joi, 29 ianuarie 2009

Avancronica etapa a XVIII a

CSU Atlassib Sibiu – CSM Oradea
SCM “U” Craiova – ELBA Timisoara
CS Otopeni – BCMUS Arges Pitesti
BC Mures Targu Mures – Energia Rovinari
CSU Ploiesti – GAZ METAN Medias
CSU Municipal Cuadripol Brasov – CS Rapid Bucuresti
BC Targoviste – Dinamo Bucuresti
U Mobitelco Cluj Napoca – sta

Dupa ce la mijlocul saptamanii s-au disputat meciurile tur ale mansei II a Cupei Romaniei (in opinia mea cunoscandu-se deja 3 participante in final four), Divizia A revine in acest weekend cu etapa a XVIII a, o etapa in care un singur meci se anunta foarte interesant si pe care TELESPORT il va televiza.

CSU Atlassib Sibiu – CSM Oradea, sambata 31.01.2009, ora 17, arbitrii: Faur, Sandulache, Prisca – 1. Dupa ce s-au odihnit, sibienii revin pe parchet, tot in fata propriilor suporteri si a unei echipe din subsolul clasamentului. Un meci bun in vederea pregatirii disputei din etapa viitoare de la Cluj, pe care jucatorii galben-albastrii vor trebui insa sa il abordeze cu seriozitate, pentru ca, cred eu, jucatori lui Attila Veres sunt capabili sa faca surprize daca sunt priviti de sus si li se permite. In lotul lui Peter Schomers singura problema inca nerezolvata este cea a lui Cristi Craciun, nerefacut dupa accidentarea din meciul din etapa a XVI a, restul jucatorilor participand la antrenamente. S-ar parea ca si Scott are ceva probleme la mana dreapta, insa nu as putea sa ma pronunt daca acesta va juca sambata sau va fi menajat. Primele cinciuri pentru cele doua echipe in vederea disputei ar putea fi: CSU Atlassib Sibiu – Calota, Brown, Kabengele, Matthews si Harrison; CSM Oradea – Martinovic, Stretea, Torok, Mijuskovic si Mandic. Noile achizitii ale clubului oradean, “cei 3 M”, cum mai sunt numiti, par sa se simta foarte bine in divizia A si, aducand un plus de experienta, pot transforma Oradea intr-un adversar periculos, secondati, bineinteles, de foarte talentatii si foarte tinerii lor coechipieri. In tur scorul a fost 101-60, in favoarea sibienilor.

SCM “U” Craiova – ELBA Timisoara, sambata 31.01.2009, ora 18, arbitrii: Olaru, Dima, Bertalan – 2. Dupa infrangerea din cupa de la Targu Jiu, jucatorii lui Petricevic raman in Oltenia, pentru un meci care nu le va da prea mari emotii. In tur scorul a fost 73-69 in favoarea timisorenilor.

CS Otopeni – BCMUS Arges Pitesti, duminica 01.02.3008, ora 16:30 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Banica, Udrica, Anica – 1. Acesta este meciul vedeta al etapei, o re-editare a disputei de miercuri, din Cupa Romaniei, de la Pitesti. Daca gazdele joaca din ce in ce mai bine, revenirea lui Obradovic si sosirea lui Seals in lotul lui Perisic simtindu-se din plin, oaspetii par sa resimta absenta unui conducator de joc, chiar daca in tur Pociukonis nu a stralucit, dar si a lui Milovic, transferat la Brasov. Oare cat mai este pana la revenirea lui Helcioiu? Intreb, pentru ca daca mai dureaza mult, s-ar putea sa fie prea tarziu pentru a mai putea repune echipa pe linia plutire. Otopeniul a reusit sa se impuna in meciul din cupa, fara a-l introduce pe parchet pe Obradovic nici macar o secunda, la o diferenta de 15 puncte. Daca mai luam in calcul si faptul ca meciul s-a disputat in Trivale, cred ca exista destule argumente in favoarea pronosticului 1. Oricum, meciul va fi cu siguranta unul tensionat, presarat cu faze spectaculoase (responsabili Seals si Lawrence), pe care “aeroportuarii” il vor castiga ceva mai greu decat pe cel din cupa. In tur pitestenii s-au impus, scor 81-75.

BC Mures Targu Mures – Energia Rovinari, sambata 31.01.2009, ora 18, arbitrii: Serban, Roceanu, Anica – 2. Meciul din jungla va fi unul disputat care, cred eu, ar fi meritat transmis in direct de Telesport. Va fi foarte interesant de urmarit duelul tehnico-tactic dintre scoala de antrenori lituaniana si cea americana. La mureseni se vede tot mai bine influenta tehnicianului asupra apararii, in timp ce la energicii rovinareni atacul pare sa fie arma de baza. La mijlocul acestei saptamani ambele echipe au jucat in Cupa Romaniei. Muresenii au pierdut in fata detinatorilor titlului, iar Popescu & Co s-au impus, pe teren propriu, in fata timisoarei. In tur, scorul a fost 93-81 in favoarea oltenilor.

CSU Ploiesti – GAZ METAN Medias, sambata, 31.01.2009, ora 19, arbitrii: Grigoras, Epure, Habor – 1. Campionii sunt pe val in aceasta perioada. Lotul ploiestean arata mai bine ca niciodata, iar jocul practicat ma pune pe ganduri rau de tot. In aceasta etapa, ei primesc vizita uneia dintre cele mai bulversate echipe ale momentului. Dupa schimbarea antrenorului si a unui numar important de jucatori, Mediasul lui Corui pare sa nu se regaseasca nicicum. Iar asta ii face victime sigure in aceasta disputa, chiar daca gazdele sunt, macar teoretic, mai obosite, ele disputand miercuri un meci in cupa la Targu Mures. In tur scorul a fost 74-58 in favoarea ploiestenilor, iar pentru acest meci presimt o demonstratie de forta a campionilor si, implicit, o diferenta de scor mai mare.

CSU Municipal Cuadripol Brasov – CS Rapid Bucuresti, sambata, 31.01.2009, ora 18, arbitrii: Negrea, Puf, Fumu – 1. Relaxare maxima sub Tampa in acest weekend. Dupa ce miercuri au jucat in cupa impotriva celor de la Targoviste, castigand la o diferenta de 20 de puncte, brasovenii au inca o misiune usoara si in aceasta etapa. In tur, scorul a fost 104-58 in favoarea elevilor lui Calancea.

BC Targoviste – Dinamo Bucuresti, sambata 31.01.2009, ora 18, arbitrii: Ciulin, Bukuresti, Drugau – 2. In aceasta etapa a venit randul echipei cu cele mai multe meciuri pierdute la diferente mici din divizia A sa castige. Nu cred ca gazdele acestei dispute pot sa incurce in vreun fel socotelile echipei antrenate de Vali Pogonaru, rocada intre cele doua echipe fiind inevitabila dupa aceasta etapa. In tur alb-rosii s-au impus cu scorul de 67-53.

Niciun comentariu: