vineri, 28 noiembrie 2008

Avancronica etapa a X a

CSU Atlassib Sibiu – CSU Ploiesti
BC Mures Targu Mures – CSU Municipal Cuadriopol Brasov
CS Otopeni – BC Targoviste
SCM “U” Craiova – U Mobitelco Cluj-Napoca
CSM Oradea – sta
ELBA Timisoara – Dinamo Bucuresti
BCMUS Arges Pitesti – CS Rapid Bucuresti
Energia Rovinari – GAZ METAN Medias

Aceasta a 10-a etapa are ca meci “vedeta” disputa de sambata de la Sibiu dintre CSU Atlassib si CSU Ploiesti, care va fi si televizata, la fel ca meciul de luni dintre Mures si Brasov.

CSU Atlassib Sibiu – CSU Ploiesti, Sambata 29.11.2008, ora 17 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Grigoras, Bukuresti, Ionita – 1. Sibienii spera sa ramana neinvinsa pe teren propriu in aceasta editie de campionat, iar pentru a reusi asta, dupa meciul cu CSU Brasov, trebuie sa se impuna si in fata campionilor en-titre. Si in acest meci, ca de altfel in tot sezonul, cea mai mare problema a echipei sibiene ar putea fi lipsa oamenilor mari in frontcourt. Daca pana acum ne-am descurcat mai mult decat acceptabil cu Scott, Craciun si Harrison, cu Rovinari reusind sa recuperam mai mult iar in fata Brasovului totalizand un numar decent de recuperari, nu stiu daca in acest meci vom mai reusi aceleasi performante. Sa nu uitam ca Ploiesti are in frontcourt jucatori foarte valorosi: Griffith, Curtis, Burlacu si Carutasu, si mai experimentati decat cei pe care i-am intalnit pana acum jucand pe aceste pozitii. Cu toate astea, jocul nu este pierdut. Putem provoca a doua infrangere a sezonului si pentru campioni, ei fiind singura echipa cu doar o infrangere, printr-o mare precizie la aruncari (atat din actiune cat si libere). Cinciurile probabile pentru acest meci sunt, dupa parerea mea: Calota, Brown, Matthews, Scott si Craciun pentru Sibiu, respectiv Wheeler, Cepulis, Hargrove, Burlacu si Griffith pentru Ploiesti. Oaspetii nostri ar putea incerca sa profite de faptul ca noi am disputat un meci miercuri si, evident, suntem ceva mai obositi, ei oricum folosind o rotatie mai lunga in care, de obicei, doar tinerii Dodoc si Dogaru stau pe banca tot meciul, eventual si Iacobescu (daca Osmokrovic nu va fi complet refacut pentru acest meci si nu va fi trecut pe foaia de joc). Cu toate astea, meciul din aceasta etapa este unul care ar putea fi castigat de catre antrenori, capitol la care, cu tot respectul pentru suporterii ploiesteni, Sibiul sta mult mai bine. Daca Schomers va gasi modalitatea de a fenta turnurile de control ale oaspetilor, fie prin evitarea lor pe parcursul schemelor de atac, fie prin fortarea acestora la comiterea de faulturi, meciul va deveni unul mult mai usor pentru baietii nostri. Foarte important in acest meci va fi aportul lui Matthews. Dupa o prestatie dezamagitoare in meciul de miercuri, acesta trebuie sa-si revina si sa isi dea seama ca este nevoie sa faca un meci in nota celui de la Pitesti. Din tot lotul pe care il avem la dispozitie el imi pare cel mai in masura sa forteze, prin patrundarile sale (uneori ciudate ce-i drept), oamenii mari ai Ploiestiului sa comita faulturile de care avem atata nevoie. Nu cred ca se pune problema mobilizarii jucatorilor. Mai mult ca sigur “coach” s-a ocupat deja asta. Sper doar ca arbitrii sa isi faca meseria si-atat, fara a influenta in vreun fel rezultatul partidei, pentru ca la un meci cu asemenea incarcatura, sigur nervii o vor lua razna, atat ai sibienilor cat si ai ploiestenilor.

BC Mures Targu Mures – CSU Municipal Cuadriopol Brasov, Luni 01.12.2008, ora 19 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Banica, Stoica, Puf – 2. Desi am crezut ca noul antrenor al muresenilor va debuta pe banca acestora in etapa trecuta, acesta o face doar in acest meci de incheiere a acestei etape. Singura necunoscuta in tabara mureseana este prezenta pe parchet a conducatorului Jujuan Cooley, a carui absenta se resimte puternic in jocul echipei. Oricum, nu cred ca Brasovul va pierde acest meci. Nu are voie sa piarda daca vrea sa ramana in plutonul fruntas al diviziei A. Ce se va intampla, vom vedea luni, insa eu merg pe mana jucatorilor de sub Tampa.

CS Otopeni – BC Targoviste, Sambata 29.11.2008, ora 18, arbitrii: Udrica, Prisca, Bertalan – 1. Deplasare dificila pentru echipa lui Tudor Costescu, acestia avand de infruntat o echipa care, dupa infrangerea la limita de la Cluj, va face tot posibilul sa castige acest meci de pe teren propriu. Si are si sanse foarte mari sa o faca. Chiar daca problemele de santatate ale celui mai bun om al lor, Obradovici, sunt departe de a fi rezolvate, Otopeniul are jucatori care sa faca fata cu brio acestui meci.

SCM “U” Craiova – U Mobitelco Cluj-Napoca, Sambata 29.11.2008, ora 18, arbitrii: Olaru, Sandulache, Epure – 2. Acum ca s-au mai linistit spiritele in orasul universitar, jucatorii lui Baldwin se vad in fata unui joc destul de usor, care pare sa aiba ca singur scop cresterea moralului. Echipa gazda nu este un adversal tocmai comod, ei reusind sa puna probleme mai multor echipe puternice din divizia A, insa nu au nicio sansa in fata vice-campionilor.

ELBA Timisoara – Dinamo Bucuresti, Vineri 28.11.2008, ora 17, arbitrii: Ciulin, Bedir, Potra – 1. Meciul care deschide etapa este a doua intalnire dintre cele doua echipa in interval de 7 zile. Dupa ce vinerea trecuta a trecut in meciul contand pentru mansa retur a primului tur din cupa Romaniei de Dinamo, la Bucuresti. Timisorenii au un ascendent moral in fata acestora. Ocupand primul loc in Divizia A si fiind neinvinsi in cupele europene, gazdele nu au cum sa piarda aceasta disputa, mai ales avand in vedere si ca pentru Dinamo, actualul sezon este, poate, cel mai slab din istoria clubului.

BCMUS Arges Pitesti – CS Rapid Bucuresti, Sambata 29.11.2008, ora 12:30, arbitrii: Martinescu Nitu, Campeanu, Harhas – 1. Dupa ce au pierdut etapa trecuta in deplasarea de la Medias, pitestenii au parte in aceasta a X a etapa de un meci de relaxare in compania juniorilor de la Rapid. Fara alta comentarii, intrucat ar fi inutile.

Energia Rovinari – GAZ METAN Medias, Sambata 29.11.2008, ora 18, arbitrii: Ciulin, Fumu, Anica – 1. Joc greu pentru medieseni la Targu Jiu, in care gazdele pornesc ca favorite. Un meci ca cel reusit in ultima etapa in fata pitestenilor le-ar putea apropia victoria co-judetenilor nostri, insa nu cred ca gazdele acestei dispute le vor permite sa-l practice. Va fi un meci strans, pe care mi-as fi dorit sa il pot urmari.

2 comentarii:

Anonim spunea...

salut. spune-mi, te rog, o adresa de mail unde iti pot scrie ceva. merci

cronicaru' de baschet spunea...

alexandrion777@yahoo.com
numai daca nu vrei sa ma injuri :))