joi, 27 noiembrie 2008

Victorie cu emotii


CSU Atlassib Sibiu – CSU Municipal Cuadriopol Brasov 76 – 66 (17-13;21-24;14-20;24-9)


Acum pot spune “Hop”, ca am sarit gardul. Doar unul din cele multe ramase, dar l-am sarit. Mai chinuit, dar l-am sarit. Am reusit o victorie mare in fata puternicei echipei a Brasovului si ne putem uita cu ceva mai multa incredere spre meciul de sambata cu Ploiestiul. Inainte de inceperea meciului Calota si Craciun au primit cate un tort din partea suporterilor sibieni intrucat sambata, respectiv vineri, cei doi au reusit performanta deosebita de a-si mai adauga un an la varsta.


Schomers i-a trimis in teren pentru inceputul acestei partide pe Calota, Kabengele, Matthews, Scott si Craciun – o premiera la Sibiu sa se inceapa jocul cu 3 romani, in timp ce, de cealalta parte, antrenorul Dan Calancea a inceput cu Broadus, Hadjibulic, Hartman, Mijajlovic si Dragusin. Primele puncte au venit pe mana unuia dintre “sarbatoriti”, Craciun reusind o aruncare din spatele semicercului de 6,25. In minutele urmatoare ambele echipe au reusit cate un partial de 9-0, primii fiind brasovenii care au dus scorul la 3-9, in timp ce Craciun a ratat alte doua aruncari de 3, la fel facand si Calota si Kabengele. Semnalul revenirii pe tabela a fost de Calota care beneficiind de doua libere a reusit sa marcheze una, tot el marcand si urmatoarele doua puncte, precum si ultimele doua puncte ale partialului. In acest interval Kabengele a reusit un slam dunk foarte frumos dupa ce, la panoul celalalt a reusit sa recupereze dupa o ratare a lui Hartman. Astfel, cu 3 minute ramase de joc, scorul era 12-9 pentru Sibiu. Restul primului sfert s-a mers cap la cap, echipele marcand pe rand. Scott a fost cel care a inchis tabela dupa primul sfert printr-o aruncare libera, la scorul de 17-13.


Oaspetii au inceput ceva mai bine sfertul al doilea, reusind dupa mai putin de un minut si jumatate sa egaleze la 19. Insa Kabengele a reusit un three points play, punand din nou Sibiul in avantaj pe tabela, avantaj pe care nu l-a mai cedat pana la sfarsitul sfertului, desi Brasovul s-a tinut aproape pe toata durata sfertului. In acest sfert apararea agresiva a sibienilor a functionat excelent, Broadus fiind inghesuit si fortat sa calce putin mai in spate decat permite regulamentul, comitand abatere de teren. La scurt timp, antrenorul oaspetilor a fost sanctionat cu fault tehnic pentru proteste, acesta fiind mai mult la masa oficialilor decat la banca brasoveana. Calota a fructificat cele doua aruncari libere, insa posesia s-a incheiat cu doua libere ratate de Scott. Cu doua minute jumatate ramase de joc, Schomers a solicitat time-out, intrucat jocul sibienilor in ofensiva nu functiona asa cum si-ar fi dorit el. La scurt timp si-a facut debutul pe teren propriu si Earl Brown care, la primul contact cu mingea a ratat o aruncare de doua puncte. Dupa nici un minut, acelasi Brown a dat dovada de sange rece, reusind sa marcheze ambele libere de care a beneficiat, ducand scorul la 38-34. Acestea au fost si ultimele puncte reusite de CSU Sibiu in aceasta prima jumatate a meciului, pana la final, doar brasovenii mai reusind sa marcheze, prin Broadus (aruncare libera) si Mandache, stabilind scorul la pauza: 38-37.


Dupa o tigara fumata in pauza, opinii despre joc si povesti despre ce a mai facut fiecare de la ultima intalnire – ca asa e la Sibiu, ne cunoastem, suntem prieteni, suntem o mare familie de suporteri, am revenit in sala, cu inima mica-mica-mica, stiind ca incepe perioada de care ne este tuturor cel mai frica in acest sezon, sfertul al treilea. Si dupa cum a inceput, ma temeam (si sigur nu am fost singurul), ca povestea se repeta, ca sfertul 3 se incordeaza si revine in forta sa ne strice noua seara. Brasovul a reusit un partial de 8-0, in care 6 puncte au fost marcate de “muntii” de sub Tampa, Senai si Dragusin. Seria brasoveana a fost intrerupta de o aruncare libera reusita de Johson, pentru ca apoi sa mai primim inca 5 puncte, scorul ajungand 39-50 dupa 4 minute de joc. Harrison scoate din joben o aruncare de 3 puncte care a dat trezirea in tabara sibiana, scott, johnson si brown – revenit pe parchet, reusind un partial de 10-0 care a adus egalitatea pe tabela 52-52, cand mai erau 3 minute de joc. In aceste ultime minute jucatorii CSU au cazut din nou, ne mai reusind sa marcheze niciun punct. Din fericire brasovenii nu au speculat aceasta cadere a echipei noastre, ei mai marcand de doar doua ori, ducand scorul inainte de sfertul decisiv la 52-57.


Sfertul 4 a inceput exact cum s-a terminat cel precedent, primele doua minute lasand scorul nemodificat, in ciuda incercarilor de 3 puncte ale oaspetilor sau aruncarilor libere de care a beneficiat Matthews. Acesta insa marcheaza primele 3 puncte ale sfertului si, dupa doua libere marcate de Scott, scorul era din nou egal, 57-57, cu 7 minute ramase de joc. In minutul 5 Bryant Matthews a fost sanctionat cu a cincea greseala personala, fiind inlocuit cu Johnson. Din acel moment jocul echipei noastre a inceput sa fie mult mai cursiv in faza de atac, lucru care s-a revazut si pe tabela. Brown a marcat 10 puncte consecutive pentru CSU Sibiu intr-un interval de mai putin de doua minute, perioada in care Brasovul a marcat doar un punct, prin Dragusin, scorul devenind 70-64. Pana la finalul meciului Brasovul a mai reusit doar doua puncte, prin acelasi Dragusin, Sibiul reusind 6, prin slam dunk-ul “butoiasului atomic” Scott si liberele marcate de Johnson si Brown, cel din urma stabilind si rezultatul final: 76-66.


Cam asta a fost, foarte pe scurt, desfasurarea actiunii in acest meci contand pentru etapa a VIII a a Diviziei A la baschet. Jocul a fost unul de nivel scazut, lucru admis si de tehnicianul sibian care a mai adaugat si ca daca ne vom prezenta la fel si in meciul de sambata impotriva campionilor en-titre, nu avem nicio sansa sa castigam. Perfect de acord cu d-voastra Coach. Imbucuratoare au fost insa prestatiile lui Scott, care s-a descurcat mai bine decat ma asteptam intre Senai si Dragusin, si Brown, care aseara a semanat izbitor cu jucatorul din fimuletele lui de prezentare de pe net.Ingrijoratoare mi s-a parut prestatia brigazii de arbitrii care si-a batut pur si simplu joc de baschet prin deciziile lor, decizii luate atat in favoarea sibienilor, cat si in favoarea brasovenilor. Dupa ce l-au scos din sarite pe Calancea in primele doua sferturi (desi acesta a mai si exagerat) s-au gandit, sau nu, sa umble si la nervii sibienilor, lucru pe care l-au facut in sferturile 3 si 4. Mai aveau putin si faceau meciul praf de tot... dar cred ca atata pot. In fine... praf de ei.... Sa trecem, nu-i asa... si la notele pentru jucatorii nostri.


Matthews – 3 (vai mama noastra, cat de slab a putut sa joace. Nu mi-am putut crede ochilor), Johnson – 6 (destul de sters in atac, insa a stat bine in aparare, reusind 5 interceptii, si a fost cel mai bun pasator al echipei cu 4 pase decisive), Brown – 9 (joc excelent facut de noua achizitie a sibienilor, acesta reusind un punct pe minut in acest meci, avand si procentaje foarte bune 66.7% la 2 puncte, 60% la 3 puncte si 100% de la libere. Fara doar si poate MVP-ul acestui meci), Harrison – 6 (absent in atac, s-a batut binisor la recuperare cu gigantii brasoveni), Calota – 6 (un meci modest facut de conducatorul de joc sibian, insa in nota echipei), Scott – 8 (cel mai bun marcator si recuperator al echipei in acest meci, Scott ramane, in continuare, cel mai constant jucator al echipei), Craciun – 5 (inceput bun de meci pentru Bata, insa dupa acea aruncare de 3 reusita, nu i-a mai iesit nimic), Kabengele – 5 (si el tot in nota echipei, cu mentiunea ca a stat bine in aparare in meciul de azi, lucru pe care nu il prea facea pana acum).

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu ai nimica de spus despre emerit sau sti ca te citeste si nu vrei sa ii spui in fata!!

cronicaru' de baschet spunea...

Crezi ca ma abtin eu de la asa ceva? Va veni, stai linistit. Astazi sau maine vine.