vineri, 14 noiembrie 2008

Avancronica etapei a VII a

BCMUS Arges Pitesti – CSU Atlassib Sibiu
Energia Rovinari – ELBA Timisoara
GAZ METAN Medias – CSM Oradea
CS Rapid Bucuresti – SCM “U” Craiova
Dinamo Bucuresti – CS Otopeni
sta – BC Mures Targu Mures
U Mobitelco Cluj Napoca – CSU Ploiesti
BC Targoviste – CSU Municipal Cuadriopol Brasov

BCMUS Arges Pitesti – CSU Atlassib Sibiu, Sambata, 15.11.2008, ora 19:00 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Udrica, Bedir, Puf – 2. Meciul din aceasta a saptea etapa marcheaza inceputul campionatului pentru CSU Atlassib Sibiu, pentru ca adversarii grei, abia de-acum incep sa apara, iar Pitestiul este unul dintre ei. Cu doua infrangeri, in fata Muresului si Timisoarei, si patru victorii – Ploiesti, Otopeni, Craiova si Oradea, jucatorii pitesteni sunt unii din candidatii la titlu pentru acest sezon, recomandati fiind, mai mult decat de rezultate, de jocul prestat. Sunt foarte curios sa vad cum a gandit Peter Schommers acest joc... atat de curios incat o sa incerc sa imi dau cu presupusul, in functie de care cred eu ca va fi primul 5 al gazdelor si ce jucatori va mai rula Kusmuk. Astfel, Pitestiul va incepe cu: Iheadindu (Huooo), Lawrence, Stefanovic, Milovic, Pantelic, si-i va mai introduce in teren, pe parcursul jocului pe Dumitru, Paciukonis si Gnjato. CSU va incepe, foarte probabil, cu Calota, Matthews, Scott, Harrison si Craciun si va mai folosi, de pe banca, pe Johnson, Kabengele si Andrus. S-ar putea, desi nu prea cred, ca Schommers sa il foloseasca pe Kabengele in locul lui Craciun sau Harrison, inca din primul minut. Oricum ar fi, avem reale probleme de talie in frontcourt si o sa ne fie foarte greu sa le facem fata oamenilor mari ai Pitestiului la capitolul recuperari. Aproape la fel de greu ne va fi si sa ne aparam la Lawrence, fara doar si poate cel mai periculos si valoros jucator al adversarilor, intrucat, prin posibilitatile de “imperechere” atacant – aparator din timpul jocului, acesta s-ar putea gasi fata in fata cu Matthews, Kabengele sau Andrus, trei jucatori care nu exceleaza la capitolul aparare. Astfel, ramane un singur jucator care va putea fi tinut din scurt, indiferent ca se va afla fata in fata cu Calota sau cu Johnson, si-anume Iheadindu. In aceste conditii, singura noastra sansa ar fi sa ne functioneze la perfectie jocul la interceptie, apararea zona si blocajele defensiva... si nu stiu de ce, dar am un sentiment pozitiv in aceasta privinta. Puteti sa-mi spuneti ca sunt nebun, puteti sa spuneti orice, dar eu cred ca Sibiul va castiga la Pitesti. Va fi un meci strans, fara doar si poate, la care nu este exclus sa avem si prelungiri, dar vom castiga. Singurul lucru de care ma tem este comportamenul jucatorilor sarbi fata de jucatorii nostri si implicit de reactia acestora la provocarile de care vor avea parte.

Energia Rovinari – ELBA Timisoara, Sambata, 15.11.2008, ora 19:30, arbitrii: Roceanu, Bukuresti, Rosu – 1. Se anunta un meci mare si la Targu Jiu in aceasta a saptea etapa, unde nou-promovata Energia Rovinari primeste vizita armatei sarbesti de la Timisoara. Ambele echipe au avut parcurs foarte bun pana acum in campionat, situandu-se pe locurile 3, respectiv 2 in clasamentul diviziei A, astfel incat acest meci poate fi privit ca derby-ul etapei. Gazdele vin dupa un meci usor, in care au rulat absolut toti jucatorii pe care i-au avut la dispozitie, in timp ce Timisorenii, dupa un meci greu in etapa a VI-a in fata celor de la BCMUS Arges Pitesti, au jucat si in Liga Central Europeana. Daca oboseala ii va atinge pe oaspeti, lucru foarte probabil sa se intample, victoria va fi clar de partea jucatorilor lui Theo Evans.
GAZ METAN Medias – CSM Oradea, Sambata, 15.11.2008, ora 18:30, arbitrii: Agadakos, Bertalan, Anica – 1. Va fi relaxare totala in Medias maine, intr-un meci fara probleme, un antrenament cu public, mai ales pentru jucatorii medieseni care au fost accidentati de la inceputul sezonului.

CS Rapid Bucuresti – SCM “U” Craiova, Sambata, 15.11.2008, ora 14:30, arbitrii: Nitu, Prisca, Sandulache – 2. Victorie fara probleme pentru oaspeti, intr-un derby al codaselor. Acest meci este sansa Craiovenilor sa-si mai “ajusteze” cosaversajul.

Dinamo Bucuresti – CS Otopeni, Sambata, 15.11.2008, ora 17:00, arbitrii: Olaru, Stoica, Epure – 2. Liderul la zi, si una dintre revelatiile actualului sezon, merge in vizita la una dintre dezamagirile actualului sezon. Cu linii de clasament diametral opuse 1-4 si 5-1, nici nu se pune problema invingatorului din aceasta disputa, desi Dinamo a dat semne de revenire etapa trecuta la Mures, punandu-le mari probleme americanilor targu-mureseni.

U Mobitelco Cluj Napoca – CSU Ploiesti, Duminica, 16.11.2008, ora 19:00 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Banica, Campeanu, Faur – 2. Sala “Horia Damian” va gazdui a treia intalnire din actualul sezon competitional intre finalistele sezonului trecut. Clujenii au folosit jolly jokerul acordat de FRB si au transferat un pivot american, Steve Rich, care foarte probabil va debuta pentru noua lui echipa in meciul de duminica. Venirea lui insa, nu poate schimba jocul slab facut de U Mobitelco pana acum, dar ar putea conta in lupta de sub panou cu uriasii ploiesteni. Asesoft, desi eliminata saptamana aceasta din Eurochallenge Cup, merge la Cluj cu un moral net superior gazdelor, factor important in stabilirea castigatoarei din acest meci. Merg pe o victorie clara a oaspetilor si, in ciuda reactiilor nu tocmai ortodoxe ale suporterilor clujeni la aflarea vestii ca Banica va arbitra acest meci, sper ca meciul se va desfasura in limitele sportivitatii, atat pe parchet cat si in tribune.

BC Targoviste – CSU Municipal Cuadriopol Brasov, Sambata, 15.11.2008, ora 19:00, arbitrii: Ciulin, Fumu, Potra – 2. Dupa isprava din meciul cu Clujul, a sosit timpul ca Brasovul sa se relaxeze putin. Si cum ar putea niste jucatori de baschet sa se relaxeze altfel decat prin baschet? In aceasta etapa Brasovul va juca la Targoviste pentru a-si continua sirul de evolutii bune si cu gandul la meciul din Liga Balcanica.

Niciun comentariu: