luni, 19 ianuarie 2009

Meci de vacanta in Sala Transilvania


CSU Atlassib Sibiu – SCM “U” Craiova 100 – 73 (17-19;31-15;26-14;26-25)

Inainte de a spune ceva despre meciul propriu-zis – nu ca as avea foarte multe de spus, ca nu m-am putut concentra prea bine asupra desfasurii actiunii, nu ma pot abtine de la a spune cate ceva despre “problema tabelei”. Pai cum naiba este posibil la un club cu pretentii, cum cred eu ca este si CSU Sibiu, intr-o sala in care acum nici jumatate de an s-au bagat carute de bani, sa nu poti folosi tabela??? Situatia a fost una bulversanta si pentru staff-ul tehnic al sibienilor, Peter Schomers crezand la un moment dat ca Scott are 5 greseli personale (conform unui ziar local), ce sa mai spunem de oamenii aflati in tribune. Nu stiu ce spune regulamentul FRB despre aceasta situatie, daca exista sanctiuni pentru clubul organizator din aceasta cauza, dar mi se pare ca pentru a se lua masuri, clubul sibian trebuie amendat. Altfel, nu avem nicio sansa sa urmarim un meci in conditii optime. Ma gandeam chiar la urmatorul scenariu: in repetate randuri tabela a “picat”, iar acum nu mai merge deloc. La fel de bine, dupa caderea de curent de la meciul cu Ploiestiul, exista sanse ca la Sibiu sa se dispute un meci intreg pe intuneric. Economie mare la factura de curent... poate–poate se mai acopera diferentele de curs leu – dolar si leu – euro. Mai bine nu ma mai gandesc, ca ma ia cu dureri de cap, si trec la joc...

Gazdele au inceput meciul in formula: Johnson, Kabengele, Matthews, Scot si Harrison, ele marcand primele 4 puncte ale disputei. Desi in primele minute ale disputei oaspetii nu pareau a putea face fata jocului sibienilor, desi acesta nu a fost unul stralucit, la jumatatea primului sfert, in urma unui partial de 7 – 0, acestia au reusit sa preia conducerea (nu pe tabela de marcaj, ca nu functiona, ci doar pe foaia de joc), 10-12. Pana la finalul primului cele doua echipe au condus pe rand, pentru ca sfertul sa se incheie cu un avantaj de doua puncte pentru oaspeti. De mentionat ca in acest sfert Scott a marcat aproape jumatate din punctele echipei noastre, mai exact 8, el fiind cel care ne-a tinut in joc, in ciuda jocului dezorganizat aratat de elevii lui Schomers.

Scorul inregistrat la finalul primului sfert a fost un semnal de alarma pentru gazde, sfertul al doilea incepand cu un partial de 10-0. Acesta a fost momentul in care jocul sibienilor a devenit mult mai asezat. Dupa doar 13 minute de joc Scott a fost sanctionat cu a treia greseala personala si a fost inlocuit cu Harrison. Acesta nici nu a intrat bine pe parchet ca a si marcat prin slam-dunk, incepandu-si “recitalul” din acest meci. La jumatatea sfertului Cristi Craciun s-a accidentat la glezna dupa ce a calcat stramb la aterizare, el fiind inlocuit de Cristi Ban. Mike Harrison si Bryant Matthews sunt singurii marcatori ai Sibiului pentru 4 minute de joc, finalul de sfert apartinandu-i lui Kabengele, care reuseste 5 puncte, pentru a duce scorul la pauza mare la 48-34.

Sibiul vrea sa isi asigure victoria cu mult inainte de finalul meciului si incepe in forta si sfertul 3, reusind, in premiera absoluta, un partial de 15 – 0 in primele 5 minute ale acestei perioade, de obicei nefaste. Aceste prime 5 minute ale sfertului 3 au fost presarate cu executii spectaculoase ale lui Harrison si Matthews, dar si cu o incercare nereusita de a finaliza “de sus” a lui Kabengele. Dupa ce oaspetii marcheaza primele lor puncte din acest sfert prin cel mai bun jucator al lor in acest meci – Tomic, Schomers ii aseaza pe banca pe Kabengele si Johnson si ii trimite in teren pe Brown si Calota, cel din urma marcand imediat doua puncte, dupa ce a crosetat intreaga aparare a oaspetilor, facand ca scorul pe tabela sa fie 65-38, cu 4 minute pana la finalul sfertului. Harrison continua jocul foarte bun si mai marcheaza 7 puncte (inclusiv o aruncare de 3), singurul jucator galben-albastru care mai marcheaza in acest sfert 3 fiind Matthews prin slam dunk. Scorul dupa 3 sferturi era 74 – 48, iar gazdele abordau ultimul sfert mai mult decat relaxate, singura problema fiind faptul ca Scott avea deja 4 greseli personale, ultima venind in urma unui fault facut in ultima secuna a sfertului.

Ca si in primele 3 sferturi, tot CSU marcheaza si primele puncte ale ultimei perioade. De aceasta data marcatorul a fost Johnson, printr-o aruncare din spatele liniei de 6,25. Kabengele isi regleaza si el tirul “de-afara”, reusind sa marcheze in ciuda faptului ca a fost faultat, insa nu reuseste sa transforme si aruncarea libera. Schomers decide sa il retraga pe banca pe Harrison si il introduce din nou in teren pe Ban, cand mai erau aproximativ 5 minute de joc, iar dupa un minut il scoate pe Calota, introducandu-l pe proaspatul tatic, Andrus. Acesta ne arata ca noptile nedormite ii priesc, reusind sa marcheze de doua ori de la distanta. Cristi Ban incearca sa il copieze, dar din pacate aruncarea nu ii reuseste, insa dupa cateva secunde patrunde pe langa aparatorii craioveni, marcand din apropierea panoului. Brice Kabengele inchide tabela in ultima secunda cu o aruncare de la 8 metri, CSU Sibiu atingand astfel suta. Acest ultim sfert a fost unul al reusitelor de 3 puncte pentru sibieni, acestia reusind 5 astfel de aruncari ,din totalul de 8 din tot meciul, in acest sfert.

La acest meci nu cred ca as putea sa notez jucatorii, insa voi scrie cate ceva despre fiecare in parte, asa cum am vazut eu:
Matthews – nu s-a miscat rau, insa la aruncari libere a fost din nou (oare pentru a cata oara???) foarte foarte slab
Johnson – ma asteptam mai mult de la el in acest meci, cum de altfel ma asteptam de la toti oamenii “mici” ai Sibiului, dar, avand in vedere ca desi oficial, meciul a fost unul de vacanta, se accepta :)
Ban – jucatorul asta si daca ar face 5 greseli personale intr-o secunda mie mi-ar face placere sa il vad in teren
Brown – nu s-a prea “stresat” in acest meci... nimic alarmant, totusi.
Harrison – extraordinar de excelent astazi. Daca ar fi marcat macar doua din cele trei aruncari libere de care a beneficiat... il scoate double-double-ul :) Fara doar si poate cel mai bun jucator de pe parchet in meciul de sambata.
Calota – putin mai bine decat Brown, dupa parerea mea... nimic alarmant. A aratat ca daca calca acceleratia se poate.
Scott – poate cel mai slab joc facut de el in echipamentul galben-albastru, insa din nou, e ceva de inteles. Ce nu inteleg este numarul de faulturi.
Andrus – a intrat, a aruncat, a marcat. Foarte bine!
Craciun – pacat ca s-a accidentat. Daca ar fi ramas in teren, sunt ferm convins ca ar fi facut un meci foarte bun. (la antrenamentul din dimineata zilei de 19.01 Cristi Craciun nu a participat la exercitii, intrucat se pare ca accidentarea este destul de grava. Multa sanatate Bata! Fa-te bine cat mai repede, ca e nevoie de tine pe parchet!)
Kabengele – a facut un meci bun, aruncarea din ultima secunda fiind cireasa de pe tort.

2 comentarii:

Anonim spunea...

ca sa nu ma mai certi cind ne vedem, am intrat pe blog si am citit cronica. interesanta ca toate celelalte, mai ales cind avem puncte de vedere diferite :P

astept sa iti torni putina cenusa in cap dupa pronosticurile gresite din meciurile Tg Mures - Timisoara si Brasov - Rovinari

cronicaru' de baschet spunea...

regie, in ce sens puncte de vedere diferite? ai ceva de obiectat? spune!

imi torn putina cenusa in cap dupa pronosticurile gresite din meciurile Tg Mures - Timisoara si Brasov - Rovinari. Chiar nu ma asteptam la rezultatele astea, pe bune. Asta este... Toti gresim macar o data in viata. Eu gresesc mai des :)