sunt: Johnson, Kabengele, Matthews, Scott si Craciun – pentru gazde, respectiv Iheadindu (absent etapa trecuta din cauza unor probleme familiale), Elliot, Lawrence, Stefanovic si Pantelic pentru oaspeti.

ELBA Timisoara – Energia Rovinari, Duminica 22.02.2009, ora 18, arbitrii: Vinasi, Martinescu Nitu, Bukuresti – 2. Meciul de pe Bega este cel care si incheie aceasta runda ce se anunta a fi nebuna. Jucatorii lui Theo Evans, desi se afla cu 3 locuri mai jos decat gazdele lor din aceasta etapa, sunt, din punctul meu de vedere, favoriti in aceasta disputa. In cazul unei victorii, Energia ar egala Timisoara la puncte si ar depasi-o in clasament, avand in vedere ca in tur s-a impus categoric – 83-59. Rezultatul din tur este si unul dintre motivele pentru care consider invingatoare echipa din Targu Jiu, dar nu singurul. Cu 3 infrangeri in 6 meciuri disputate in acest retur, din care doua consecutive, in etapele XX si XXI, cu un joc foarte slab facut la Sibiu, Timisoara imi lasa impresia unei echipe aflate in declin, echipa care va termina sezonul regulat pe locul 7 sau 8. Energia Rovinari are tot 3 victorii din 6 meciuri in retur, cu mentiunea ca toate victoriile au fost obtinute in ultimele 3 etape. Crestere de forma sau nu, este greu de spus, avand in vedere ca ultimele doua meciuri au fost disputate in compania unor echipe de la subsolul clasamentului, insa cu siguranta ca moral Popescu & Co stau mai bine decat adversarii lor din aceasta etapa. Dupa cum am spus si in scurta introducere a acestei avancronici, imi pare rau ca meciul nu e televizat.

CSM Oradea – GAZ METAN Medias, Sambata 21.02.2009, ora 18, arbitrii: Faur, Bedir, Negrea – 2. Gazul face in aceasta etapa o plimbare pana la Oradea, pentru a-i intalni pe juniorii si sarbii lui Attila Veres. Elevii lui Corui au reusit, pana acum, un retur slabut, insa nu cred ca vor avea probleme in disputa din aceasta etapa. In tur, mediesenii s-au impus la 31 de puncte diferenta, scor 100-69.

SCM “U” Craiova – CS Rapid Bucuresti, Sambata 21.02.2009, ora 17, arbitrii: Sandulache, Ionita, Bertalan – 1. Dupa ce au fost foarte aproape de o victorie impotriva celor de la Gaz Metan in etapa trecuta, jucatorii antrenati de Paul Nicolae primesc vizita Rapidului, intr-un meci care nu mai necesita nicio alta prezentare. Meciul disputat in Sala Rapid, in tur, s-a incheiat 66-99.

CS Otopeni – Dinamo Bucuresti, Sambata 21.02.2009, ora 18, arbitrii: Banica, Olaru, Anica – 1. Meci destul de usor pentru jucatorii Otopeniului in aceasta etapa. Dinamovistii nu se vor lasa cu una cu doua, insa nu cred ca vor reusi sa faca vreo surpriza. Cu siguranta meciul va fi unul interesant, insa nu cred ca se va pune problema invingatorului, oricand pe parcursul meciului. In tur CS Otopeni s-a impus in capitala cu scorul de 85-65 si cred ca si de aceasta data diferenta de scor va fi tot in jurul a 20 de puncte.

CSU Ploiesti – U Mobitelco Cluj-Napoca, Sambata 21.02.2009, ora 19 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Roceanu, Udrica, Campeanu – 1. “Capul de afis” al etapei se anunta un meci pe viata si pe moarte. Ploiestenii au inceput lupta psihologica prin intermediul unor articole de pe site-ul lor (asupra carora mi-am dat si eu cu parerea) inca de marti. Spre marea lor dezamagire, clubul clujean nu a intrat in hora, preferand, conform declaratiilor de pe site-ul lor oficial sa arate in teren de ce sunt in stare. Ca nu am fost de acord cu ce a aparut pe site-ul campionilor cred ca s-a prins toata lumea, ca as vrea sa primeasca o palma serioasa, recunosc, insa ceea ce cred ca se va intampla pe parchet in aceasta disputa nu prea “bate” cu ceea ce mi-as dori. Ploiestiul are un lot valoros, poate cel mai valoros, care ar putea sa se impuna in fata oricarei echipe din campionat, mai ales pe teren propriu. Despre un duel al tehnicienilor in aceasta disputa nu se poate vorbi, Baldwin fiindu-i net superior lui Arnautovic. Pe parchet insa, jucatorii fac diferenta si, din punctul meu de vedere, “campionii” stau mai bine la acest capitol, chiar daca nu cu mult. Singurii jucatori din lotul clujean care imi par a fi peste “omologii” lor din echipa ploiesteana sunt Gibson si Cuic (chiar daca in meciul tur, incheiat cu scorul de 77-81, cel mai bun jucator alb-negru a fost Lapuste), insa nu cred ca acestia vor reusi, de unii singuri, sa tina piept intregii echipe adverse. Avand in vedere si ultimele jocuri ale clujenilor, mai exact felul in care au jucat, nu cred ca acestia pot ridica mari pretenii in acest meci, insa cu o aparare bine pusa la punct treburile s-ar complica teribil pentru Burlacu & Co. Aflate pe locul 3, la doar un loc deasupra clujenilor – datorita meciului nedisputat impotriva Mediasului, gazdele vor incerca prin Krauser, Cepulis si Jones sa nu-i lase pe cei doi jucatori clujeni mentionati mai sus sa-si faca jocul, dar nu cred ca vor reusi, victoria ploiestenilor urmand sa vina “din caciula”, acolo unde Griffith, Burlacu, Carutasu si Curtis ii vor domina copios pe Krstanovic, Osby, Roberts si Lapuste. Acestei “tactici”, clujenii vor incerca sa-i raspunda prin aruncari “de-afara”, capitol la care, desi stau mai rau decat gazdele ca procentaje pe sezon, cred ca in acest meci se vor impune, asa urmand sa se tina aproape de acestea.

CSU Municipal Cuadripol Brasov – BC Targoviste, Sambata 21.02.2009, ora 17, arbitrii: Serban, Stoica, Fumu – 1. Dupa un meci greu la Cluj, in etapa precedenta, elevii lui Calancea primesc sub Tampa vizita unei echipe din “plutonul fundas” al clasamentului – moment bun pentru tehnicianul brasovenilor de a-si odihni jucatorii de baza in vederea meciului din etapa viitoare impotriva CSU Atlassib Sibiu. In tur scorul a fost 69-82.

Niciun comentariu: