vineri, 20 martie 2009

Avancronica etapa a XXVIII a

CSU Atlassib Sibiu – CS Rapid Bucuresti
GAZ METAN Medias – Dinamo Bucuresti
Energia Rovinari – sta
BCMUS Arges Pitesti – U Mobitelco Cluj Napoca
ELBA Timisoara – BC Targoviste
CSM Oradea – CSU Municipal Cuadripol Brasov
SCM “U” Craiova – CSU Ploiesti
CS Otopeni – BC Mures Targu Mures

Incet-incet ne apropiem de finalul sezonului regulat. Am ajuns la antepenultima etapa, deci mai sunt doar trei pasi si incepe play off-ul. Trei pentru cele mai multe echipe, doua echipe mai au patru (Sibiu si Ploiesti), iar Medias si Rapid doar doua. In aceasta etapa cu numarul XXVIII, doar disputa de la Pitesti este una care se anunta echilibrata si care ar putea influenta clasamentul in partea lui superioara.

CSU Atlassib Sibiu – CS Rapid Bucuresti, sambata 21.03.2009, ora 17, arbitrii: Bedir, Prisca, Drugau – 1. Meciul usor al sibienilor vine intr-o perioada in care apele la clubul sibian sunt destul de (daca nu chiar foarte) tulburi. Lui Schomers i se cere demisia, el nu si-o da, dar il acuza pe Bata de diverse chestii, acuze pe care Bata, bineinteles, le demonteaza. O harababura mare cat casa, venita pe fondul jocului foarte slab prestat de echipa de pe malul Cibinului. Avand in vedere aceasta “nebunie” nu pot decat sa ma bucur ca jucam in aceasta etapa cu Rapidul, desi celelalte trei meciuri ramase de disputat ma nelinistesc teribil. Revenind strict la meciul din aceasta etapa, am spus-o si o s-o mai spun de cate ori va fi nevoie: Asta e momentul sa folosim jucatorii care pun suflet in echipa asta, jucatorii romani (si cand spun asta ma gandesc si la Andrus, pe care eu asa il vad – roman). Nu spun asta desconsiderand valoarea jucatorilor romani, adica ei nu au valoarea DOAR pentru astfel de meciuri, dar in conditiile de fata, la mentalitatea antrenorului si atitudinea acestuia fata de ei, este singura lor sansa sa prinda ceva mai multe minute.Bata, Kevin, Andrus, Dohi si Lefter (Cristi Ban este accidentat si nu va putea fi folosit in aceasta partida) isi vor da sufletul pe parchet in minutele in care vor fi folositi, iar eu asta vreau sa vad. Daca vor mai aparea si greseli, chiar nu ma intereseaza pentru ca, sa nu uitam, ca dupa unii jucatori oradeni si rapidisti, Matthews, “vedeta echipei”, este unul din principalii realizatori ai campionatului la capitolul mingi pierdute... si el joaca meci de meci, minute bune. Nu cu mult timp in urma, intr-un interviu acordat pentru site-ul numaibaschet, Peter Schomers spunea ca echipa sibiana nu isi permite jucatori valorosi de nationala, ca Burlacu sau Popescu. Domnule Schomers, doua lucuri vreau sa va spun referitor la aceasta afirmatie: 1. aveti in echipa doi jucatori de nationala: Craciun si Calota si 2. de unde stiti valoarea unor jucatori, atata timp cat, de foarte multe ori, nici la antrenamente nu ii prea bagati in seama? Parca iar m-am dus departe de meciul din aceasta etapa... imi tot aduc aminte diverse chestii si o iau pe aratura. Sa am pardon.
Revenind... nu cred ca se pune problema invingatorului in aceasta disputa. Sa nu uitam ca in meciul tur CSU Atlassib Sibiu a stabilit 4 recorduri “personale” pentru acest sezon: cele mai multe puncte marcate – 114, cele mai putine puncte primite – 59, cea mai mare diferenta de scor – 55 de puncte si, cel mai important din punctul meu de vedere, cea mai ampla rotatie folosita in vreun meci – 11 jucatori. Daca primele 3 pot fi depasite in aceasta etapa, cel de-al patrulea poate fi doar egalat, absenta lui Cristi Ban punandu-ne in postura de a folosi doar 11 jucatori.

GAZ METAN Medias – Dinamo Bucuresti, sambata 21.03.2009, ora 18:30, arbitrii: Banica, Vinasi, Stoica – 2. Dinamovistii lui Vali Pogonaru vin la Medias dupa o victorie surprinzatoare, pentru unii, si cu siguranta vor dori sa isi treaca in cont a treia victorie consecutiva (premiera absoluta pentru alb-rosii in aceasta editie de campionat). Fara aportul unor jucatori importanti in angrenajul echipei: Paul, Reaves, Williams si Pavlovski, sarcina dinamovistilor pare a fi una foarte dificila, dar daca au reusit fara primii trei sa invinga Rovinariul, nu vad de ce nu ar putea, fara cei patru sa invinga Mediasul. Cu siguranta va fi un meci foarte interesant, o eventuala victorie a dinamovistilor urcandu-i pe acestia (indiferent de rezultatul din etapa viitoare, cand Mediasul va sta) pe locul 10 si coborandu-i pe medieseni pe locul 11. In tur dinamovistii s-au impus, pe teren propriu, cu scorul de 87-56.

BCMUS Arges Pitesti – U Mobitelco Cluj Napoca, sambata 21.03.2009, ora 17 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Ciulin, Olaru, Sandulache – 1. Nu stiu de ce, dar presimt ca meciul vedeta al acestei etape va fi unul plin de nervi pentru jucatorii si antrenorii celor doua echipe, brigada de arbitrii fiind una “predispusa” la asa ceva. Sper sa ma insel si arbitrajul sa fie unul corect, care sa le permita celor doua echipe sa isi arate cunostintele baschetbalistice, aceasta fiind singura sansa de a putea asista la un meci frumos, ambele echipe avand ceea ce le trebuie pentru a ne oferi asta. Pitestenii sunt putin mai odihniti decat adversarii lor, ei fiind obligati sa stea etapa trecuta, in vreme ce clujenii au incercat din rasputeri sa castige pe teren propriu in fata timisorenilor, pierzand, in cele din urma, la un punct diferenta. Ca si adversarii lor din aceasta etapa, si pitestenii au pierdut ultimul meci disputat in cadrul campionatului national de baschet, in etapa a XXVI a, in fata dinamovistilor, infrangere ce ii pozitioneaza pe ultimul loc ce permite accederea in play off. In meciul tur, cu doua loturi mai slabe decat acum, meciul a fost unul foarte interesant si strans, pe care clujenii l-au pierdut la doar doua puncte, scor 67-69. Lawrence a fost, atunci, cel mai bun marcator de pe teren cu 24 de puncte, el fiind si cel mai bun jucator al meciului respectiv si cel mai periculos jucator pitestean in vederea disputei din aceasta etapa.

ELBA Timisoara – BC Targoviste, sambata 21.03.2009, ora 18, arbitrii: Grigoras, Dima, Epure – 1. Meci usor pentru jucatorii lui Petricevic, binevenit dupa cel de la Cluj, dar mai ales inainte de finalul de foc pe care il au in fata, cu Brasov si Ploiesti. Fara doar si poate timisorenii isi vor consolida, macar temporar, pozitia a doua ocupata in clasament. In tur, timisorenii s-au impus, nu fara emotii, cu scorul de 72-78.

CSM Oradea – CSU Municipal Cuadripol Brasov, sambata 21.03.2009, ora 18, arbitrii: Faur, Podar, Habor – 2. Desi au terminat strans meciul din etapa trecuta de pe teren propriu impotriva craiovenilor, brasovenii sunt favoriti clari la castigarea meciului din aceasta etapa. La Oradea ii asteapta un meci usor, un antrenament in vederea luptei pentru locul doi de etapa viitoare, cu ELBA Timisoara. In tur, brasovenii au castigat 90-67.

SCM “U” Craiova – CSU Ploiesti, sambata 21.03.2009, ora 17, arbitrii: Serban, Fumu, Bukuresti – 2. Inca un meci usor in aceasta etapa... Doamne cat de plictisitoare e etapa asta... n-o mai suport. Castiga campionii clar. In tur, acestia s-au impus cu scorul de 97-84.

CS Otopeni – BC Mures Targu Mures, sambata 21.03.2009, ora 18, arbitrii: Udrica, Martinescu Nitu, Constantinescu – 1. In sfarsit!!! Un meci de baschet! Desi la forma pe care au aratat-o in ultimele etape, chiar si etapa trecuta cand au pierdut la Ploiesti, aeroportuarii sunt favoriti, ma indoiesc ca muresenii nu vor opune rezistenta, mai ales avand in vedere jocul bun facut impotriva sibienilor. Eu, personal, merg pe mana Otopeniului. Ei au devenit, dupa sibieni, favoritii mei. Chiar daca o infrangere inainte de meciul de etapa viitoare impotriva CSU Sibiu ar putea sa ii afecteze la moral, crescand astfel, macar putin, sansele sibienilor la victorie, nu cred ca muresenii vor putea sa castige.

Un comentariu:

dheo spunea...

Vino si tu joi, 16 aprilie, de la ora 17 in Imperium Pub la Blogmeet Sibiu Primavera 2009! Tema discutiilor: Blog versus presa. Vom avea si un invitat surpriza! Confirma-ti prezenta pe mazemania.ro sau pe dheo.ro