luni, 10 noiembrie 2008

Inca o victorie


CSU Atlassib Sibiu – BC Targoviste 86 – 74 (22-16;13-19;30-17;21-22)

Cu scuzele de rigoare pentru intarziere – am avut un weekend plin de evenimente, in care nu am reusit sa ma aproii de calculator, iata ca a sosit si momentul analizarii jocului disputat de CSU Atlassib Sibiu in cadrul celei de-a sasea etape a Diviziei A la baschet. Datorita timpului trecut si a celor intamplate intre disputarea jocului si scrierea cronicii, sunt convins ca nu va fi o cronica exhaustiva... dar se mai intampla cand faci ceva cum poti, cand poti, daca poti.

Odata ajuns la sala, toata lumea vorbea despre absenta a doi jucatori americani din lotul nostru, Bell si Rice, o miscare la care toti ne asteptam, dar care nu stiam cand se va intampla. Avand in vedere ca i-am vazut cu o zi inainte la antrenament, nu ma asteptam sa nu joace in meciul de vineri, dar iata ca miscarea a fost facuta. Sper doar sa fie de bun augur si ca jucatorul care se va alatura echipei sa fie unul valoros care sa ajute echipa asa cum ne dorim noi. Dar destul despre cei doi “exi” si sa revenim la meci. Schommers a ales o formula de start inedita: Calota, Andrus, Matthews, Scott si Craciun, fiind pentru prima data in acest sezon cand la debutul meciului se afla pe parchet doi jucatori romani. Cristi Craciun a deschis scorul dupa doar 5 secunde de joc, dintr-o pasa a lui Scott, pentru ca, pana la sfarsitul meciului CSU Sibiu sa conduca aproape in permanenta pe tabela de marcaj, fiind condusi doar o data in sfertul 2, 22-23, dupa un partial de 7-0 al targovistenilor. A fost pentru prima si ultima data cand oaspetii au pus probleme echipei sibiene, ei reusind sa si castige cel de-al doilea sfert, astfel incat echipele au intrat la vestiare la egalitate 35 – 35. Sfertul 3 al meciului a fost o cu totul si cu totul alta poveste, jucatorii sibieni revenind de la vestiare mult mai motivati si reusind prin Matthews, Johnson de doua ori si Calota, un partial de 8-0. Cel din urma a inscris in acest sfert nu mai putin de 14 puncte, din care doua aruncari de 3 puncte, adica putin sub jumatate din punctele marcate de sibieni in acest sfert si putin peste jumatate din totalul punctelor sale din tot meciul. Cu 3 minute ramase din meci si cu un avantaj de 20 de puncte pe tabela, Peter Schommers incepe sa ii introduca in teren pe jucatorii romani aflati pe banca: Dohi, Ban si in ultimele 30 de secunde Codin, toti aplaudati la scena deschisa de publicul nu foarte numeros venit la sala in acea zi de vineri.

In ciuda victoriei, jocul sibienilor nu a fost unul stralucit, poate si din cauza adversarilor care nu au aratat ca o echipa de prima liga, ceea ce le-a permis galben-albastrilor sa se relaxeze, gresind de multe ori in situatii in care altfel nu ar fi facut-o. Este de remarcat, insa, faptul ca se simte o mai buna organizare in joc, o mai buna colaborare intre jucatorii aflati pe teren. Chiar daca au fost momente cand imi venea sa ma dau cu capul de scaunele din sala, chiar daca Andrus a terminat cu 0 puncte marcate, desi a aruncat de 6 ori din spatele liniei de 3 puncte, chiar daca singurul marcator al echipei de la 3 puncte a fost Kevin (3/3), chiar daca a fost evident ca a fost loc de mult mai mult si mult mai bine, eu ma declar, totusi, multumit. Un joc castigat e un joc castigat, indiferent de conditiile in care ai obtinut victoria, mai ales pe teren propriu, unde nu avem voie sa pierdem. Trebuie insa grija mare, pentru ca echipa noastra abia acum incepe cu adevarat campionatul, iar pana la sfarsitul turului singurul meci usor este cel impotriva Rapidului. Nu ne mai permitem greseli, nu ne mai permitem sa ne relaxam nici macar pentru un minut, pentru ca vom fi taxati ori de cate ori vom calca gresit.

In loc de incheiere, iata notele pe care le acord jucatorilor intrati pe parchet pentru aceasta disputa:
Bryant Matthews – 7.5 (iar a fortat mult, iar a ratat aruncari usoare din apropierea inelului, dar mult mai putin decat ne-a obisnuit pana acum – per ansamblu a facut o treaba bunicica azi), Brandon Johnson – 5 (desi a petrecut destul de mult timp pe teren, nu si-a prea facut simtita prezenta), Michael Harrison – 5 (vezi Johnson), Octavian Popa Calota – 10 (cel mai bun joc facut de el in multa vreme, dar cel mai important este ca sezonul acesta a facut doar jocuri bune), Cortney Scott – 8 (ca de obicei foarte util echipei. Cel mai bun pasator si recuperator al meciului), Alexei Andrus – 3 (inafara de o interceptie si cateva recuperari nu i-a iesit nimic in acest meci, nici chiar specialitatea casei), Cristian Craciun – 8 (nu a marcat mult, dar a fost acolo unde a trebuit, atunci cand a trebuit. Un capac de senzatie, recuperari importante... isi revine). Intrucat nu obisnuiesc sa notez jucatorii care nu petrec mai mult de 5 minute pe parchet, Dohi, Ban si Codin nu vor primi note, insa trebuiesc aplaudati inca o data, asa cum au fost aplaudati si la intrarea pe parchet.

Niciun comentariu: