joi, 9 octombrie 2008

Debut cu victorie



C.S.U. Atlassib Sibiu – C.S. Energia Rovinari 76 – 69 (12-13;23-17;19-17;22-22)

Fratilor!!! Am invins!!! Am inceput meciurile oficiale cu o victorie, dar am ramas cu un gust amar... amar rau de tot. Parca nici nu-mi vine sa scriu, atat de tare m-au dezamagit baietii in galben. Ce-i drept ca nici aia in albastru nu au aratat cine stie ce cunostinte baschetbalistice... dar asta face ca jocul nostru sa fie mult mai greu de digerat. Dezastru general. Asta s-a intamplat aseara pe parchetul salii Transilvania, in fata unui public modest, si ca numar si ca reactii.
CSU a inceput fara Andrus, acesta nereusind sa isi rezolve problema cetateniei, primul 5 fiind : Calota, Johnson, Matthews, Scott si Harrison, iar Rovinariul a inceput cu Darby, Troupe, Jackson, Apostol, Trim. Jocul a fost presarat cu greseli, de ambele parti, scorul primului sfert spunand multe despre evolutia celor doua echipe. Pe alocuri au existat faze frumoase de atac, in care mingea circula frumos, dar la finalizare am fost dezastruosi, iar in aparare... prapad. Se plimbau minerii printre noi, mai ceva decat pe bulevard. “Kevin” nu a reusit sub nicio forma sa intre in joc, fiind inlocuit repede de Schommers, care l-a trimis in teren pe Craciun, care a si ramas pe parchet aproape tot restul meciului. Dar degeaba. Dupa ce a reusit 5 puncte destul de repede, “Bata” nu s-a mai prea intalnit cu mingea in pozitii favorabile pentru a si arunca la cos. Johnson, inexistent in joc, daca nu ma insel nu a marcat niciun punct a fost inlocuit la un moment dat de Rice care a inceput binisor, dar mai apoi s-a stins treptat-treptat. Noroc cu brigada lu' nea Stelian care ne-a mai tinut in viata cu cate un fault dictat pe aruncare de 3 puncte si cu evolutiile lui Scott si Harrison. Primul a fost, fara doar si poate, omul meciului aseara, el fiind singurul care a reusit sa marcheze si sa mai si ramana cu procentaje cat de cat acceptabile. Tot el, asistat de Rice, a fost si la capatul unui alley-oop care a mai adus putina bucurie suporterilor, foarte suparati de ceea ce se intampla in teren. Harrison, desi nu a stralucit, pare a fi constanta de care are nevoie echipa: 10-12 puncte pe meci, cateva recuperari pe ici pe colo, cateva greseli personale ale adversarilor in incercarea de a-l opri... si gata meciul. Si-am ajuns la Matthews, un jucator cum nu a mai vazut Sibiul pana acum, conform spuselor directorului tehnic al CSU. Dupa cum ne-a obisnuit, a luat mai mult de jumate din mingile care au trecut pe la el pe cont propriu... si le-a facut praf. Patrunderi aiurea, aruncari fortate... putine puncte marcate din actiune (7 sau 9) si multe de la libere, reusind din nou, sa fie principalul marcator pentru CSU, in ciuda faptului ca procentajele sale la aruncarile din actiune nu cred ca depasesc 25% iar la libere, cu indulgenta undeva intre 50 – 60%. Aoleo, era sa uit de marele Bell... desi nu cred ca se supara cineva. Inexistent si el. Macar sa fi recuperat ceva, ca de bagat mingea prin cercul ala care are niste sfori agatate de el, nicio speranta.
Ce nu am putut sa inteleg vis-a-vis de meciul de aseara, si inca nu pot, desi incerc din rasputeri, este de ce s-a incapatanat Peter Schommers sa tina in teren jucatorii de culoare care se comportau de parca s-ar fi intalnit pentru prima data si, pe alocuri, mai rau, de parca ar fi atins pentru prima data o minge de baschet. Aveai pe banca niste jucatori care si-ar fi dorit sa joace si care, daca ar fi avut ocazia, poate ar fi facut-o mai bine, ca mai rau oricum nu avea cum sa fie. Andrus nu e roman. Bun. Dar aseara a fost al saptelea strain. Regulamentul ii permitea sa joace. Si cred ca ne-ar fi fost mult mai util decat Johnson sau Matthews. Calota poate isi revenea, poate nu, dar merita sa i se dea credit. Dohi si Ban ar putea oricand sa joace pe postul 5 mai bine decat Bell, chiar si daca ii trezesti la 3 noaptea si ii pui sa joace in papucei de casa (de-aia in forma de tigrisor). Si Codin poate fi o solutie, cu conditia sa joace. Dar nu. La noi nu se poate. La noi joaca aceiasi jucatori, indiferent de forma lor de moment sau de cunostintele lor generale despre jocul de baschet, in timp ce ceilalti incalzesc banca de rezerve, stand acolo ca niste bibelouri uitate intr-o etajera.
Despre adversari nu sunt prea multe de spus. Si ei au jucat slab, facand astfel posibila victoria sibienilor: Apostol absent in joc, Popescu util echipei, dar nu in modul in care ne-a obisnuit pana acum. Americanii Rovinariului nu se misca rau, Trim si Jackson mi-au lasat chiar o impresie placuta. In ciuda jocului de aseara al minerilor, sunt ferm convins ca obtinerea calificarii in turul urmator va fi greu de realizat pentru sibieni, meciul retur de la Tg. Jiu anuntandu-se de pe acum unul pe viata si moarte.

Notele mele pentru jucatorii din acest meci sunt:

C.S.U. Atlassib Sibiu: Matthews – 3 (chiar nu a mai vazut Sibiul asa un jucator, dar am avut doi care se regasesc in el), Johnson – 4, Rice – 4, Harrison – 6, Calota – 4, Scott – 8, Craciun – 5, Bell – 4
C.S. Energia Rovinari: Troupe – 4, Green – 4, Apostol – 4, Popescu – 6, Darby – 6, Jackson – 7, Trim – 8 si ar mai fi sarbul, al carui nume imi scapa, – 4.

In incheiere vreau sa felicit publicul sibian pentru ca a aplaudat adversarii la finalul meciului si tin neaparat sa mentionez ca sper ca si anul acesta sa se intample ce s-a intamplat anul trecut, adica echipa sa porneasca mai greu, desi...

Niciun comentariu: