vineri, 12 decembrie 2008

Avancronica etapa a XII a

CSU Atlassib Sibiu – BC Mures Targu Mures
CS Otopeni – CSU Ploiesti
SCM „U” Craiova – CSU Municipal Cuadriopol Brasov
CSM Oradea – BC Targoviste
Elba Timisoara – U Mobitelco Cluj-Napoca
BCMUS Arges Pitesti – sta
Energia Rovinari – Dinamo Bucuresti
GAZ METAN Medias – CS Rapid Bucuresti

Acestea sunt meciurile programate in acest week-end in cadrul celei de-a douasprezecea etape a diviziei a la baschet, sezonul 2008-2009. Doua meciuri cu scantei, la Otopeni si Timisoara, ambele transmise de canalul TELESPORT si caderea Pitestiului din zona locurilor de play-off: acestea sunt principalele evenimente ale acestei etape. Inainte de a diseca disputele acestei etape, vreau sa imi cer scuze ca, intr-o saptamana plina de scandaluri in baschetul romanesc (vezi incidentele de la Medias si nemultumirile Brasovenilor vis-a-vis de arbitrajul din meciul cu Otopeni) nu am scris nimic pe acest blog. Sa nu credeti ca nu sunt un amator de scandaluri, pentru ca v-ati insela... dar pur si simplu munca m-a acaparat si nu mi-a oferit, pana azi, timpul necesar pentru a va informa, asa cum stiu si cum pot, despre ce s-a intamplat, se intampla sau se va intampla. Acestea fiind spuse, sa ne apucam de treaba.

CSU Atlassib Sibiu – BC Mures Targu Mures, Sambata 13.12.2008, ora 17, arbitrii: Agadakos, Constantinescu, Epure (bine ati revenit la Sibiu, dl. Epure) - 1. Elevii lui Schomers sunt obligati sa castige acest meci pentru a mai spala din rusinea meciului de la Medias, nu atat ca rezultat, ci ca prestatie. De cealalta parte, jucatorii mureseni au reusit, in sfarsit, sa castige un meci, marti, in fata celor de la CSM Oradea, meci contand pentru etapa a XV a. De mentionat ca acestia nu au mai simtit gustul victoriei din etapa a VI a, cand au castigat impotriva lui Dinamo. Desi departe in clasament de BC Mures, meciul dintre cele mai puternic americanizate echipe din Divizia A este unul dificil pentru CSU Atlassib Sibiu, Cooley, Knitter sau McKenna putand oricand, cu ajutorul co-echipierilor, sa puna mari probleme jucatorilor sibieni. Daca galben-albastrii vor reusi sa se mobilizeze si sa reuseasca un joc in nota celor facute pana acum acasa, rezultatul poate fi doar unul, indiferent de prestatia oaspetilor. Este cunoscut apetitul jucatorilor mureseni pentru aruncari din afara semicercului aflat la 6, 25 metri, unul din elementele cheie pentru castigarea acestui meci fiind, pe langa apararea agresiva (care oricum ne reuseste), si blocarea acestora. O noutate in lotul muresean este Major Wingate, un jucator despre care eu, personal, nu stiu mai nimic si care, sper, ca nu va constitui o problema pentru elevii lui Schomers.
Nu vreau sa renunt la obiceiul de a incerca sa anticipez cinciurile de start ale celor doua echipe, desi in ultima vreme m-am cam inselat, mai ales in ceea ce priveste echipa noastra. Astfel, consider ca CSU Sibiu va incepe cu Calota, Johnson, Matthews, Scot si Harrison, iar BC Mures cu Cooley, Jakab, McKenna, Knitter si Wingate. Jocul acestora si al celor care vor intra in teren de pe banca va fi completat de spectacolul din tribune, care se anunta unul de zile mari. In jur de 50 de suporteri mureseni si-au anuntat prezenta in Sala Transilvania in vederea acestui meci. Pentru suporterii sibieni, numarul mare al suporterilor adversi este intotdeauna un bun motiv de mobilizare. Nu va ganditi la prostii... mai mult ca sigur nu vor exista incidente intre cele doua galerii, intrucat ele au fost intotdeauna in relatii foarte bune, cantand de multe ori impreuna, indiferent ca se aflau in polivalenta sibiana sau in sala din Targu Mures. Asadar, spectacol si pe parchet si in tribune, o modalitate perfecta de a-ti petrece dupa-amiaza zilei de sambata.
CS Otopeni – CSU Ploiesti, Duminica 14.12.2008, ora 17 - in direct la TELESPORT, arbitrii: Banica, Prisca, Puf - 2. Jucatorii din orasul aeroport intra in acest meci de 5 stele fara a fi suferit vreo infrangere pe teren propriu in acest sezon, cele doua infrangeri suferite venind in urma unor meciuri in deplasare, la Pitesti si Cluj. De cealalta parte, campionii de la Ploiesti vin la Otopeni cu aceeasi linie de clasament (7-2) pierzand si ei in fata Pitestiului si a Sibiului, tot in deplasare - un mic avantaj, deci, pentru jucatorii lui Perisic. Acesta ar fi, in opinia mea, si singurul atu al gazdelor care,si datorita absentei lui Obradovic, nu par a putea sa transeze acesasta disputa in favoarea lor. Fundasii oaspetilor si antrenorul sunt punctele slabe ale acestora, insa sunt compensate din plin de front-court. Bineinteles ca s-a dovedit ca si front-court-ul poate fi depasit usor, prin meciul de la Sibiu, insa, inca o data spun, Otopeniul nu va putea sa o faca. Sau daca va putea, din punct de vedere baschetbalistic, nu i se va permite, din punct de vedere al fluierasilor. Ma astept la un meci strans, cu decizii contestate, cele mai multe in favoarea campionilor.
SCM „U” Craiova – CSU Municipal Cuadriopol Brasov, Sambata 13.12.2008, ora 18:30, arbitrii: Olaru, Bedir, Bertalan - 2. Dupa doua meciuri dificile, cu Sibiul si Otopeniul, si inaintea unui joc din Liga Balcanica, jucatorii de sub Tampa se relaxeaza putin in Oltenia. Jocul nu este chiar cel mai usor posibil pentru jucatorii brasoveni, dar nici unul care sa le puna probleme.
CSM Oradea – BC Targoviste, Sambata 13.12.2008, ora 17, arbitrii: Fumu, Dima, Potra - 2. Desi Oradenii au avut prestatii bune in fata tuturor echipelor cu care au jucat, indiferent de numele acestora, nu cred ca vor reusi sa se impuna nici in fata jucatorilor d-lui Costescu.
Elba Timisoara – U Mobitelco Cluj-Napoca, Sambata ora 17 - in direct la TELESPORT, arbitrii: Serban, Sandulache, Rosu - 2. Desi nu sunt prea sigur pe acest pronostic, l-am pus asa pentru ca, din punct de vedere al clasamentului, ne-ar avantaja sa ajunga si timisorenii la 3 infrangeri in acest tur. Un argument in favoarea pronosticului ar fi forma tot mai slaba aratata de gazde, atat in meciurile din campionat cat si in cele din Liga Central Europeana de Baschet (CEBL), dar si meciurile usoare avute de clujeni in ultimele doua etape, meciuri ce le-au permis sa isi dezvolte relatiile de joc si sa exerseze sarcinile tactice trasate de Baldwin. Despartirea de Kinsella nu influenteaza cu nimic jocul oaspetilor, acesta fiind accidentat si ne fiind implicat direct in ultimele meciuri ale echipei sale, meciuri care arata o crestere de forma pentru jucatorii clujeni. Poate Petricevic are un iepuras un joben, o surpriza pentru Tab, lucru care m-ar bucura peste masura, pentru ca nu ar face decat sa creasca intensitatea unui meci care, oricum, se anunta unul foarte strans.
Energia Rovinari – Dinamo Bucuresti, Sambata 13.12.2008, ora 18, arbitrii: Grigoras, Bukuresti, Anica - 1. Desi fac jocuri din ce in ce mai bune, alb-rosii sunt clar outsideri in aceasta disputa. Energia Rovinari va face tot posibilul sa ramana in continuare pe primul loc al clasamentului, ceea ce ingreuneaza si mai mult sarcina jucatorilor lui Pogonaru. Sper la o victorie a dinamovistilor, care ar ajuta Sibiul in clasament, dar imi vine greu sa cred ca va fi posibila.
GAZ METAN Medias – CS Rapid Bucuresti, Sambata 13.12.2008, ora 18, arbitrii: Campeanu, Stoica, Negrea - 1. Meci de vacanta pentru jucatorii medieseni si ptr oamenii de DEZordine de acolo (din fericire, nu exista suporteri rapidisti care sa insosteasca echipa in deplasari).

Niciun comentariu: