sâmbătă, 25 octombrie 2008

Avancronica etapa a III a

CSM Oradea – CSU Atlassib Sibiu
ELBA Timisoara – SCM “U” Craiova
BCMUS Arges Pitesti - CS Otopeni
Energia Rovinari – BC Mures Targu Mures
GAZ METAN Medias – CSU Ploiesti
CS Rapid Bucuresti – CSU Municipal Cuadriopol Brasov
Dinamo Bucuresti – BC Targoviste
U Mobitelco Cluj-Napoca – sta

CSM Oradea – CSU Atlassib Sibiu, Sambata 25.10.2008, ora 18, arbitrii: Roceanu, Fumu, Istvan – 2. Un meci usor pentru Sibiu, binevenit dupa meciul de marti din Eurochallenge Cup - desi avand in vedere scorul din meciul cu Banvit, baietii nostri nu s-au prea intrebuintat, si inainte de returul cu Energia Rovinari din cupa Romaniei de miercuri. Prin presa locala scrie ca Schommers isi va menaja titularii, ceea ce e normal. Dar nu inteleg de ce, daca ai de gand sa iti odihnesti titularii (a se citi americanii) lasi acasa doua rezerve sa joace la echipa a doua, aici ma refer la Ban si Codin. Ma rog, nu e treaba mea, asa ca mai bine nu ma bag. 2 solist pentru CSU Sibiu, la diferenta de minim 20 de puncte.

ELBA Timisoara – SCM “U” Craiova, Sambata 25.10.2008, ora 19, arbitrii: Ciulin, Prisca, Puf – 1. Timisorenii vor obtine, fara doar si poate, cea de-a doua victorie din acest campionat dupa ce, etapa trecuta au pierdut in fata Otopeniului. Chiar nu sunt multe de spus despre acest meci, singura necunoscuta pentru mine fiind daca Timisoara va debuta miercuri in cupa Romaniei sau nu.

BCMUS Arges Pitesti - CS Otopeni, Sambata 25.10.2008, ora 19, arbitrii: Grigoras, Faur, Harhas – 2. Un meci de 5 stele, asta se anunta a fi meciul ce se va disputa in Sala Sporturilor din Pitesti. Chiar daca etapa trecuta elevii lui Kusmuk au pierdut categoric meciul disputat la Targu Mures, trebuie avut in vedere faptul ca acasa i-au batut pe campioni. Despre Otopeni ce ar mai fi de spus? Este neinvinsa dupa doua etape. Chiar daca prima etapa a fost una usoara, in cea de-a doua au primit o replica puternica din partea Timisoarei. Ambele echipe au multi sarbi in componenta, respectiv cate un american, desi Fiegi ramane in continuare incert pentru echipa din orasul aeroport. Absenta acestuia ar putea constitui un mare dezavantaj pentru CS Otopeni, chiar daca Obradovic va fi pe parchet, intrucat acestuia ii va fi destul de greu sa tina piept front-courtului sarbesc al Pitestiului, care este foarte puternic si care, la fel ca si el, poate oricand sa marcheze si din afara semicercului de 3 puncte. Asadar, un meci pe viata si pe moarte, care merita televizat.

Energia Rovinari – BC Mures Targu Mures, Sambata 25.10.2008, ora 19 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Martinescu Ditu, Dima, Bertalan – 1. Inca un meci care se anunta a fi foarte disputat. Se intalnesc nou – promovata cu reale sanse la accederea in play-off si vesnic candidata la play-off, careia nu-i prea iese pasenta. Cel mai probabil scorul va fi unul foarte strans, de la un cap la celalalt, intrucat Telesportul ne-a obisnuit cu astfel de meciuri in sezonul 2008-2009. Nici de data asta echipele nu vor dezamagi. Va fi fara doar si poate un meci in care se va pune un foarte mare accent pe atac, apararea urmand a fi folosita doar pe alocuri si doar de Rovinari, lucru care le va si aduce victoria. Ambele echipe vor disputa meciuri si miercuri, in cupa Romaniei, insa in timp ce Muresul este calificata dupa victoria zdrobitoare administrata mediesenilor, pe jucatorii Rovinariului ii asteapta un meci greu, in compania unei semifinaliste a editiei 2007-2008 a cupei, CSU Atlassib Sibiu. Poate si acest aspect va conta in economia jocului, insa nu suficient pentru ca Muresul sa castige.

GAZ METAN Medias – CSU Ploiesti, Duminica 26.10.2008, ora 19 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Serban, Bedir, Potra – 2. Fara doar si poate acest meci va fi castigat de ploiesteni. Gazul e departe de ce a aratat sezonul trecut, iar neintelegerile aparute intre tehnicianul Jojic si jucatorii pe care ii are sub comanda se vor vedea si in timpul jocului. Ploiestiul vine cu un moral excelent dupa calificarea in al doilea tur preliminar al Eurochallenge Cup si nu are cum sa piarda la Medias, chiar daca Jojic cunoaste aproape jumatate din lotul Ploiestiului, intrucat i-a antrenat.
CS Rapid Bucuresti – CSU Municipal Cuadriopol Brasov, Sambata 25.10.2008, ora 13, arbitrii: Banica, Campeanu, Rosu – 2. Foarte probabil la ora la care scriu aceasta avancronica meciul s-a si terminat. Dar scorul nu il stim inca, intrucat site-ul de transmisii live si statistici al FRB nu functioneaza chiar la parametrii normali. Oricum, invingatorul din aceasta disputa nu poate fi decat echipa din Brasov.

Dinamo Bucuresti – BC Targoviste, Sambata 25.10.2008, ora 18, arbitrii: Vinasi, Olaru, Epure – 1. La primul meci in sala Antilopa in acest sezon, Dinamo are parte de un adversar facil, in fata caruia experienta dinamovistilor isi va spune cuvantul.

Niciun comentariu: