vineri, 19 decembrie 2008

Avancronica etapa a XIV a

CSU Atlassib Sibiu – CS Otopeni
SCM “U” Craiova – BC Mures Targu Mures
CSM Oradea – CSU Ploiesti
ELBA Timisoara – CSU Municipal Cuadriopol Brasov
BCMUS Arges Pitesti – BC Targoviste
Energia Rovinari – U Mobitelco Cluj-Napoca
GAZ METAN Medias – sta
CS Rapid Bucuresti – Dinamo Bucuresti 45 – 88 (03.12.2008)

Dupa o etapa nebuna, neincheiata inca (astazi se disputa meciul dintre Dinamo si Medias), in care clujenii au pierdut acasa in fata Pitestiului, Otopeniul a pierdut in deplasarea de la Mures si Targoviste a fost foarte aproape de o victorie in fata jucatorilor lui Petricevic, turul campionatului de baschet continua cu etapa a XIV a. Aceasta etapa ne propune trei intalniri foarte interesante, din care doua vor putea fi urmarite si prin intermediul postului TELESPORT si al site-ului www.telesport.ro.

CSU Atlassib Sibiu – CS Otopeni, Sambata 20.12.2008, ora 17 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Ciulin, Bukuresti, Anica – 1. Locul 4 si locul 5 se intalnesc intr-o disputa pentru o cat mai buna clasare la finalul turului. Sibienii au disputat un joc facil in etapa precedenta, in deplasare la Rapid, in timp ce jucatorii lui Perisic au reusit contraperformanta de a pierde la 20 de puncte un meci care parea castigat inainte de a incepe, in deplasarea de la Targu Mures. Ascendentul moral este, in aceste conditii, de partea sibienilor. CS Otopeni vine la Sibiu poate mai ambitionata in urma acestei infrangeri, ceea ce ii face niste adversari si mai periculosi decat erau considerati. Din punctul meu de vedere, se anunta un meci foarte echilibrat in care pentru a castiga, sibienii trebuie sa repete meciurile bune facute pe teren propriu in acest sezon. Absenta lui Obradovic este un mare dezavantaj pentru jucatorii din orasul aeroport, insa este un aspect care ii impinge spre un stil de joc asemanator cu cel al sibienilor, bazat pe viteza mai mult decat pe luptele din caciula. Peter Schomers va incepe partida, in opinia mea, cu Johnson, Kabengele, Matthews, Scott si Craciun, in timp ce Perisic ii va folosi pe Blidaru, Medvedj, Popovic, Belanovic si Byerson. Daca nu ma insel, si cele doua formatii de start vor fi cele de mai sus, Schomers va fi fortat ca dupa doar cateva minute sa il inlocuiasca pe Kabengele cu Calota sau Brown, pentru a contracara mai eficient viteza si dribblingul foarte bun al fundasilor oaspeti, Blidaru si Medvedj. La prima vedere, echipele par a fi foarte echilibrate, singura problema care ar putea aparea in tabara sibiana fiind duelul Matthews-Popovic. Daca primul are ca atu patrunderile, jucatorul sarb al Otopeniului are avantajul unei bune aruncari de la distanta, pe care ma tem ca Bryant ii va permite, printr-o aparare aproximativa, sa o foloseasca destul de des.
La Sibiu suporterii sunt intotdeauna un factor decisiv in obtinerea victoriilor. Mai mult ca sigur si de aceasta data ei vor face o atmosfera exceptionala pentru a-si impinge favoritii spre victorie. Asadar se anunta un meci care merita urmarit: strans in teren, cu atmosfera de sarbatoare in tribune.

SCM “U” Craiova – BC Mures Targu Mures, Sambata 20.12.2008, ora 17, arbitrii: Banica, Dima, Rosu – 2. Dupa “isprava” de etapa trecuta, jucatorii mureseni se deplaseaza in tara prazului, pentru a-si mai adauga o victorie la linia de clasament. Va fi un meci dificil, craiovenii tinand piept tuturor adversarilor de pana acum, pe care, insa, muresenii il vor castiga

CSM Oradea – CSU Ploiesti, Sambata 20.12.2008, ora 17, arbitrii: Stoica, Sandulache, Epure – 2. Un meci fara probleme pentru campioni, in care ar putea debuta ultima achizitie a acestora, inlocuitorul lui Tyson Wheeler, Carl Krauser.

ELBA Timisoara – CSU Municipal Cuadriopol Brasov, Sambata 20.12.2008, ora 18, arbitrii: Grigoras, Constantinescu, Potra – 1. Cat de rau imi pare ca nu se disputa meciul acesta duminica, pentru a fi televizat. Cu implicatii mari in lupta pentru locurile fruntase ale diviziei A, disputa de pe Bega se anunta una pe viata si pe moarte. Petricevic le-a pregatit cu siguranta o surpriza jucatorilor lui Dan Calancea pentru acest meci, astfel incat, din punctul meu de vedere, ei sunt favoritii acestui meci. Desi o eventuala victorie a oaspetilor, coroborata cu o victorie a sibienilor in meciul cu Otopeni, ne-ar apropia de timisoreni in clasament, nu prea cred ca brasovenii vor reusi sa ne faca o bucurie pentru ca ceva este in neregula sub Tampa, jocul brasovenilor nu mai seamana cu ce au aratat in prima jumatate a turului. Brasovul ramane in continuare a doua echipa preferata, dar la Timisoara, unde nu a batut nimeni deocamdata, nu cred ca vor reusi sa o faca ei. Va fi un meci strans, fara doar si poate... dar la final Timisoara va iesi invingatoare.

BCMUS Arges Pitesti – BC Targoviste, Sambata 20.12.2008, ora 17, arbitrii: Olaru, Faur, Ionita – 1. Dupa victoria mare obtinuta la Cluj, jucatorii lui Kusmuk asteapta vizita elevilor lui Tudor Costescu. Meci destul de usor pentru gazde, pe care il vor castiga, insa nu fara emotii. Targoviste se va impune in doua sferturi, profitand de relaxarea pitestenilor, insa nu va fi suficient pentru a castiga.

Energia Rovinari – U Mobitelco Cluj-Napoca, vineri 19.12.2008, ora 19 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Serban, Prisca, Puf – 2. Doamnelor si domniloooor... it's show-time. Dupa meciul cu cantec impotriva lui Dinamo, Energia Rovinari a stat si si-a incarcat bateriile in vederea meciului cu elevii lui Baldwin. Daca proaspatul ministru in cabinetul Boc, Victor Ponta, nu isi va folosi cunostintele acumulate in timpul petrecut in preajma ploiestenilor Ghita si Iacobescu, se anunta un meci care trebuie urmarit. Desi nu sunt ferm convins de victoria clujenilor, intrucat meciul imi pare unul echilibrat, am pus pronostic 2 din dorinta de a-i mai cobori putin pe gorjeni in clasament. Din toata etapa, acesta este singurul meci de la care nu stiu la ce sa ma astept. O sa il urmaresc foarte atent, doar asa putand sa-mi fac o parere.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Nu mai vezi baschet bah sau de ce nu mai comentezi nimic? Te`ai insurat deja?