vineri, 17 octombrie 2008

Sibiul sta, dar campionatul merge mai departe


U Mobitelco Cluj-Napoca – Dinamo Bucuresti
BC Targoviste – Rapid Bucuresti
CSU Municipal Cuadriopol Brasov – GAZ METAN Medias
CSU Ploiesti – Energia Rovinari
BC Mures Targu Mures – BCMUS Arges Pitesti
CS Otopeni – Elba Timisoara
SCM “U” Craiova – CSM Oradea
CSU Atlassib Sibiu – sta

Asta ne propune a doua etapa a campionatului national de baschet, sezonul 2008-2009. Din fericire Sibiul sta inaintea meciului retur cu Banvit BC din Eurochallenge Cup, dar aceasta etapa ne aduce un derby de traditie, televizat de Telesport, si inca doua meciuri care se anunta stranse.

BC Mures Targu Mures – BCMUS Arges Pitesti, vineri 17.10.2008, arbitrii: Banica, Stoica, Rosu – 2. Pitestiul este o echipa greu de batut de oricare alta echipa din acest campionat, rezultatul obtinut in prima etapa spunand multe despre aceasta. Muresul vine dupa o infrangere in prima etapa, iar simplul fapt ca joaca in “Jungla” nu le va aduce niciun avantaj in acest meci, mai ales daca Lawrence va confirma jocul bun din prima etapa.

BC Targoviste – Rapid Bucuresti, sambata 18.10.2008, arbitrii: Olaru, Faur, Bertalan – 1. Targoviste nu e cea mai buna echipa din campionatul intern, insa juniorii Rapidului, lipsiti de aportul lui Voinescu, nu pot ridica pretentii.

CSU Municipal Cuadriopol Brasov – GAZ METAN Medias, Sambata 18.10.2008, arbitrii: Vinasi, Dima, Ionita – 1 (cu retineri). Brasovul este echipa mea favorita, pe langa CSU Sibiu, iar avand cel mai inalt front-court din divizia A (prin Senai si Dragusin), va pune mari probleme in caciula jucatorilor medieseni. Ramane de vazut daca vor putea face fata tirului aruncarilor de 3 puncte la care ii va supune Mediasul si apararii marca Jojic. Mediasul vine dupa o victorie in fata Targovistei in prima etapa, in timp ce Brasovul a pierdut in fata nou-promovatei Energia Rovinari. Un alt element care trebuie luat in calcul este oboseala jucatorilor brasoveni care miercuri au jucat si in Liga Balcanica. Ne asteapta, asadar, un meci cu multe semne de intrebare in ceea ce priveste rezultatul final.

CS Otopeni – Elba Timisoara, Sambata 18.10.2008, arbitrii: Ciulin, Bedir, Harhas – 1 (din nou cu retineri, acesta fiind al doilea meci pe care il consider a fi unul strans). Toata lumea stie ca Otopeniul a facut furori pe piata transferurilor in aceasta vara, intarindu-si considerabil lotul. Acesta, alaturi de faptul ca joaca acasa, ar fi motivul pentru care le acord prima sansa in meciul din aceasta a doua mansa. Totusi, Timisoara este o echipa puternica si puternic tacticizata, Petricevic fiind unul din cei mai apreciati tehnicieni ai Diviziei A. Etapa trecuta ambele echipe s-au impus in meciurile disputate, insa Otopeniul a avut meci usor la juniorii Oradeni in timp ce Timisoara a transpirat in fata Muresenilor.

SCM “U” Craiova – CSM Oradea, Sambata 18.10.2008, arbitrii: Martinescu Nitu, Prisca, Istvan – 1. Un derby al codaselor clasamentului, in care Craiova se va impune fara doar si poate. Sa nu uitam ca oltenii au pus mari probleme echipei din Sibiu in prima etapa, in timp ce oradenii au luat bataie la scor de la Otopeni.

CSU Ploiesti – Energia Rovinari, Sambata, 18.10.2008, arbitrii: Grigoras, Sandulache, Negrea – 1. Oricat de puternica ar fi echipa de la Tg. Jiu, nu va putea pune probleme campionilor ultimelor sezoane. Desi Ploiestiul a inceput cu o infrangere si Rovinariul cu o victorie, meciul din aceasta etapa poate avea un singur deznodamant. Nici chiar oboseala acumulata de Ploiesti in Eurochallenge Cup nu poate pune probleme gazdelor in acest meci.

U Mobitelco Cluj-Napoca – Dinamo Bucuresti, Sambata, 18.10.2008, in direct la TELESPORT de la ora 19:00, arbitrii: Serban, Campeanu, Anica – 1. Dupa cum am mai spus, acesta este meciul vedeta al etapei, desi niciuna dintre echipe nu mai este chiar ce a fost in sezoanele trecute. Clujul a inceput cu dreptul aceasta editie a campionatului, in fata unui adversar facil, in timp ce Dinamo a stat in prima etapa. La mijlocul acestei saptamani ambele echipe au jucat in competitiile europene in care sunt inscrise, Clujul fiind invins de Ewe Baskets din Germania, in timp ce Dinamo a castigat in fata Bulgarilor de la Rilski Sportist. Inainte de meciul din EuroChallenge Cup, as fi dat Clujul ca invingatoare detasata, acum insa cred doar ca o sa castige. Dinamo cu siguranta le va oferi clujenilor o replica dura, dar imi vine greu sa cred ca va reusi sa se impuna.

Niciun comentariu: