joi, 22 ianuarie 2009

Avancronica etapa a XVII a

CSU Atlassib Sibiu – sta
Dinamo Bucuresti – U Mobitelco Cluj-Napoca
CS Rapid Bucuresti – BC Targoviste
GAZ METAN Medias – CSU Municipal Cuadripol Brasov
Energia Rovinari – CSU Ploiesti
BCMUS Arges Pitesti – BC Mures Targu Mures
ELBA Timisoara – CS Otopeni
CSM Oradea – SCM “U” Craiova

In aceasta a doua etapa a returului, canalul TELESPORT ne propune sa urmarim doua meciuri, sambata si duminica, dar, exceptie facand cele doua meciuri dintre echipele codase ale clasamentului, oricare dintre celelalte ar fi meritat transmise, anuntandu-se foarte interesante.

Din fericire, CSU Atlassib Sibiu sta in aceasta etapa. Indisponibilitatile din lotul lui Peter Schomers, accidentari sau viroze, dau peste cap si antrenamentele echipei, un meci fiind foarte greu de abordat in aceste conditii. Sa speram ca jucatorii indisponibili isi vor reveni pana la meciul de saptamana viitoare importiva celor de la CSM Oradea si, mai ales ca vor fi apti pentru pregatirea jocului din 7 februarie de la Cluj. Dupa aceasta etapa, CSU Atlassib poate sa cada in clasament pana cel mult pe locul 5.

Dinamo Bucuresti – U Mobitelco Cluj-Napoca, Sambata 24.01.2009, ora 17, arbitrii: Martinescu Nitu, Bedir, Habor – 2. In sala Antilopa din capitala, jucatorii lui Vali Pogonaru vor incerca sa isi ia revansa pentru infrangerea din turul campionatului. Va fi insa dificil, avand in vedere ca pe teren propriu, Clujul a castigat la 23 de puncte diferenta, in conditiile in care la acel moment jocul lor era unul slab. Pe de alta parte, Dinamo a aratat o crestere de forma in partea a doua a turului, iar daca jocul le va merge la fel de bine si in acest meci, Baldwin & Co vor fi nevoiti sa transpire din greu pentru a obtine victoria. Alb-rosii, chiar daca nu au jucat in prima etapa, au sustinut marti un meci in cadrul Ligii Balcanice de Baschet (BIBL), meci pe care l-au pierdut, insa in care s-a remarcat americanul Reaves, acesta reusind 28 de puncte si un index de eficienta de 36. In acest meci nu au evoluat Vio Mocanu (tinut la pat de o raceala) si Williams (fara drept de joc in aceasta competitie). Daca acestia nu vor evolua nici in disputa de sambata, misiunea clujenilor va fi cu mult usurata, insa daca vor fi pe parchet, pronosticul mi-ar putea fi dat peste cap, in cazul in care americanul revenit la Bucuresti joaca la fel cum a facut-o pana acum in Divizia A.

CS Rapid Bucuresti – BC Targoviste, Sambata 24.01.2009, ora 17, arbitrii: Negrea, Prisca, Stamate – 2. Rapidul este o victima sigura in acest meci. In ciuda transferurilor anuntate de conducerea clubului de sub podul Grant, in meciul de la Cluj din etapa XVI pe parchet s-au aflat aceiasi jucatori ca si in turul campionatului. In tur, elevii lui Tudor Costescu s-au impus la o diferenta de 30 puncte. Poate ca in aceasta etapa diferenta nu va fi la fel de mare, insa cu siguranta invingatoarea va fi aceeasi.

GAZ METAN Medias – CSU Municipal Cuadripol Brasov, Sambata 24.01.2009, ora 16:30 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Serban, Olaru, Faur – 2. Dupa ce au pierdut, deloc surprinzator as spune eu, in fata celor de la BC Targoviste in 17.01, mediesenii primesc vizita uneia dintre cele mai puternice echipa ale Diviziei A. In prima etapa a returului elevii lui Dan Calancea s-au impus la limita in fata Energiei Rovinari, razbunand astfel infrangerea din prima etapa a actualului sezon, suferita tot la un punct. Brasovenii pornesc ca favoriti in acest meci, in care se vor impune fara prea mari emotii, atata timp cat nu le vor permite jucatorilor echipei gazda sa arunce “de-afara”, aceasta fiind, deocamdata singura lor arma, cel putin pana Mihai Corui va reusi sa isi impuna stilul de joc. In tur brasovenii s-au impus la o diferenta de 12 puncte.

Energia Rovinari – CSU Ploiesti, Duminica 25.01.2009, ora 17 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Ciulin, Martinescu Nitu, Faur – 2. Cei care vor urmari acest meci au mari sanse sa il urmareasca la treaba, pentru prima data in Divizia A, pe Paul Hafford “shooter-ul” celor de la Energia Rovinari, care in meciul din etapa precedenta nici macar nu a fost trecut pe foaia de joc. Daca este la fel de bun cum se spune, campionii vor avea ceva de furca in acest meci, insa nu cred ca se pune problema invingatorului. Daca in tur, la Ploiesti, campionii s-au impus la o diferenta de 9 puncte, in acest meci o vor face la o diferenta mai mare. Nu stiu de ce, dar am un “feeling” ca acest meci va marca inceputul declinului pentru echipa lui Theo Evans, dupa un tur foarte reusit.

BCMUS Arges Pitesti – BC Mures Targu Mures, Sambata 24.01.2009, ora 17, arbitrii: Ciulin, Dima, Epure – 1. Desi au inceput bine turul, castigand pe teren propriu in fata Timisoarei, nu cred ca muresenii vor reusi sa se impuna in Trivale. Singura certitudine referitoare la jocul acestora este ca s-a imbunatatit considerabil in faza de aparare, atacul ramanand in continuare o problema. Daca pitestenii vor reusi sa contracareze jocul fundasilor mureseni, acesta fiind singurul departament la care muresenii sunt superiori, victoria e asigurata. Daca Pociukonis este cunoscut de catre jucatorii pitesteni, el evoluand in tur alaturi de acestia, Jujuan Cooley este ceva mai greu de oprit. In tur, muresenii s-au impus, scor 86-69.

ELBA Timisoara – CS Otopeni, Sambata 24.01.2009, ora 18, arbitrii: Banica, Udrica, Stoica – 2. Gazdele sunt intr-o scadere de forma, dupa turul excelent de campionat, in care au reusit sa faca fata cu brio tuturor competitiilor in care s-au inscris. In primul meci al returului, pierdut la 10 puncte in fata celor de la Targu Mures, jucatorii lui Petricevic mi-au lasat impresia ca nu isi gasesc locul in teren, exceptie facand conducatorul de joc, Dzambic, care a si fost declarat de numaibaschet cel mai bun jucator al etapei a XVI a. De cealalta parte, Otopeniul a inceput in forta returul de campionat – e drept ca nu au avut un meci greu. In orasul aeroport a revenit si Bojan Obradovic, o piesa foarte importanta in angrenajul lui Perisic, fara el echipa avand prestatii slabe in finalul turului. Dupa o victorie la 9 puncte in tur, Otopeniul este obligat sa castige si acest meci pentru a se mentine in locurile care permit accederea in play-off.

CSM Oradea – SCM “U” Craiova, Sambata 24.01.2009, ora 18, arbitrii: Bukuresti, Anica, Bertalan – 2. La Oradea se va disputa un alt meci din subsolul clasamentului. Chiar daca oltenii sunt mai sus in clasament, dupa ce i-am vazut la treaba in meciul din etapa trecuta de la Sibiu, nu cred ca pot sa se impuna la fel de categoric cum au facut-o in meciul tur, scor 100-43.
Edit (24.01.2008 - ora 11:43): conform unui articol actualizat ieri pe site-ul federatiei, meciul dintre GAZ METAN Medias si CSU Municipal Cuadripol Brasov nu va mai fi televizat.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Asesoft are un meci greu la Rovinari. Echipa lui Evans a aratat ca poate intoarce soarta unui meci, mai ales ca si Voinescu e acum la ei. nu stiu daca va incepe chiar de la meciul asta declinul, atita vreme cit exista doi jucatori noi care pot aduce plusuri echipei. oricum, si eu vad Rovinariul facind un retur mai slab decit turul si asta prin prisma faptului ca echipele experimentate au inceput sa citeasca jocul revelatiei campionatului.

cit despre Timisoara-Otopeni, nu cred ca "aeroportuarii" ("aeroporturenii"?, "aeroportii"? :P ) au forta necesara cistigarii meciului. sa nu uitam ca TM nu a pierdut in campionat un meci acasa de mai bine de un an. la asta se pare ca o contributie majora au avut si relatiile bune ale antrenorului cu unii arbitri, asa ca la meciul asta merg pe 1.

cronicaru' de baschet spunea...

Reggie, sa stii ca m-am gandit si eu la varianta cu arbitrii in ceea ce priveste timisoara, mai ales avand in vedere brigada de la acest meci. Cu toate astea, eu merg pe mana lui Obradovic & Co.