vineri, 7 noiembrie 2008

Avancronica etapa a VI a


CSU Atlassib Sibiu – BC Targoviste
CSU Municipal Cuadriopol Brasov – U Mobitelco Cluj-Napoca
CSU Ploiesti – sta
BC Mures Targu Mures – Dinamo Bucuresti
CS Otopeni – CS Rapid Bucuresti
SCM “U” Craiova – GAZ METAN Medias
CSM Oradea – Energia Rovinari
ELBA Timisoara – BCMUS Arges Pitesti

Campionatul national de baschet, Divizia A, continua in acest weekend cu a sasea etapa, una care programeaza doua meciuri mai mult decat interesante, ambele transmise de catre Telesport.

CSU Atlassib Sibiu – BC Targoviste, Vineri, 07.11.2008, ora 18, arbitrii: Banica, Bedir, Puf – 1. Un meci de relaxare pentru jucatorii sibieni, foarte binevenit dupa ce miercuri au disputat un meci in care s-au intrebuintat serios, in deplasarea de la Timisoara, soldata cu primul esec al universitarilor in aceasta editie de campionat. De cealalta parte, jucatorii de la Targoviste vin si ei obositi dupa ce miercuri a facut un meci bun impotriva lui U Mobitelco Cluj-Napoca, fara insa a reusi sa castige. De laudat atitudinea clubului sibian care a hotarat, in favoarea publicului iubitor de baschet din Sibiu, ca jocul sa se desfasoare de la ora 18, in loc de obisnuita si controversata ora 17. Cu detalii despre acest meci voi reveni, cel mai probabil duminica, intr-o cronica detaliata.

CSU Municipal Cuadriopol Brasov – U Mobitelco Cluj-Napoca, Luni, 10.11.2008, ora 19 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Nitu, Campeanu, Faur – 1. Mare meci mare sub Tampa. Echipa mea preferata, dupa CSU Sibiu, joaca impotriva rivalilor nostri “traditionali”. Sa nu cumva sa credeti ca am pronosticat 1 din cauza urii fata de Cluj... Eu nu urasc pe nimeni in baschet. Pur si simplu cred ca, cel putin pentru moment, Brasovul practica un baschet mult mai frumos si eficient. Daca mai luam in calcul si lipsa de pivoti a Clujului (Glintic si Kinsella accidentati), capitol la care brasovenii stau mai mult decat onorabil (cel mai inalt front court din Romania, ca medie), jocul pare castigat de gazde inca inainte de a incepe. Cu siguranta elevii lui Baldwin vor face tot posibilul sa castige acest meci insa, prin prisma jocurilor disputate pana acum de cele doua echipe, sansele de reusita sunt foarte scazute. Osby se va descurca greu in fata tanarului Dragusin, cel din urma stapanind bine arsenalul necesar unui jucator care joaca pe pozitia sa. Rashaun Broadus si Mandache ii vor tine din scurt pe Gibson si Cuic, care, daca vor reusi sa scape, vor da peste Hartman, fara doar si poate cel mai complet jucator al brasovenilor. Sa nu il uitam pe Senai care, in tandem cu Dragusin, au “prostul” obicei sa ascunda cosul prin simpla ridicare a mainilor. Ramane de vazut doar cum stau brasovenii la capitolul fizic, ei disputand miercuri un meci foarte dificil in Liga Balcanica.
BC Mures Targu Mures – Dinamo Bucuresti, Luni, 10.11.2008, ora 19, arbitrii: Olaru, Fumu, Rosu – 1. Un meci interesant de urmarit, avand in vedere degringolada existenta la gazde si situatia deloc roza a bucurestenilor. Totusi cred ca muresenii se vor impune in aceasta partida, desi nu le va fi usor.
CS Otopeni – CS Rapid Bucuresti, Sambata, 08.11.2008, ora 18, arbitrii: Ciulin, Bertalan, Bukuresti – 1. Meci de relaxare pentru jucatorii lui Perisic in aceasta etapa, dupa ce miercuri au reusit o victorie importanta in fata Gazului.
SCM “U” Craiova – GAZ METAN Medias, Sambata, 08.11.2008, ora 17, arbitrii: Grigoras, Sandulache, Ionita – 2. Ca si adversarii lor din etapa precedenta, mediesenii au parte de un meci usor in aceasta etapa, mai ales daca luam in calcul si revenirea jucatorilor accidentati, pe care Jojic nu s-a putut baza pana miercuri. Desi Craiova a arata ca poate sa incomodeze aproape orice echipa, fiind foarte probabil sa faca la fel si cu mediesenii, nu poate ridica pretentii la obtinerea victoriei.
CSM Oradea – Energia Rovinari, Sambata, 08.11.2008, ora 17:00, arbitrii: Faur, Epure, Prisca – 2. Este deja al patrulea meci de relaxare al etapei (noroc cu cele doua meciuri care se anunta incinse). Rovinariul va avea posibilitatea de a-si rula tot lotul, lucru pe care, de la inceperea actualului sezon, nu a reusit sa o faca.
ELBA Timisoara – BCMUS Arges Pitesti, Duminica, 09.11.2008, ora 19 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Banica, Stoica, Anica – 2. Dupa un meci dificil in etapa precedenta, castigat impotriva sibienilor in ultimele 5 secunde ale meciului, Timisorenii primesc vizita uneia din cele mai bune echipe din actuala editie de campionat, in ceea ce se poate numi “derby-ul etapei”. Va fi, fara doar si poate, un meci foarte echilibrat deschis oricarui rezultat, insa al carui invingator va fi stabilit, in mare masura, de factorul oboseala. Daca Pitestiul a jucat etapa trecuta la Oradea, Timisoara, dupa cum am mai spus, a avut de tras pana in ultima secunda impotriva lui CSU Sibiu. Pe langa oboseala, un alt element decisiv in vederea rezultatului final va fi constituit de “jucatorii cheie” si prestatia lor in acest meci. In cazul de fata acestia ar fi Milos Pesic pentru Timisoara si David Lawrence pentru Pitesti. Prin pozitiile ocupate in cadrul echipei acestia se vor confrunta in mod direct pe parchet, om la om, iar castigatorul luptei directe va fi, in cele din urma, si castigatorul meciului, alaturi de echipa sa. Eu mizez pe Lawrence intrucat Pesic s-a intrebuintat teribil de mult in meciul cu Sibiul, fiind, fara doar si poate, MVP-ul meciului de miercuri.

Niciun comentariu: