vineri, 10 octombrie 2008

Prima divizie, prima etapa...

SCM “U” Craiova – CSU Atlassib Sibiu
CSM Oradea – CS Otopeni
Elba Timisoara – BC Mures Targu Mures
BCMUS Arges Pitesti – CSU Ploiesti
Energia Rovinari – CSU Municipal Cuadriopol Brasov
GAZ METAN Medias – BC Targoviste
CS Rapid Bucuresti -U Mobitelco Cluj-Napoca
Dinamo Bucuresti (sta)

Acestea sunt meciurile din etapa inaugurala a editiei 2008-2009 a campionatului national de baschet masculin, o etapa in care avem 3 meciuri care, la prima vedere, se anunta stranse. Dar mai bine sa le luam pe fiecare in parte si sa le disecam... asa cum ma pricep eu.
SCM “U” Craiova – CSU Atlassib Sibiu, Sambata 11.10.2008, Arbitrii: Banica, Bukuresti, Ionita – 2 solist (diferenta minim 30 puncte). Desi Sibiul nu joaca cel mai bun baschet, oltenii nu au cu cine sa puna probleme.
CSM Oradea – CS Otopeni, Sambata 11.10.2008, Arbitrii: Vinasi, Stoica, Istvan – 2 solist (diferenta minim 30 puncte). Otopeniul nu are cum sa faca pasi gresiti in fata tinerelor sperante ale baschetului oradean.
Elba Timisoara – BC Mures Targu Mures, Duminica 12.10.2008, Arbitrii: Banica, Potra, Morar – 1 (cu batalie mare pe parchetul salii Olimpia – baschetbalistic vorbind, nu ca la meciul cu Rapidul din sezonul trecut). Sarbii contra americanilor, batalia suprema in baschetul mondial, asta ne asteapta in aceasta prima etapa. Eu, personal, merg pe mana sarbilor de la Timisoara, poate si prin prisma rezultatelor obtinute in puternicul turneu asiatic la care au participat. Pe de alta parte, Muresenii au inceput bine meciurile oficiale, cu o victorie categorica in fata unei echipe puternice – Gaz Metan Medias, o alta echipa puternic “sarbicizata”, insa nu cred ca au ce le trebuie pentru a castiga in aceasta prima etapa.
BCMUS Arges Pitesti – CSU Ploiesti, Sambata, 11.10.2008, Arbitrii: Udrica, Olaru, Prisca, In direct la Telesport, de la ora 19:00 – 2 (cu foarte mari rezerve, in ciuda faptului ca nu agreez deloc echipa argeseana). Pitestiul, cu jucatorii pe care ii are la dispozitie in acest sezon ar putea face furori, chiar si impotriva campionilor ultimilor ani. Depinde totul de tanarul lor antrenor, Kusmuk. Daca si acesta cunoaste baschetul la fel de bine ca jucatorii sai, Pitestiul ar putea castiga meciul. Ploiestiul, insa, ramane Ploiesti, iar cu transferurile facute in aceasta vara, cea mai mare slabiciune a lor ramane, ca si sezonul trecut, antrenorul. Un meci deschis oricarui rezultat, cu un mic plus pentru Ploiesti, care ar putea fi anulat de faptul ca meciul se joaca in Trivale.
Energia Rovinari – CSU Municipal Cuadriopol Brasov, Sambata, 11.10.2009, Arbitrii: Ciulin, Epure, Anica – 2 (din nou cu mari rezerve). Acesta va fi cel de-al treilea meci al etapei “nerecomandat cardiacilor” (ca sa folosesc o expresie foarte uzitata de specialistii in sport). Rovinariul a aratat ca, in ciuda statutului de nou-promovoata, poate pune probleme oricarei echipe, iar Brasovul, prin transferurile efectuate, nu va mai fi echipa contra careia lumea isi sporeste cosaverajul. Un meci in care se vor intalni unii din jucatorii remarcati de mine in loturile din prima divizie: Jackson, Trim si Popescu de la Rovinari si Mandache, Hartman si Senai de la Brasov. As fi vrut sa vad si acest meci la televizor (de fapt pe internet, ca RCS-u nu permite vizionarea Telesport), dar se pare ca doar eu il consider a fi un meci tare.
GAZ METAN Medias – BC Targoviste, Sambata, 11.10.2008, Arbitrii: Grigoras, Potra, Faur – 1 solist. Desi Mediasul nu a aratat mare lucru in meciurile de pregatire si nici in meciul din Cupa, nu are cum sa se impiedice de Targoviste in aceasta mansa inaugurala.
CS Rapid Bucuresti -U Mobitelco Cluj-Napoca, Vineri, 10.10.2008, Arbitrii: Udrica, Epure, Ionita – 2 solist. Clujenii, cu unul din cele mai bune loturi ale diviziei A, nu au cum sa faca un pas gresit cu un Rapid la care, probabil, singurul jucator peste 20 de ani va fi Voinescu.

Niciun comentariu: