marți, 16 decembrie 2008

Avancronica etapa a XIII a

U Mobitelco Cluj-Napoca – BCMUS Arges Pitesti
BC Targoviste – ELBA Timisoara
CSU Municipal Cuadriopol Brasov – CSM Oradea 90 – 67 (10.12.2008)
CSU Ploiesti – SCM “U” Craiova
BC Mures Targu Mures – CS Otopeni
CS Rapid Bucuresti – CSU Atlassib Sibiu
Dinamo Bucuresti – GAZ METAN Medias
Energia Rovinari – sta

Etapa a XIII a din actualul sezon al campionatului national de baschet gazduieste doua meciuri interesante, unul la Cluj si celalalt la Bucuresti, insa niciunul nu este transmis de TELESPORT, unicul canal care transmite meciuri din Divizia A la baschet odihnindu-si comentatorii pentru etapa a XIV a, din cadrul careia se vor transmite doua jocuri. La finele acestei etape, Ploiestiul se va instala pe primul loc in clasament, in timp ce Rovinariul ar putea cadea pana pe locul 5.

U Mobitelco Cluj-Napoca – BCMUS Arges Pitesti, Miercuri 17.12.2008, ora 19, arbitrii: Udrica, Cimpeanu, Negrea – 1. Meci interesant la Cluj, in care pitestenii vor forta revenirea in primele 8 echipe ale clasamentului, singura varianta pentru a reusi fiind victoria. In vreme ce gazdele acestei dispute au transpirat serios in meciul din etapa a XII a de la Timisoara, fara a reusi sa obtina victoria, jucatorii lui Kusmuk au stat, ceea ce le confera un mic avantaj in disputa din aceasta etapa. Cu toate astea, imi vine greu sa cred ca pitestenii vor reusi sa se impuna in fata finalistei sezonului trecut. Desi este departe de echipa sezonului 2007-2008, U Mobitelco sta mult mai bine in teren decat adversarii lor, ceea ce ma face sa cred ca se vor impune, fara prea mari emotii. Chiar daca, din punct de vedere al suporterului sibian o victorie a oaspetilor ar ajuta, oarecum, pe CSU in clasament, nu cred ca aceasta va fi posibila.

BC Targoviste – ELBA Timisoara, Miercuri 17.12.2008, ora 18, arbitrii: Nitu Martinescu, Dima, Epure – 2. Jucatorii lui Dragan Petricevic se deplaseaza la Targoviste pentru un meci de relaxare, mai mult decat bine-venit inaintea ultimelor doua etape, in care sarbii din Banat ii vor intalni pe brasoveni si ploiesteni.

CSU Ploiesti – SCM “U” Craiova, Miercuri 17.12.2008, ora 18, arbitrii: Serban, Stoica, Anica – 1. Transpirata din greu in orasul aeroport, campioana are ocazia sa isi odihneasca jucatorii importanti in aceasta etapa intermediara.

BC Mures Targu Mures – CS Otopeni, Miercuri 17.12.2008, ora 19, arbitrii: Banica, Sandulache, Mihai – 2. Daca Muresul nu ar fi cum este, acest meci ar fi unul care merita urmarit. In degringolada din echipa tehnicianului lituanian, insa, acest meci are un favorit cert, inainte de a incepe. Otopeniul trebuie sa nu faca risipa de energie, intrucat ii asteapta meciul impotriva sibienilor, iar daca muresenii vor reusi sa foloseasca acest aspect in avantajul lor, au si ei o sansa... mica, dar o au.

CS Rapid Bucuresti – CSU Atlassib Sibiu, Miercuri 17.12.2008, ora 12, arbitrii: Prisca, Bedir, Rosu – 2. Liniste, pace si relaxare maxima pentru jucatorii lui Schomers in aceasta etapa. O scurta plimbare la Bucuresti si pregatirea meciului cu Otopeni din penultima etapa nu strica niciodata. Sper ca macar in acest meci jucatorii romani mai putin folositi sa prinda ceva minute.

Dinamo Bucuresti – GAZ METAN Medias, Vineri 19.12.2008, ora (inca nu s-a stabilit), arbitrii: Olaru, Fumu, Ionita – 1. Etapa se incheie cu meciul dintre echipele cu cea mai mare medie de varsta din actuala editie a campionatului. Dinamovistii se afla intr-o crestere de forma vizibila de la meci la meci. Acum doua etape au invins Pitestiul lui Kusmuk, pentru ca etapa trecuta sa piarda la doar 3 puncte (intr-un meci care ridica mari semne de intrebare prin prisma numarului de aruncari libere de care au beneficiat cele doua echipe) in fata Rovinariului lui Evans. O victorie in acest meci i-ar urca pe jucatorii lui Pogonaru cu inca un loc in clasament. Mai mult ca sigur, insa, mediesenii isi vor vinde scump pielea, acest meci fiind deschis, pana la proba contrarie, oricarui rezultat. Jucatorii lui Jojic merg in deplasarea de la Bucuresti dupa doua victorii consecutive, impotriva Sibiului si Rapidului, deci cu un moral foarte bun.

Niciun comentariu: