miercuri, 5 noiembrie 2008

Avancronica etapei a V a


ELBA Timisoara – CSU Atlassib Sibiu
BCMUS Arges Pitesti – CSM Oradea
Energia Rovinari – SCM “U” Craiova
GAZ METAN Medias – CS Otopeni
CS Rapid Bucuresti – BC Mures Targu Mures
Dinamo Bucuresti – CSU Ploiesti
sta – CSU Municipal Cuadriopol Brasov
U Mobitelco Cluj-Napoca – BC Targoviste


Aceasta a V-a etapa a campionatului national de baschet ne propune doua meciuri tari si un al treilea care, in oricare alt an, ar fi putut fi considerat un veritabil derby.

ELBA Timisoara – CSU Atlassib Sibiu, miercuri, 05.11.2008, ora 19, arbitrii: Udrica, Campeanu, Bertalan – 2. La Timisoara ne asteapta un meci foarte dificil pentru ambele echipe, un meci in care se intalnesc scoala sarbeasca de baschet cu cea americana. Pentru CSU Sibiu este prima oara in acest sezon cand intalneste o echipa puternic sarbicizata, o experienta similara desfasurata in pre-sezon impotriva celor de la Otopeni, incheindu-se dezastruos pentru galben-albastri. De atunci insa s-au schimbat multe in angrenajul si jocul echipei de pe Cibin. Ambele echipe au o linie de clasament foarte buna, Timisoara avand insa un meci mai mult disputat. In prima etapa, “leii din Banat” au reusit o victorie concludenta in fata unei alte echipe in care stilul de joc american este puternic reprezentat, BC Mures Targu Mures, o victorie care, prin prisma evolutiei echipei muresene, si-a pierdut din insemnatate, aceasta fiind in momentul de fata intr-o degringolada totala. Ca moral, ambele echipe stau foarte bine, Timisoara si datorita victoriei obinuta in cupa in fata lui Dinamo, in timp ce Sibiul a reusit sa treaca de U-Mobitelco Cluj Napoca in ultima etapa de campionat. Din pacate, in cazul ambelor echipe exista jucatori care trec prin momente grele ale vietii, atat Cristian Craciun cat si Milos Pesic pierzandu-si cate un parinte in weekend-ul trecut.
Pentru acest meci, oricat de echilibrata este situatia, mizez pe echipa sibiana.

BCMUS Arges Pitesti – CSM Oradea, miercuri, 05.11.2008, ora 17, arbitrii: Ciulin, Fumu, Negrea – 1. Meci usor pentru pitesteni, de odihna si relaxare, mai ales ca au fost puternic intrebuintati in meciul din etapa a IV-a de nou-promovata Craiova.
Energia Rovinari – SCM “U” Craiova, miercuri, 05.11.2008, ora 18, arbitrii: Banica, Stoica, Istvan – 1. Derby-ul Olteniei, cam asa s-ar putea numi acest meci. Se intalnesc doua nou-promovate, cu loturi bune, insa Energia Rovinari este mult peste Craiova, chiar daca cea din urma a reusit sa tina piept cu brio unor echipe mult mai galonate din Divizia A, fara a reusi sa le invinga, lucru pe care Rovinariul l-a reusit.

GAZ METAN Medias – CS Otopeni, miercuri, 05.11.2008, ora 18,30, arbitrii: Serban, Sandulache, Potra – 2. Fara doar si poate “meciul etapei”, o partida care trebuia televizata. Mediasul, desi eliminat din cupa, a reusit sa faca un meci excelent etapa trecuta in fata celor de la Muresu Targu Mures, contribuind, intr-o oarecare masura, la demiterea lui Mihai Corui de la conducerea echipei. Victoria este cu atat mai pretioasa intrucat a fost obtinuta in “jungla” si pe teren, din cauza indisponibilitatilor din lot, au intrat doar 7 jucatori, din care unul a bifat doar 1 minut de joc. Ramane de vazut daca oboseala acumulata ii va afecta pe putinii jucatori apti de joc ai co-judetenei noastre. Cealalta “combatanta” vine dupa o victorie importanta, si muncita, in fata Energiei Rovinari, insa are un avantaj prin faptul ca nu a jucat saptamana trecuta in Cupa Romaniei, ea fiind direct calificata in turul 2. Va fi un duel al sarbilor, atat in ceea ce priveste banca tehnica, cat si jucatorii, in care, cred eu, se va impune echipa aeroport, care isi permite o rotatie mai lunga, in meciul din etapa trecuta Perisic folosind noua jucatori, cele mai putine minute jucate avand Capusan – 11.

CS Rapid Bucuresti – BC Mures Targu Mures, miercuri, 05.11.2008, ora 15:30, arbitrii: Olaru, Faur, Anica – 2. Un meci usor pentru Mureseni, bine venit dupa problemele aparute la nivelul conducerii tehnice. Este meciul in care Barnabas Szaszgaspar, capitanul echipei muresene va debuta ca antrenor. Aportul sau din acest punct de vedere nu va conta in acest meci, juniorii bucuresteni neavand nicio sansa sa ridice pretentii la o victorie.

Dinamo Bucuresti – CSU Ploiesti, vineri, 07.11.2008, ora 13:15 (parca vad ca va incepe la si 16 minute), arbitrii: Grigoras, Dima, Epure – 2. Daca ne-am lua dupa intalnirile de anul trecut, cand Dinamo a reusit sa ii administreze o infrangere Ploiestiului, meciul ar putea fi deschis oricarui rezultat. Insa situatia s-a schimbat foarte mult de atunci, Dinamo ne mai fiind in masura sa emita pretentii in fata campionilor. Acestia, desi au jucat ieri in Eurochallenge Cup, pierzand la o diferenta de scor considerabila – 103-77, nu au cum sa plece invinsi din sala Antilopa din Bucuresti.

U Mobitelco Cluj-Napoca – BC Targoviste, miercuri, 05.11.2008, ora 19, arbitrii: Nitu, Bukuresti, Ionita – 1. Clujenii aveau nevoie de acest meci pentru a isi creste moralul in urma evolutiilor nu tocmai convingatoare. Cu siguranta se vor impune in fata celor de la Targoviste, care sper sa se intrebuinteze serios, pentru a veni la Sibiu pentru meciul de vineri cat mai obositi posibil.

Niciun comentariu: