sâmbătă, 15 noiembrie 2008

Earl Brown, Jolly Jokerul lui Schommers si Vulc

Conform site-ului http://www.sbsplayers.com/ Earl Brown, un fundas american in varsta de 30 de ani, a semnat un contract pe doua luni (deci pana la sfarsitul turului) cu CSU Atlassib Sibiu. Astfel, acesta devine al doilea jucator care vine in Romania in aceasta luna dupa regula "Jolly Jokerului", aprobata de FRB. Urmarind filmuletul de prezentare al acestuia, pare sa fie o alegere buna, iar statisticile lui din ultimele sezoane confirma inregistrarile video. Priviti si voi, dupa care continuam discutia.



Asa... Sa incepem cu varsta: 30 de ani. La experientele pe care le-am avut noi cu jucatorii aflati in jurul acestei prea-frumoase varste, asta poate fi un semn bun. Luand in calcul si experienta de 8 ani in campionate destul de puternice din baschetul european: Croatia, Belgia, Polonia, Elvetia si Portugalia, precum si participarea in ULEB Cup in sezonul 2005-2006, cred ca ne-am putea hazarda in a afirma ca va fi de ajutor echipei noastre. Daca acest aspect nu este suficient, putem sa ne uitam din nou peste statisticile lui din aceasta perioada de 8 ani, cea mai mare relevanta avand-o, poate, ultimii 3 ani petrecuti in Portugalia si Elvetia. Astfel, putem remarca o medie de peste 12.5 puncte pe meci, procentaj la aruncarile de 2 puncte de peste 55%, de la 3 puncte de 40% si de la libere de 83%, 3.5 pase decisive in 69 de meciuri jucate. Chiar se prezinta bine. Putin prea bine ca sa fie adevarat, daca imi permiteti exprimarea. Sa dea domnul sa fie asa si sa ajute echipa, astfel incat prelungirea contractului si dupa terminarea turului sa fie necesara.
Ce nu inteleg eu vis-a-vis de acest transfer este postul pe care va juca, in cadrul echipei noastre, acest jucator. El este declarat ca un 1-2 (conducator de joc-fundas ofensiv), dar nu apare nicaieri care este postul pe care a jucat cel mai mult, sau macar postul preferat. Venirea lui in cadrul echipei ca 1, in conditiile in care noi avem deja un cuplu de conducatori de joc: Calota-Johnson, mi se pare putin cam fortata, mai ales din cauza ca pana la plecarea lui Rice ne-am confruntat cu aceeasi problema: ai 3 conducatori de joc, nu ii poti folosi pe acelasi post in acelasi timp, nici chiar prin rotatie, si il sacrifici pe cel care iti e cel mai putin simpatic, in cazul nostru Calota, fortandu-l sa joace pozitia 2, o pozitie pe care se simte mai mult decat incomod, o pozitie pe care nu a mai evoluat niciodata pana in acest sezon. Daca se va proceda la fel, ma tem ca Kevin va scadea in forma de la meci la meci si nu stiu daca ne permitem asta, avand in vedere ca de la inceputul sezonului a fost, alaturi de Scott, cel mai constant jucator al CSU Sibiu. Pe langa Kevin insa, in aceasta ecuatie intra si Johnson, un jucator care a aratat si el ca nu este pregatit sa joace pe pozitia 2. Si-atunci? Ce facem? Il jucam pe Brown 2?
Sa vedem ce implica folosirea acestuia ca fundas ofensiv. Deocamdata ca jucatori de pozitia 2 ii avem pe Andrus si, mai nou pe Kabengele. Desi eu consider ca si Matthews ar trebui incadrat tot aici, tehnicianul sibian Peter Schommers il foloseste pe acesta ca extrema mica, pozitia 3. Aici parca ar mai fi o paine de mancat pentru Brown... La abilitatile de interceptie pe care le-am vazut in filmuletele cu el de pe net, de pe pozitia 2 ar putea sa presteze un joc cam in genul lui Triplett, daca nu si mai bun, si sa contribuie mai mult decat din pozitia de conducator la jocul in viteza cu o aparare agresiva gandit de Schommers in aceasta criza de jucatori inalti de la Sibiu.
Daca am dreptate sau nu, daca gandesc la fel ca antrenorul nostru acest transfer, ramane de vazut, insa mi-ar fi foarte ciuda sa vad ca improvizam cu Calota sau Johnson ca fundasi ofensivi, atunci cand aducem un jucator care poate sa joace pe acest post.

Un comentariu:

Băgă spunea...

ti-ai ratat cariera oanceo! lasa drakului termopanele! vezi ca muresul cauta antrenor! :)
#1