marți, 10 februarie 2009

Avancronica etapa a XX a

CSU Atlassib Sibiu – ELBA Timisoara
CSM Oradea – BCMUS Arges Pitesti
SCM “U” Craiova – Energia Rovinari
CS Otopeni – GAZ METAN Medias
BC Mures Targu Mures – CS Rapid Bucuresti
CSU Ploiesti – Dinamo Bucuresti
CSU Municipal Cuadripol Brasov – sta
BC Targoviste – U Mobitelco Cluj Napoca

CSU Atlassib Sibiu – ELBA Timisoara, miercuri, 11.02.2009, ora 19 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Olaru, Roceanu, Campeanu – 1. Dupa un meci extenuant la Cluj, sibienii primesc in aceasta etapa vizita celor care le-au administrat prima infrangere din actuala editie de campionat, scor 83-82. Meciul se anunta a fi foarte disputat, galben-albastrii vrand, fara indoiala, sa isi ia revansa dupa acea infrangere... de ce sa nu spunem... rusinoasa, sibienii conducand la un moment dat chiar si cu 19 puncte. Jocul timisorenilor nu mai merge la fel de bine ca in tur, acestia lasand impresia ca participarea in 3 competitii le era prielnica. In ultima etapa, folosind mai mult rezervele, e drept, timisorenii au castigat greu, la o diferenta de doar 6 puncte, meciul impotriva penultimei clasate CSM Oradea. Fata de meciul disputat in etapa a V a, in loturile celor doua echipe au survenit unele modificari. De la CSU Atlassib Sibiu au plecat Rice (cel mai bun marcator al partidei cu 25 de puncte), Bell si Codin si au venit Brown si Lefter. In lotul antrenat de Petricevic nu s-au inregistrat plecari, insa au venit Silviu Lupusavei, de la SCM “U” Craiova si Horia Codin de la CSU Atlassib Sibiu. Avand in vedere perioada in care s-au efectuat aceste transferuri, nu se poate spune ca vreuna dintre echipe are probleme de omogenitate a lotului.
CSU Atlassib Sibiu va incepe, foarte probabil, cu acelasi 5 cu care a inceput si la Cluj: Johnson, Kabengele, Matthews, Scott si Craciun, in vreme ce ELBA Timisoara va folosi ca prim 5 urmatorii jucatori: Dzambic, Pesic, Vasojevic, Markovic si Paltinisanu. Avand in vedere ca atat Petricevic cat si Schomers sunt adepti ai defensivei, se poate spune ca aceasta este cea care va decide meciul. Daca sibienii vor permite si adversarilor lor din aceasta etapa sa ii mitralieze cu aruncari de 3 puncte, cum s-a intamplat la Cluj in multe momente, va fi greu sa tina piept echipei oaspete. Imi place insa sa cred ca ca atat elevii lui Schomers, cat si el, au invatat din acea greseala si nu vor mai permite sa se repete. Odata blocati la aruncarile de 3 puncte, timisorenii nu mai prea au multe variante si victoria sibienilor este in mare masura rezolvata. Totodata, apararea oaspetilor este una foarte organizata, care tine oponentii departe de zona de 3 secunde, fortandu-i sa arunce “de-afara”. Meci interesant, care merita vazut. O alegere excelenta pentru Telesport.

CSM Oradea – BCMUS Arges Pitesti, miercuri, 11.02.2009, ora 18:30, arbitrii: Epure, Negrea Habor – 2. Dupa “ispravele” celor doua echipe din etapa trecuta, Oradea fiind aproape de o victorie la Timisoara si Pitesti pierzand pe teren propriu in fata Craiovei, meciul nu mai poate fi clasificat ca unul de relaxare pentru oaspeti, chiar daca acestia ocupa locul 7, fata de locul 14 ocupat de gazde. Cei trei sarbi oradeni par sa se fi integrat bine in sistemul de joc al echipei si, cu ajutorul tinerilor lor co-echipieri, ar putea pune mari probleme pitestenilor, insa ma indoiesc ca vor reusi surpriza. In tur, BCMUS Arges Pitesti s-a impus cu scorul de 104-61.

SCM “U” Craiova – Energia Rovinari, miercuri, 11.02.2009, ora 18, arbitrii: Serban, Stoica, Constantinescu – 2. “The Green Brothers Gathering” - asa s-ar mai putea numi acest meci. Este pentru prima data cand doi frati, non-romani, se intalnesc intr-o disputa din cadrul Diviziei A la baschet. In ciuda surprizei furnizate etapa trecuta, bazata intr-o foarte mare masura pe prestatia foarte buna a “verdelui” de la Craiova, disputa olteneasca din aceasta etapa are ca invingatoare certa echipa oaspete. Daca nu ar fi reusit sa rastoarne scorul atat de spectaculos in etapa a XIX a, impotriva Otopeniului, nu as mai fi fost la fel de sigur de victoria lor, insa cu siguranta elevii lui Theo Evans au un moral excelent in urma acestei reusite. In tur Energia Rovinari – SCM “U” Craiova s-a incheiat cu scorul de 89-72.

CS Otopeni – GAZ METAN Medias, miercuri, 11.02.2009, ora 18, arbitrii: Banica, Martinescu Nitu, Fumu – 1. Otopeniul are neaparata nevoie de o victorie in aceasta etapa, dupa esecul de la Targu Jiu. Cu moralul “sifonat” dupa infrangere, jucatorii din orasul aeroport sunt obligati sa castige aceasta disputa pentru a se mentine pe locurile ce permit calificarea in play off, o infrangere in aceasta etapa, cumulata cu victoria inevitabila a Muresului la Rapid, coborandu-i pe locul 9. Dupa ce au castigat primul meci din retur in etapa a XIX a, mediesenii fac deplasarea la Otopeni cu un moral bun, insa in opinia mea gazdele vor profita de avantajul terenului propriu, chiar si fara a putea conta pe Adrian Blidaru. In tur, CS Otopeni s-a impus la Medias cu scorul de 84-79.

BC Mures Targu Mures – CS Rapid Bucuresti, miercuri, 11.02.2009, ora 18, arbitrii: Drugau, Prisca, Harhas – 1. Infranti la Medias, elevii lui Prakuraitis au de indeplinit o simpla formalitate in aceasta etapa, in fata ocupantei ultimului loc al clasamentului. Meciul din tur de la Bucuresti s-a incheiat 44-82.

CSU Ploiesti – Dinamo Bucuresti, miercuri, 11.02.2009, ora 19, arbitrii: Udrica, Vinasi, Dima – 1. In aceasta etapa campionii primesc vizita dinamovistilor, pentru un meci care nu este atat de usor precum ar putea parea din pozitiile ocupate in clasament de cele doua echipe. Mai mult ca sigur gazdele vor castiga, insa nu fara a transpira serios in incercarea de a o face. In meciul tur CSU Ploiesti a castigat la o diferenta de 10 puncte, scor 82-72.

BC Targoviste – U Mobitelco Cluj Napoca, miercuri, 11.02.2009, ora 18, arbitrii: Grigoras, Bedir, Faur – 2. Castigatoarea “derby-ului Ardealului” se deplaseaza in aceasta etapa la Targoviste pentru un meci care nu le poate pune mari probleme. In tur, clujenii s-au impus pe teren propriu cu scorul de 78-53.

Niciun comentariu: