luni, 12 ianuarie 2009

A-nceput pregatirea

CSU Atlassib Sibiu a castigat primul meci din anul 2009, in fata co-judetenilor de la Gaz Metan Medias cu scorul de 80-76. Disputat sambata, 10.01, incepand cu ora 11 si 15 minute, disputa dintre cele doua echipe a avut toate ingredientele unui meci de pregatire. Sibienii au avut la dispozitie doar 8 jucatori (Johnson, Ban, Brown, Harrison, Calota, Scott, Kabengele si Lefter) din care Schomers a folosit doar 7, tanarul jucator transferat de la CSS Ploiesti ne-bifand niciun minut. Inafara de, Doamne-ajuta!!!, noul roman Andrus care se afla la Bucuresti pentru a incheia in sfarsit telenovela naturalizarii (sper ca a reusit), ceilalti jucatori indisponibili au fost prezenti la meci, luand loc pe banca de rezerve. Atat Bata, cat si Dohi si Matthews acuza dureri in diverse zone ale corpului, Schomers alegand sa nu ii forteze.

In urma unui joc slab per ansamblu, CSU Sibiu a castigat aceasta disputa, fara a se dezminti insa de “blestemul sfertului 3”. Pentru un meci de pregatire insa, a fost foarte in regula. Relaxarea prezenta la sibieni a putut fi vazuta si in jocul mediesenilor, si acestia prezentandu-se la meci cu un lot restrans. O bila neagra o constituie nervozitatea jucatorilor sarbi ai lui Mihai Corui, mai ales Marianovic, care au avut mai mereu ceva de comentat la deciziile arbitrilor. La un moment dat, provocat fiind de Scott dupa ce acesta a marcat in situatie de 1 la 1, Radmanovac a fost foarte aproape de a starni o mica vijelie in sala Transilvania, insa a fost calmat de coechipieri si stafful tehnic de la Medias.

Remarcatii mei in acest meci au fost Scott (ca de obicei un munte sub panouri si cu o foarte buna precizie la aruncarile de la semi-distanta) si Brown (incepe sa se vada timpul petrecut in echipa si a inceput sa isi creasca procentajele la aruncarile de afara) de la gazde, respectiv Thomson (omul asta are o aruncare de carlig si semi-carlig extraordinara) si Dumitrescu (in sferturile 3 si 4, daca se oprea la linia de 6,25 m, se intorcea cu spatele si arunca, tot o baga) de la oaspeti.

Pe langa acestia, o mare atractie pentru putinii suporteri prezenti in sala Transilvania a fost jucatorul sibiului Bryant Matthews. Acesta a starnit amuzamentul prin imbracamintea sa (ochelari de soare, sapca si casti purtate pe toata durata meciului) dar si prin comportament, lasand de multe ori impresia ca ora 11 dimineata nu este una tocmai potrivita pentru a iesi din casa. La inceputul sfertului 3 a reusit sa starneasca chiar si rasul coechipierilor, cand, ascultand in casti o melodie ritmata (am presupus ca o manea) dadea din cap pe ritm. Parca pentru a-si scuza comportamentul, acesta imediat le-a pus castile la urechi si catorva colegi, acestia razand si ei. Si-apoi a luat din nou loc pe banca, infofolit bine din cauza frigului, unde a stat cuminte, parca motaind pe alocuri, pana la “mini-altercatia” dintre Scott si Radmanovac, cand in doi timpi si 3 miscari a scapat de sapca, ochelari, casti si geaca, aratand ca este pregatit in cazul ca situatia degenereaza. Din fericire nu s-a intamplat nimic, meciul s-a incheiat, iar CSU Sibiu se pregateste de o plimbare la Cluj, pentru un nou meci de pregatire, miercuri 14.01.2009. Acest meci va fi ultimul de pregatire al echipei sibiene in cazul in care oficialii clubului SCM “U” Craiova vor respinge cererea clubului sibian de amanare a meciului din prima etapa.



Niciun comentariu: