joi, 4 decembrie 2008

Avancronica etapa a XI a

GAZ METAN Medias – CSU Atlassib Sibiu
CS Rapid Bucuresti – Energia Rovinari
Dinamo Bucuresti – BCMUS Arges Pitesti
ELBA Timisoara – sta
U Mobitelco Cluj-Napoca – CSM Oradea
BC Targoviste – SCM “U” Craiova
CSU Municipal Cuadriopol Brasov – CS Otopeni
CSU Ploiesti – BC Mures Targu Mures

Turul sezonului 2008-2009 al Diviziei A la baschet masculin are programata in acest week-end etapa a XI a, prima din luna decembrie, care programeaza 3 intalniri interesante la Medias, Targoviste si Brasov.

GAZ METAN Medias – CSU Atlassib Sibiu, Vineri 05.12.2008, ora 19 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Udrica, Bukuresti, Rosu – 2. Dupa victoria extraordinara in fata campionilor de la Ploiesti, CSU Sibiu trebuie sa se mobilizeze pentru scurta deplasara la co-judetenii de la Gaz Metan. Desi diferenta in clasament dintre cele doua echipe este una consistenta, meciul este departe de a fi unul usor pentru galben-albastrii. Este cunoscuta abilitatea mediesenilor de a arunca, cu succes, de dupa semicercul aflat la 6,25 metri, ceea ce ar putea constitui o problema in desfasurarea jocului. Cu toate astea, CSU porneste ca favorita, pozitie pe care speram sa o confirme. La echipa gazda este dificil de anticipat un 5 de start, intrucat Mladen Jojic pare inca sa experimenteze acest aspect, singurele nume sigure intre cei care vor incepe meciul pe parchet fiind: Radmanovac, Marjanovic si Bubanja. La acest meci cred ca ceilalti doi jucatori vor fi Dehelean si Dumitrescu, ambii excelenti aruncatori de 3 puncte. In ceea ce priveste primul 5 al sibienilor, in opinia mea, acesta va fi format din: Johnson, Brown, Matthews, Scott si Craciun, cu mentiunea ca Johnson ar putea fi inlocuit in aceasta formula de Popa-Calota. Din nou vom avea parte de un meci in care viteza si agresivitatea in aparare sunt singurele noastre atu-uri insa, de data aceasta, diferentele de talie din front-court nu mai sunt atat de mari ca in ultimele doua meciuri disputate de sibieni. Chiar daca are o linie de clasament de 5-5, la Medias se pare ca Jojic incepe in sfarsit sa isi faca simtita prezenta din punct de vedere tactic. Are, deja de 4 etape, la dispozitie intreg lotul si asta se vede in jocul mediesenilor. In plus, tehnicianul Gazului foloseste o rotatie mai mare decat omologul sau Peter Schomers, cu un raport de 10-8.

CS Rapid Bucuresti – Energia Rovinari, Vineri 05.12.2008, ora 13, arbitrii: Constantinescu, Bedir, Potra – 2. Dupa o serie de patru jocuri dificile (Timisoara, Pitesti, Sibiu si Medias) din care a castigat trei, Energia se deplaseaza la Bucuresti pentru un bine-meritat meci de relaxare la finalul caruia oaspetii vor trece pe prima pozitie a clasamentului, detronandu-i astfel pe elevii lui Petricevic care stau in aceasta etapa.

Dinamo Bucuresti – BCMUS Arges Pitesti, Sambata 06.12.2008, ora 17, arbitrii: Banica, Dima, Puf – 2. Miercuri alb-rosii au sustinut un meci in devans, contant pentru etapa a XIV a, in compania juniorilor de la Rapid, pe care i-a invins. Meciul impotriva pitestenilor are destul de putine sanse sa se termine la fel de bine pentru dinamovisti, ei intalnind echipa care ocupa pozitia a treia in clasament. Desi, la fel ca in meciul din etapa a X a, jucat in deplasare la Timisoara, jucatorii celei mai titrate echipe din baschetul romanesc nu isi vor vinde usor pielea, imi vine greu sa cred ca vor reusi sa invinga echipa condusa de Kusmuk, desi mi-as dori asta foarte-foarte mult.

U Mobitelco Cluj-Napoca – CSM Oradea, Sambata 06.12.2008, ora 19, arbitrii: Ciulin, Stoica, Harhas – 1. Jucatorii lui Tab Baldwin isi continua programul de vacanta, desi la Craiova au transpirat serios pentru obtinerea victoriei, prin jocul impotriva juniorilor Oradiei. Acest meci este un bun prilej pentru clujeni sa pregateasca jocul impotriva timisorenilor din etapa viitoare dar si pentru fratii Szijarto de a-si face cadouri unul altuia de Mos Nicolae.

BC Targoviste – SCM “U” Craiova, Sambata 06.12.2008, ora 18, arbitrii: Grigoras, Sandulache, Negrea – 1. Un meci din subsolul clasamentului care se anunta unul foarte echilibrat si interesant. Mai mult ca sigur vor fi multe schimbari de lider pe parcursul partidei, insa parerea mea este ca la final se vor impune gazdele.

CSU Municipal Cuadriopol Brasov – CS Otopeni, Duminica 07.12.2008, ora 17 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Roceanu, Faur, Istvan – 1. Etapa se incheie cu un meci de o importanta deosebita pentru partea de sus a clasamentului. Aflate pe locuri vecine in clasament, cu parcursuri foarte bune pana acum, acest meci poate fi considerat, fara doar si poate, derby-ul etapei. Cu Bojan Obradovic accidentat si avand in fata cei mai intali pivoti din Divizia A, misiunea de sub Tampa a jucatorilor din orasul aeroport pare una imposibila. Oamenii “mici” ai oaspetilor: Blidaru si Medved le-ar putea punea probleme gazdelor prin viteza de care dispun si prin aruncarile din afara semicercului de 6,25 metri, capitol la care si Popovic sta foarte bine. Insa si Brasovul are jucatori de acest fel, Broadus, Dawson, Hartman, Hadjibulic si, nu in ultimlu rand Mandache, primii trei fiind odihniti de tehnicianul Dan Calancea in meciul de cupa disputat marti impotriva celor de la CSM Oradea, fiind, asadar, foarte “proaspeti” in vederea acestei intalniri. In cei 3 mititei mai sus mentionati si in uriasul Dragusin, menajat si el in cupa, sta reteta succesului in aceasta disputa.

CSU Ploiesti – BC Mures Targu Mures, Sambata 06.12.2008, ora 19, arbitrii: Olaru, Prisca, Epure – 1. In oricare alt sezon, acest meci ar fi fost unul interesant. In decembrie 2008 insa, acest meci nu este mai mult decat un motiv pentru campioni sa isi ruleze tot lotul, muresenii neavand nicio sansa sa castige aceasta disputa.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Bravo Oancea! Frumoasa avancronica. Putin mai frumoasa decat tine! Oricum, mare om mare caracter!

cronicaru' de baschet spunea...

Mersi anonim, dar cine esti? De ce nu ti-ai scris numele? Ca exista si optiunea asta. Nu de alta, dar as vrea sa stiu cine imi cunoaste frumusetea la adevarata ei non-valoare :D

Anonim spunea...

Consideram ca cei de la firma de paza au facut exces de zel si ca nu inteleg ca intr-un meci, mai ales ca cel de la Medias, de o incarcatura teribila, e normal ca spiritele sa se incinga. Dar daca pun gaz pe foc chiar cei care ar trebui sa aiba grija ca totul sa se desfasoare normal, atunci nu e bine. Unii dintre bodyguarzi se cred Bruce Lee si vor sa isi arate muschiul pe pielea suporterilor. Nu avem nevoie de asa ceva in sportul romanesc!

Băgă spunea...

oanceo, inca o data afirm ca ti-ai gresit cariera! ai neaparata nevoie de un impresar. comisionul practicat de mine e de 51%