sâmbătă, 14 februarie 2009

Avancronica etapa a XXI a

BC Targoviste – CSU Atlassib Sibiu
U Mobitelco Cluj-Napoca – CSU Municipal Cuadripol Brasov
CSU Ploiesti – sta
Dinamo Bucuresti – BC Mures Targu Mures
CS Rapid Bucuresti – CS Otopeni
GAZ METAN Medias – SCM U Craiova
Energia Rovinari – CSM Oradea
BCMUS Arges Pitesti – ELBA Timisoara

Cu intarziere, si cu scuzele de rigoare, iata ca a venit momentul sa prefatez etapa a XXI a a sezonului 2008-2009 al diviziei A de baschet. In aceasta etapa capul de afis este meciul transmis in direct de TELESPORT, luni, de la Cluj, insa intalniri interesante se mai anunta la Pitesti, la Medias si la Bucuresti, in sala Antilopa.

BC Targoviste – CSU Atlassib Sibiu, sambata 14.02.2009, ora 18, arbitrii: Udrica, Bedir, Sandulache – 2. Oaspetii intra in acest meci cu gandul la locul doi, pe care il pot ocupa inca din acest weekend, printr-o victorie coroborata cu o infrangere a Timisoarei la Pitesti. In ciuda locurilor ocupate de cele doua echipe in clasament, meciul nu este unul usor pentru sibieni, jucatorii lui Tudor Costescu putand sa puna probleme oricarei echipe. Nu vorbim de o eventuala victorie a gazdelor, insa, cu siguranta acestia isi vor vinde scump pielea. Au facut-o etapa trecuta, tot pe teren propriu, in fata Clujului, pierzand la doar 7 puncte, de ce nu ne-ar putea-o face si noua? Cred ca multi isi aduca aminte ce a patit echipa sibiana la Targoviste in sezonul 2007-2008... asa ca grija mare. Echipa sibiana a castigat in etapa precedenta meciul disputat pe teren propriu in fata Timisoarei, chiar daca nu a practicat un joc foarte bun, insa meciul din aceasta etapa inseamna pentru ei al treilea meci in 7 zile, in conditiile in care jocurile din etapele XIX si XX au fost foarte solicitante, atat fizic cat si psihic. „Targovetii” au stat in etapa a XIX si, chiar daca au jucat miercuri, ar trebui, cel putin teoretic, sa stea mai bine la capitolul „oboseala”. Cat de mult va conta acest aspect in economia jocului, vom vedea. Mie imi place sa cred ca galben-albastrii nu vor intra pe parchet relaxati si vor face tot posibilul sa isi asigure victoria cat mai devreme posibil, pentru a-i permite lui Schomers sa ruleze tot lotul pe care il are dispozitie, la fel cum a facut-o si in meciul tur, in care sibienii s-au impus cu scorul de 86-74.

U Mobitelco Cluj-Napoca – CSU Municipal Cuadripol Brasov, luni, 16.02.2009, ora 19 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Banica, Roceanu, Fumu – 2. Acest meci pune fata in fata doua echipe neinvinse in acest retur, cu linii de clasament identice: 13 victorii si 5 infrangeri. Victoria din tur a brasovenilor, scor 83-80, face ca acestia sa se situeze mai sus in clasamentul la zi al diviziei A. In opinia mea, castigatoarea acestei dispute va fi si ocupanta locului 2-3 la finalul sezonului regulat, respectiv adversara din semifinale a Sibiului (daca Sibiul, respectiv Cluj sau Brasov, vor ajunge pana in acea faza a competitiei). Totodata, invinsa din aceasta disputa i-ar putea intalni in aceeasi faza a play-off-ului, prin clasarea pe locul 4 la finalul sezonului regulat, pe campionii en-titre, CSU Ploiesti. Astfel, cred ca sunt indreptatit sa spun: „Meci cu miza dom'le... meci cu miza”. Clujenii au de luat o revansa in fata brasovenilor pentru infrangerea suferita in tur, cand au condus si cu 21 de puncte, dar au cedat in a doua jumatate permitand brasovenilor sa castige, presiunea fiind mai mare pentru jucatorii lui Baldwin. Avantajul terenului propriu ar putea conta, insa disputarea meciului in timpul saptamanii ar putea duce la o sala nu tocmai plina, ceea ce ar putea afecta moralul gazdelor. Cele doua echipe sunt destul de echilibrate, meciul urmand sa fie unul strans de la un cap la altul, in care oricine se va putea impune. Eu merg pe mana brasovenilor, nu pentru ca ii consider mai valorosi, nici pentru ca au stat in etapa intermediara de miercuri, ci pentru ca as vrea ca Sibiul sa nu mai intalneasca Clujul in semifinala. Oricine ar castiga, se anunta un meci de zile mari, care merita urmarit.

Dinamo Bucuresti – BC Mures Targu Mures, sambata, 14.02.2009, ora 17, arbitrii: Olaru, Grigoras, Stoica – 1. Probabil multi o sa zica: „Bate Dinamo? Cum adica? De unde pana unde pronosticu asta?” Oameni buni, asta e umila mea parere. Am una bucata presimtire. Sper sa nu se supere „Tigrii” pe mine, dar dupa ce echipa lor favorita a dat semne de revenire a clacat inexplicabil la Medias, iar eu nu ii mai pot da favoriti la niciun meci pe care urmeaza sa-l desfasoare in actuala editie de campionat, inafara, poate, de cel cu BC Targoviste. Dinamovistii nu o duc bine, obtinand in retur o singura victorie, insa cred ca pot castiga meciul din aceasta etapa. In tur muresenii au castigat la 5 puncte diferenta, scor 74-69.

CS Rapid Bucuresti – CS Otopeni, sambata 14.02.2009, ora 13, arbitrii: Ionita, Dima, Campeanu – 2. Obradovic & Co fac in aceasta etapa o deplasare scurta si facila, de la aeroport sub Podul Grant. In tur CS Otopeni s-a impus cu scorul de 87-62, victoria fiindu-le asigurata si in acest meci.

GAZ METAN Medias – SCM U Craiova, sambata 14.02.2009, ora 18:30, arbitrii: Serban, Martinescu Nitu, Anica – 1. Desi nu este un sparring partnerl, in ultimele doua etape castigand la Pitesti si pierzand greu in fata Rovinariului, nu cred ca craiovenii vor reusi sa se impuna in fata mediesenilor. Rezultatul final va fi unul mai strans decat in meciul tur, cand Gazul s-a impus la o diferenta de 18 puncte, scor 61-79, insa castigatorul va fi acelasi. De mentionat ca o eventuala victorie a craiovenilor i-ar urca pe acestia in clasament in fata mediesenilor, pana la disputarea restantei dintre CSU Ploiesti si GAZ METAN, cele doua echipe ocupand acum locurile 10 si 11, la egalitate de puncte.

Energia Rovinari – CSM Oradea, sambata 14.02.2009, ora 18:30, arbitrii: Prisca, Potra, Podar – 1. Pe jucatorii lui Theo Evans nu ii asteapta un meci deloc usor in fata penultimei clasate in Divizia A. In opinia mea, pentru Energia meciul va fi cel putin la fel de greu ca si cel disputat in etapa trecuta in compania craiovenilor. Echipa banateana, pe de alta parte, se descurca din ce in ce mai bine de la aducerea celor trei jucatori sarbi, acest lucru vazandu-se mai ales in prestatia din etapa trecuta, impotriva Pitestiului.In tur scorul a fost 96-57 in favoarea oltenilor.

BCMUS Arges Pitesti – ELBA Timisoara, sambata 14.02.2009, ora 17, arbitrii: Ciulin, Vinasi, Bukuresti – 1. Nu simpatizez deloc echipa gazda, da' deloc... insa dupa ce am vazut Timisoara la treaba miercuri, imi vine greu sa cred ca ar putea sa castige la Pitesti. Scoala sarbeasca de baschet este foarte bine reprezentata in aceasta disputa, de catre ambele echipe, insa decisivi in obtinerea victoriei vor fi cei doi americani ai Pitestiului, Lawrence si Elliot. Daca celor doi nu le va merge jocul, atunci pronosticul meu va fi dat peste cap. Sincer, cred ca acest meci ar fi meritat sa fie televizat, dar daca postul TV responsabil a crezut altceva, asta este... nu-l vedem. In tur, Timisoara s-a impus pe teren propriu, scor 76-72,

La final doresc sa imi cer scuze pentru o avancronica foarte succinta, insa avand in vedere ca la 13 incepe etapa... Va multumesc anticipat pentru intelegere.

Un comentariu:

The DVO's blog spunea...

e prima data cand te citesc si nu's interesat decat de Energia. nu stiu de unde le dai, da' le nimeresti rau de tot pe langa. daca ti-a povestit cineva ca la Craiova Energia s-a chinuit, atunci cere-i banii inapoi ca te-a'ntepat sigur si la fel si cu Oradea unde cinci-ul de baza mai mult a privit decat a jucat meciul... n'a prea fost nevoie de ei ca aia trei sarbi de care pomeneai cred ca au ajuns la alt meci ca la cel de la Targu Jiu nu s-au vazut. atat am avutara de zis si sper sa nu te superi. ciao, ciao!