luni, 19 ianuarie 2009

Genialii bagatori...

Multi dintre voi au avut ocazia sa citeasca "cronica" meciului dintre mine si, deja, noua mea sotie pe blogul descreieratilor enervant de simpatici bagatorideseama. Avand in vedere ca este vorba despre mine, ceea ce e o premiera, imi permit (in speranta ca imi permit si ei) sa inserez si aici aceasta prezentare unica a unui moment unic in viata mea. Chiar daca singura legatura cu baschetul era faptul ca si cununia civila s-a desfasurat in aceeasi zi cu prima etapa a returului, #1 si #3 au facut "disputa" sa para mai interesanta decat meciul desfasurat de la ora 17:00 in Sala Transilvania. In cele ce urmeaza voi reda integral "cronica".

"Oancea. Cronica de meci. Poate ultimul in deplasare." - publicata la 17.01.2009, ora 21:14

"Buna ziua stimati cititori, astazi site-ul nostru va ofera o noua transmisie live a meciului echipei noastre favorite ...bzt, gura nene ca azi avem un meci mai important de comentat. Se insoara Oanceaaa! Asadar cronica bagatorilor de seama :


Sfertul 1:
Min. 1. Echipele se aseaza in teren, jucatorii nu stiu inca foarte clar pozitiile
Min. 2. Prima decizie controversata, la cine sunt verighetele
Min. 3. Panica in atac, unchiul de-al treilea a uitat covrigeii in masina
Min. 4. Fault tehnic, un copil o calca pe mireasa pe trena rochiei si ia doua capace de la taica-so.
Min. 6. 15-10 scorul la pupaturi, nevasta 15 primite, ginerica Oancea 10
Min. 7. Pozitiile de joc sunt trasate foarte clar de catre antrenorul Kameraman si secundul Fotografu
Min. 8. Time-out pt ultimele indicatii tactice; se reia jocul de la scorul 20-18 zambete in favoarea miresei care astazi pare ca este in forma
Min. 9. Oancea acumuleaza prima greseala de joc, varsa doua picaturi de alexandrion; totusi cata precizie in manuirea paiul din cravata!
Min. 9.59: echipele se pregatesc de sfertul al doilea, sfertul rezervelor, pt ca iar n-a venit Johannis si a trimis-o pe tanti aceea cumsecade sa oficieze.
Sfertul 2
Min. 1. Arbitrul partidei (surprinzator, dar nu e Banica !) si observatorul(de stare civila), cer jucatorilor legitimatiile.
Min. 2. Oancea realizeaza ca si-a uitat legitimatia acasa. Sau si-o fi pierdut-o aseara in bar?
Min. 3. Apare si legitimatia. Era la Nevasta care i-o luase cu un steal monstruos din buzunar, inainte sa plece la bar. Cu ocazia asta ii luase si banii, astfel ca aseara Oancea a ramas dator la bar.
Min. 4. Se fluiera reluarea partidei. Oancea transpirat cere un nou time-out. Trece pe bancuta si trage un gat de Alexandrion. Ar ramane in continuare pe bancuta dar regula cu un roman pe teren il obliga sa intre.
Min. 5. La incercarea lui Oancea de a dribla ceremonia, primeste un anti-sportiv, vehement contestat de cei din Ultra Sound. Se scandeaza « Gazu-rusine ! », dar ne dam seama ca scandarea e datorata faptului ca in sala era foarte frig, gazul fiind taiat pe motiv de neplata. Se desfac rapid sticlele de Alexandrion pentru o incalzire alternativa.
Min. 6. Nevasta nervoasa de indecizia lui Oancea, il trage de maneca. Cei prezenti reclama fault dar arbitru se face ca nu vede. Galeria scandeaza : « du-te la sapaaa…. »
Min. 7. Oancea auzind scandarea galeriei incearca din nou sa fuga dar Nevasta e pe pozitie si ii stinge lumina. Un capac de toata frumusetea, aplaudat de spectatorii prezenti in sala. Capacul o sa fie folosit de cei de la Telesport pe post de generic.
Min. 8. Oancea mai are o sansa. Sa apara Knicksu sa-i rupa iar piciorul. Dar Knicksu si-a inceput antrenamentele cu juniorul lui asa ca lipseste. Resemnat Oancea accepta decizia arbitrului si sportiv ridica mana si spune « da », fapt consemnat de observatori pe foaia de joc
Min. 9. Oancea primeste tehnic, astfel ca nevasta marcheaza cu stiloul in registre toate rubricile libere primite, cu o semnatura precisa si ferma. Pana acum Nevasta are procentaje de 100%. Galeria lui Oancea canta un mars. Inca nu suntem siguri daca e cel nuptial sau cel funebru.
Min. 10. In huiduielile galeriei, arbitrul partidei ii prezinta lui Oancea fragmente din Regulamentul Federatiei, alea cu « statul ocroteste familia ». In acel moment o mica galerie de pitzipoance desfasoara un banner imens cu « nu te vom uita niciodata ». Pitzipoancele realizeaza ca in sala este Oancea si nu Kalala, astfel ca bannerul este rupt in bucati, dupa modelul galeriei sapcarilor.Sfertul 2 se incheie dupa ce Oancea cu un alley-up primeste Cartea Verde (albastra in cazul lui) pentru a putea transfera cati juniori poate!Pauza : Oancea, sfarsit de efort, desface a treia sticla de Alexandrion. Galeria il aplauda si scandeaza « oaaanceeeaaa, oaaannceeeeaaa »
Sfertul 3
Min. 1. Oancea face aparare in zona ca sa se fereasca de toate pupaturile dar nu ii prea iasa. Este coplesit numeric de adversari, care-l bruscheaza ca sa ajunga mai repede dupa pupaturi in sala alaturata, unde se auzea cum se desfaceau sticlele de Alexandrion.
Min. 2. Nevasta executa cu o precizie matematica o treita. Astfel florile aterizeaza direct in bratele lui Oancea, care depasit de situatie nu stie ce sa faca cu ele.
Min. 3. Un Ultra Sound il scoate din incurcatura pe Oancea si fura florile fiindca mai avea o nunta la care trebuia sa mearga.
Min. 4-7. Oancea asista neputincios la atacul rudelor, prietenilor si Ultra Sounzilor la farfuriile de prajituri si sticlele de Alexandrion. De pe margine i se arata schema dar nu si-o mai aduce aminte. Si doar o exersase aseara in bar de nenumarate ori !
Min. 8. Oancea aluneca pe parchetul salii incercand sa ajunga la o farfurie de prajituri pe care o darama. Parchetul se umple de frisca si este nevoie de interventia femeilor de servici cu mopul. Profitand de intrerupere toata lumea isi aprinde tigarile(uitand de legea care interzice fumatul in locuri publice), moment in care stewarzii de la Ippon Med navalesc in sala. Barty, ca de obicei, e batut si amendat de jandarmi pe motivul ca nu avea basca. Imediat Prezidentu’ redacteaza un comunicat iar Icsu’ initiaza o petitie.
Min. 9. Disperat Oancea se arunca in atac spre penultima sticla de Alexandrion dar Nevasta cu o tehnica uimitoare reuseste sa-i fure sticla inainte ca Oancea sa apuce sa-i desfaca dopul. Dupa o serie de pase succesive intre oaspeti, Oancea reuseste o recuperare de zile mari dar sticla e deja goala.
Min. 10. Oancea resemnat nu se mai apara si inghite in sec cand vede Ultra Sounzii cum termina si ultima sticla de Alexandrion. Nevasta cere time-out ca sa-i faca noul program de pregatire lui Oancea (antrenamente cu batutul liberelor la covoare, exercitii de « marcare » om la om dupa care-daca « marcheaza »- vor urma scheme de schimbare a pampersilor la juniori). Meciul se reia iar in ultimile secunde ale sfertului, Oancea asista cu lacrimi in ochi, la aruncarile libere a sticlelor de Alexandrion goale la cos.Se fluiera finalul sfertului 3, moment in care galeria desfasoara steagul imens. Pe steag se vad stelele sticlelor de Alexandrion baute de Oancea in timpul celibatului. Moment emotionant, mai ales cand galeria canta sub steag « cineee nuuu saaareeee….. ». Toata lumea sare. Sare ca arsa ca Ultra Sounzii au dat cu petardele ramase de la Revelion.
Sfertul 4 :
Min. 1. Ca la orice meci de acest gen tactica antrenorului este pressingul avansat, la gura Primariei. Oaspetii sunt asteptati cu surprize si flori.
Min. 2. Se scandeaza « toata sala in picioare ».
Min. 3. Apar proaspetii insuratei. Se arunca flori si confetti. Baietii din galerie arunca cu mingile de baschet. Maseurul arunca cu mingea medicinala iar Vulc n-arunca nimic.
Min. 4. Se joaca 1 :1, pentru poze, in uralele publiculu
Min. 5. Cristi « Bata » Craciun vrea sa faca poza cu mirii, dar nu i se vede decat cravata si fanionul cu CSU. Ovi isi da seama ca trebuie sa-si achizioneze un aparat mai performant, iar Oancea pantofi cu toc.
Min. 6. Danny canta din repertoriul O-zone melodia « numai tuuuuuu… » si ultra sounzii l-au luat la bataie crezand ca scandeaza Numai U !
Min. 7. Se cere time-out pt gustarica, udata din belsug cu ... bere. Canta Fernando de la Caransebes hitul « m-am casatorit cu un barbat tampit». Publicul aplauda frenetic.Ultimele minute. Nu mai stim minutul si scorul, nu mai conteaza, se joaca la spectacol. Popular. Se incalzeste Nicu S.
Min 10. Intra rezervele. Nicu S isi asteapta randul."


In completare, va pun la dispozitie si cateva poze de la meci, in premiera. Aveam de gand sa postez si filmuletul care prezinta minutul 8 al sfertului 2 din cronica de mai sus, dar m-am razgandit :)
Poza 1 va prezinta cei mai frumosi jucatori de baschet din istoria acestui sport (lol), iar in poza 2 se pot vedea cu usurinta contractul si legitimatia de joc, valabile pe viata (la naiba!!!).
Multumesc inca o data bagatorilor pentru o surpriza extraordinara, cum doar ei puteau sa faca.

3 comentarii:

adela mohanu spunea...

M-am distrat de m-am prăpădit!!!!! Câtă răbdare au avut ei, mânca-i-ar mama, câtă inspiraţie! Oancea, eşti o muză pentru ei, ce să mai vorbim...
Felicitări mirilor, casă de piatră şi bravo măi Oancea, un meci câştigat ;)

Băgă spunea...

ne bucuram ca ti-am tras-o!

cronicaru' de baschet spunea...

@ade: saru'mana de urari.
@bagatori: nu mi-ati tras-o. chiar mi-ati facut o surpriza placuta. ma asteptam la ceva din partea voastra, dar sub nicio forma la ceva atat de criminal.