vineri, 21 noiembrie 2008

Avancronica etapa a IX a

Energia Rovinari – CSU Atlassib Sibiu
GAZ METAN Medias – BCMUS Arges Pitesti
CS Rapid Bucuresti – ELBA Timisoara
Dinamo Bucuresti – CSM Oradea
SCM “U” Craiova – sta
U Mobitelco Cluj-Napoca – CS Otopeni
BC Targoviste – BC Mures Targu Mures
CSU Municipal Cuadriopol Brasov – CSU Ploiesti

4 super meciuri ii asteapta pe iubitorii de baschet in aceasta etapa, din care TELESPORT transmite doua, unul sambata si unul luni.

Energia Rovinari – CSU Atlassib Sibiu, Sambata 22.11.2008, ora 16:30 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Roceanu, Dima, Potra – 2. A sosit momentul razbunarii eliminarii din Cupa pentru sibieni. Acestia se vor deplasa la Targu Jiu impreuna cu noua achizitie, Earl Brown, care, daca va fi legitimat la timp de catre oficialii clubului, va si debuta in Divizia A. In etapa precedenta CSU Sibiu a stat, intrucat CSU Brasov a disputat un meci in Liga Balcanica, in timp ce Energia Rovinari s-a deplasat la Pitesti, unde a pierdut greu, la 5 puncte, aflandu-se intr-o continua cursa de urmarire dupa ce in primul sfert a marcat doar 4 puncte. Cred ca gazdele nu se pot numi, in vederea confruntarii cu sibienii, tocmai proaspeti din punct de vedere fizic. 5-urile probabile pentru acest meci sunt: Energia Rovinari – Troupe, Darby, Jackson, Popescu, Trim, respectiv Calota, Matthews, Scott, Harrison, Craciun pentru CSU Atlassib Sibiu, intrucat chiar nu cred ca daca va fi legitimat, Brown va incepe ca titular. Sibienii, daca fac jocul bun cu care ne-au obisnuit in ultima vreme – adica apararea exacta si agresiva, respectiv procentaje decente in atac (cu mai multa concentrare la aruncarile libere), nu au cum sa piarda aceasta confruntare, mai ales daca avem in vederea si rotatia mai lunga pe care o are la dispozitie Peter Schommers. Acesta poate conta pe 9 jucatori, in timp ce Theo Evans foloseste 7, din care unul singur roman – Bogdan Popescu, Rares Apostol fiind folosit foarte putin de catre tehnicianul american. Cele mai mari amenintari pentru sibieni se anunta a fi aceiasi Popescu, Jackson si Darby, ca si in meciul retur din cupa, dar si Trim, care se poate impune foarte usor in spatiul de 3 secunde in lupta pentru recuperari. Avand insa in vederea oboseala acumulata de acestia, Darby si Jackson jucand 37 de minute, iar Popescu 40, nu pot decat sa sper ca nu isi vor putea face treaba asa cum se asteapta suporterii din Targu Jiu. Totodata, sper ca sibienii sa fie in numar cat mai mare sa sustina echipa.

GAZ METAN Medias – BCMUS Arges Pitesti, Luni 24.11.2008, ora 19 – in direct la TELESPORT, arbitrii: Olarus, Bukuresti, Anica – 1. Al doilea meci tare in care este implicata o echipa din judetul nostru, este, de asemenea televizat. In orasul gazului vine gasca de nesimtiti de la Pitesti (spun asta datorita acuzatiilor “neoficiale” la adresa arbitrajului din meciul impotriva Sibiului, sustinute de amatorii de senzational de la numaibaschet), pentru inca un meci “made in serbia”. Dupa ce etapa trecuta au pierdut un astfel de duel in deplasarea de la Timisoara, jucatorii lui Jojic vor face tot posibilul sa castige pe teren propriu si sa ajunga la o linie de clasament cu mai multe victorii decat infrangeri. Meciul va fi unul disputat, in care Pitestenii intra cu un moral ridicat in urma victoriei de miercuri cu Rovinari, la finalul caruia, insa, invingatori, in opinia mea, vor iesi jucatorii echipei gazda.

CS Rapid Bucuresti – ELBA Timisoara, Sambata 22.11.2008, ora 10, arbitrii: Olaru, Sandulache, Ionita – 2. Relaxare la matineu pentru jucatorii de pe Bega, in aceasta a IX a etapa. Relaxare bine-venita dupa ce miercuri au jucat cu Gazul si astazi, 21.11.2008, urmeaza sa joace returul Cupei Romaniei cu Dinamo Bucuresti.

Dinamo Bucuresti – CSM Oradea, Sambata 22.11.2008, ora 17, arbitrii: Banica, Fumu, Epure – 1. Dinamovistii, ca si Timisorenii, sunt la al treilea meci in 4 zile, iar dupa ce in etapa a VIII a au pierdut in fata Craiovei, trebuie sa traga de ei si, in ciuda oboselii, sa castige acest meci, pentru a mai lua o gura de aer in acest sezon dezastruos pentru ei.

U Mobitelco Cluj-Napoca – CS Otopeni, Duminica 23.11.2008, ora 18:30, arbitrii: Martinescu Nitu, Prisca, Negrea – 2. Cand Clujul a inceput sa dea semne de revenire, are ocazia sa confirme, sau sa infirme, intr-un joc cu una dintre cele mai puternice echipe de pana acum ale campionatului. Meciul aceasta marcheaza si revenirea la Cluj a predecesorului lui Tab Baldwin, Misa Perisic, dar si a unuia dintre cei mai iubiti jucatori de catre fanii clujeni: Miljan Medvedj. Mai presus de reintalniri este insa meciul in sine si punctele puse in joc. Se anunta un meci frumos, in care Clujul, ajutat si de fani va trage din greu sa obtina victoria in fata acestora. Otopeniul vine la Cluj odihnita, dupa ce etapa trecuta a stat, si dornica de victorie, pentru a isi pastra excelenta linie de clasament. Cu un Obradovic in crestere de forma si cu un Blidaru din ce in ce mai util pentru echipa, locuitorii orasului aeroport incep aceasta disputa ca favoriti. Clujenii, desi au jucat miercuri, au lasat impresia ca nu s-au intrebuintat foarte mult si in jocul lor au inceput sa se vada, tot mai clar, sarcinile trasate de Baldwin. Cred insa ca nu le este suficient pentru a iesi invingatori din acest meci. Nu pot sa inteleg de ce nu este si acest meci transmis de TELESPORT, pentru ca, mai mult ca sigur, meria.

BC Targoviste – BC Mures Targu Mures, Sambata 22.11.2008, ora 18, arbitrii: Grigoras, Bedir, Rosu – 2. Cu un nou antrenor, lituanianul Audrius Prakuraitis, BC Mures va incerca sa repare ce mai poate din acest tur mult sub asteptarile tuturor. Primul pas este meciul din aceasta etapa de la Targoviste, unde, desi vor avea ceva de muncit, muresenii vor invinge, pentru a nu mai fi vecini de clasament, in partea inferioara a acestuia, cu gazdele acestui meci.

CSU Municipal Cuadriopol Brasov – CSU Ploiesti, Sambata 22.11.2008, ora necunoscuta deocamdata, arbitrii: Vinasi, Stoica Istvan – 2. Meci de televizat, domnilor de la TELESPORT. Cel mai important meci al acestei etape se va desfasura la Brasov. La momentul actual exista 4 echipe care au doar o singura infrangere in aceasta editie de campionat si doua dintre ele se intalnesc in acest meci, care va fi pe viata si pe moarte. Uitandu-ne la jucatorii celor doua echipe putem vedea un echilibru pe toate pozitiile, poate singurul dezavantaj al brasovenilor fiind faptul ca jucatorii lor autohtoni sunt destul de tineri si ne-experimentati. Cat as fi vrut sa vad bataia sub panouri dintre Dragusin si Senai si Griffith si Curtis, lupta in aruncari de la distanta dintre Hadjibulic si Cepulis. Cat as fi vrut sa urmaresc duelul Hartman – Jones sau Dawson – Hargrove, sau duelurile in viteza duse de conducatorii de joc ai celor doua echipe: Broadus si Mandache, respectiv Wheeler si Osmokrovic... dar nu se poate. Nu intamplator i-am lasat deoparte din confruntarile “om la om” pe Burlacu si Carutasu, ci am facut-o pentru ca pe ei ii vad ca piese principale in obtinerea victoriei de catre campioni: Burlacu mai ales in atac, iar Carutasu, evident, in defensiva. Prevad un meci presarat cu capace, de ambele parti si cu foarte multe actiuni spectaculoase si aruncari din afara semicercului de 3 puncte, meci la finalul caruia campionii vor ramane in continuare cu o singura infrangere in clasament.

Niciun comentariu: