vineri, 31 octombrie 2008

Avancronica etapei a IV-a

CSU Atlassib Sibiu – U Mobitelco Cluj-Napoca
CSU Municipal Cuadriopol Brasov – Dinamo Bucuresti
CSU Ploiesti – CS Rapid Bucuresti
BC Mures Targu Mures – GAZ METAN Medias
CS Otopeni – Energia Rovinari
SCM „U” Craiova – BCMUS Arges Pitesti
CSM Oradea – ELBA Timisoara
BC Targoviste – sta

Etapa a IV-a ne pregateste 3 meciuri interesante, printre care un derby de traditie al baschetului romanesc, astfel:
CSU Atlassib Sibiu – U Mobitelco Cluj-Napoca , Sambata 01,11,2008, ora 17 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Olaru, Dima, Anica – 1X2. Un meci in care orice e posibil, existand sanse reale sa fie o avalansa de greseli, un baschet de o calitate indoielnica. Vom reveni cu o avancronica pe larg a acestui meci.
CSU Municipal Cuadriopol Brasov – Dinamo Bucuresti, Sambata 01,11,2008, ora indisponibila pe site-ul FRB, arbitrii: Ciulin, Bukuresti, Potra – 1. Un meci intre una din revelatiile actualei editii de campionat si cea mai experimentata echipa a campionatului (macar dupa media de varsta a jucatorilor). Daca dinamovistii ar sta mai bine la capitolul rezistenta, ar putea fi un meci strans de la un cap la altul. Insa, dupa cum au aratat si in etapa a doua impotriva Clujului, bateriile ii tin maxim doua sferturi.
CSU Ploiesti – CS Rapid Bucuresti, Sambata 01,11,2008, ora „h” (din nou federatia nu ofera ora de disputare), arbitrii: Udrica, Bedir, Epure – 1. Meci de unu solist, bine-venit pentru ploiesteni inaintea confruntarii de marti din Eurochallenge Cup din Franta.
BC Mures Targu Mures – GAZ METAN Medias, Sambata 01,11,2008, ora 18, arbitrii: Vinasi, Rosu, Faur – 1. Chiar daca s-au impus in meciul retur din Cupa Romaniei, mediesenii nu pot sa emita pretentii in fata unei echipe care joaca la potential maxim acasa (vezi meciul tur, unde Muresul s-a distrat, la propriu cu Mediasul). Pe langa asta, Gazul are in continuare probleme de lot, 3 jucatori fiind accidentati.
CS Otopeni – Energia Rovinari, Sambata 01,11,2008, cu incepere intre decolarea rapidului de Londra si aterizarea personalului de Paris (intre timp, Federatia a furnizat si ora de incepere, adica 18 – chiar atunci cand se intampla ce am zis eu mai devreme), arbitrii: Serban, Prisca, Harhas – 1. Cu siguranta cel mai strans meci al etapei, in care se intalnesc unele din cele mai bune 4 echipe ale campionatului (in umila mea parere). De la Otopeni nu a mai venit nicio veste referitoare la starea lui Eric Fiegi, asa ca pana la proba contrarie il vom considera ca fiind accidentat. Lucru care s-ar putea sa conteze in economia jocului, intrucat centrul Rovinariului se descurca foarte bine in luptele sub panou si nu cred ca Obradovici va reusi sa ii tina piept. Pe de alta parte, Obradovici are avantajul unei foarte bune aruncari de la 3 puncte, capitol la care adversarul sau direct este cam 0 barat. Astfel, printr-o medie a abilitatilor, centrul Otopeniului va avea castig de cauza in acest meci. Daca fundasii Otopeniului vor reusi sa ii anihileze pe Darby si Jackson, si cineva il ia bine in primire pe Popescu, victoria Otopeniului este asigurata, acesta fiind si scenariul pe care mizez eu. Exista insa posibilitatea ca Obradovic sa apere la Popescu, pentru a nu-i permite acestuia sa isi faca jocul... dar atunci cum ramane cu Trim? Oricum ar fi, mizez pe o victorie a Otopeniului, obtinuta in ultimul sfert.
SCM „U” Craiova – BCMUS Arges Pitesti, Sambata 01,11,2008, ora 17:00, arbitrii: Martinescu Nitu, Fumu, Ionita – 2. La prima vedere, meci usor pentru pitesteni, insa oltenii au aratat ca pot sa incurce socotelile unei echipe, dupa ce, etapa trecuta i-a tinut din scurt pe timisoreni aproape tot meciul. Totusi, cu siguranta BCMUS va fi castigatoare.
CSM Oradea – ELBA Timisoara, Vineri 31,10,2008, ora 18:00, arbitrii: Grigoras, Sandulache, Bertalan – 1. Un meci lejer pentru timisoreni in deschiderea celei de-a patra etape. Victorie minim 30 de puncte.

Inchei cu o intrebare, la care astept raspunsurile voastre, sau macar presupuneri: Unde e Banica de nu arbitreaza niciun meci etapa asta?

Niciun comentariu: