miercuri, 26 noiembrie 2008

Primul meci greu de-acasa

Meci de o foarte mare importanţă în Sala Transilvania în această seară. Pentru a se menţine în plutonul fruntaş al Diviziei A, ambele echipe au nevoie de această victorie, după eşecurile din etapa a IX a.

Sala Transilvania va găzdui un meci restant din cadrul etapei a VIII a, un meci care până în acest sezon nu dădea mari emoţii iubitorilor de baschet din Sibiu. Pe parchet se vor afla CSU Atlassib Sibiu şi una din revelaţiile actualului sezon competiţional, CSU Municipal Cuadriopol Brasov, echipe cu linii de clasament identice, ambele acumulând până acum două înfrângeri. Acest meci vine într-o perioadă foarte încărcată pentru ambele echipe, cu 3 meciuri in 7 zile, cu menţiunea că oaspeţii au mai disputat, acum o săptămână un joc în cadrul Ligii Balcanice, meci care a necesitat prelungiri pentru stabilirea învingatoarei.

In raport direct între echipe, CSU Sibiu are probleme de talie în faţa uriasilor de la CSU Braşov - media de înălţime a pivoţilor Drăguşin şi Senai este de 2,18 m, în timp ce Harrison, cu ai lui 2,08 metri e cel mai înalt jucător sibian , dar are avantajul vitezei de joc, dat tocmai de această diferenţă de talie din frontcourt. Rămâne de văzut în jocul de astăzi care dintre aceste două aspecte va conta mai mult in joc. In rest, loturile sunt destul de echilibrate pe fiecare post, asta asigurând un meci plăcut pentru cei prezenţi în Sala Transilvania. Şi la capitolul spectaculozitate aceasta dispută promite mult, principalii “responsabili” pentru asta fiind Matthews, de la Sibiu, respectiv Hartman, de la Braşov, doi jucători care oferă meci de meci sarea şi piperul de care au nevoie iubitorii de baschet.

Acest meci trebuie abordat cu o foarte mare atenţie, întrucât braşovenii au arătat în etapele scurse până acum că dacă adversarii lor lasă garda jos, nu îi lasă să respire, ci se prăvălesc ca un tăvălug, pentru a profita de acele câteva momente de slăbiciune. Deja CSU Sibiu a permis de două ori adversarilor să revină şi să câstige pe fondul relaxării noastre – astfel suferind singurele noastre înfrângeri, ceea ce mă face să cred ca nu se va mai intâmpla la fel şi a treia oară, cu atăt mai puţin pe teren propriu, indiferent de adversar.

Factorul moral este din nou foarte important, ambele echipe venind după câte o înfrângere, iar acest aspect depinde foarte mult de cei doi tehnicieni, de motivarea pe care aceştia o vor insufla jucătorilor lor. Din acest punct de vedere Peter Schommers are mai multa treabă, având in vedere ca băieţii noştri au pierdut meciul cu Energia Rovinari după o primă repriză excelenta, dar nu va fi singur. După antrenamentele ce au pregătit meciul de astăzi, din momentul intrării jucătorilor pe parchet, este datoria noastră să preluăm atribuţiile de motivare a acestora. Şi nici măcar nu trebuie să facem ceva deosebit, ci doar ceea ce ştim cel mai bine: să fim al 6-lea jucător.
Acest articol va apărea şi în revista suporterilor "CSU Fans Magazin".
Imi cer scuze pentru întârziere şi pentru faptul că, pentru prima dată, avancronica de pe blog este aceeaşi cu cea din revistă, dar uneori, când vine munca peste noi - se întâmplă mai rar, dar se întâmplă, nu avem timp nici să respirăm.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Doamne...Aceeasi avancronica si pe blog si in revista... ingrozitor :)