sâmbătă, 1 noiembrie 2008

Lume, lume... hai la... derby?


CSU Atlassib Sibiu debuteaza pe teren propriu in Divizia A, sezonul 2008-2009, in fata eternilor rivali de la U Mobitelco Cluj-Napoca, intr-un meci al singurelor echipe neinvinse pana acum in aceasta competitie.


La prima vedere, cele doua echipe se aseamana mult in acest debut de sezon 2008-2009. Ambele echipe au efectuat schimbari masive in loturi, transferand in intersezon cate un roman si 6 straini, aspect care se vede in jocul lor, care, inca, nu se leaga asa cum ne-au obisnuit in sezoanele trecute, mai ales in 2007-2008. Alte asemanari ar fi: eliminarea din Eurochallenge Cup, dupa infrangeri zdrobitoare in cate un meci, Sibiul in deplasare si Clujul acasa, si din cupa (aici Clujul are “scuza” ca a pierdut in fata Asesoftului) Mai mentionam si faptul ca ambele echipe au castigat ambele meciuri disputate pana acum, si au stat deja cate o etapa, in actuala editie a sezonului regulat, aparitia zvonurilor ca atat pe Cibin cat si pe Somes se doreste inlocuirea unor jucatori si se pare ca avem toate premisele unui meci echilibrat.
Dar ce ar putea insemna “echilibrat” in cazul unor echipe care par sa se chinuiasca cam mult pentru a face ceea ce anul trecut faceau foarte bine? Poate doar ratarea unui obiectiv, si-anume cupa, sa ii ambitioneze pe antrenorii si jucatorii ambelor echipe sa faca un joc mai bun, pentru ca, daca se prezinta la fel cum au facut-o pana acum, vom avea parte de o sarabanda de ratari si mingi pierdute, de un baschet care se va putea numi asa doar pentru ca desfasurarea actiunii are loc pe un parchet cu marcaje si panouri de baschet. Oricat de mult as vrea sa nu ma enervez in seara asta, ma indoiesc ca voi scapa. Si nu spun asta prin prisma rezultatului, pentru ca meciul este deschis oricarui rezultat, poate mai mult ca niciodata, ci din cauza ca ma astept la un joc slab, la reactii de frustare din partea bancilor tehnice, a jucatorilor (mai ales Cuic, “bunul prieten” al sibienilor, si Matthews, “cel mai bun prieten” al nervilor) si, bineinteles, a suporterilor – rezultate din toate motivele mentionate mai sus.
Situatia existenta la ambele echipe este cu atat mai greu de explicat avand in vedere ca anul acesta tehnicienii au avut mana libera, in limita bugetelor, bineinteles, in aducerea noilor jucatori la echipa. Lipsa de inspiratie sau prea marea incredere in ei insisi i-a adus pe ambii tehnicieni intr-o situatie la fel de dificila, ambii jucand fiecare meci cu sabia atat de ridicata deasupra capului incat abia se mai vad frunzele. Asta nu atat din cauza amenintarii cu demiterea, intrucat nu am auzit pana acum vorbindu-se despre asa ceva, cat din cauza suporterilor ambelor echipe care, pe buna dreptate, nu sunt deloc multumiti de ceea ce se intampla.
Desfasurarea efectiva a meciului o vad cam in felul urmator: noi incepem cu Calota, Johnson, Matthews, Scott si Harrison, iar Clujul cu Cuic, Szijarto, Gibson, Lapuste si Osby. Matthews si Gibson vor lua multe faze pe cont propriu, vor rata mult, iar Scott si Harrison, respectiv Lapuste si Osby, isi vor imparti recuperarile in mod egal, dupa ratarile acestora. Cuic si Calota vor fi principalii pasatori ai echipelor in timp ce Johnson si Szijarto vor fi responsabilii cu interceptiile ai celor doua echipe. Acesti 10 jucatori sunt cei care vor si bifa cele mai multe minute in acest meci, ca numar de puncte pariind pe Matthews, respectiv Gibson – insa cu procentaje mediocre spre dezastruoase. Pe teren ii vom mai vedea de la Sibiu pe Craciun, Rice si Andrus (sper ca mai mult de 5 minute, pentru ca degringolada din apararea clujeana i-ar permite sa arunce suficient de la 3 pentru a face diferenta) si de la Cluj pe Henry, Kinsella si Silvasan (sper ca mai putin de 5 minute, pentru ca degringolada din apararea sibiana i-ar permite sa arunce suficient de la 3 pentru a face diferenta).
La modul obiectiv, imi vine greu sa spun cine va castiga acest meci, in conditiile existente. Subiectiv vorbind, este evident ce imi doresc: acelasi lucru pe care si-l doresc toti cei care vor veni la sala, unii poate si cu 3 ore inainte de meci – ca asa e obiceiul, si-anume victoria Sibiului si care, cu siguranta vor transforma sala intr-un infern pentru clujeni in incercarea de a contribui la victoria lui CSU.


Hai CSU! Astazi sa fim mai buni ca U!

Niciun comentariu: