joi, 30 octombrie 2008

Pa Cupa!

CS Energia Rovinari – CSU Atlassib Sibiu 85 – 73 (27-21;16-23;24-16;18-13)

Dupa ce sezonul trecut a jucat in final four-ul Cupei Romaniei, fiind invinsa greu in semifinale de echipa care avea sa castige trofeul, CSU Atlassib Sibiu a reusit contraperformanta de a fi eliminata din aceeasi competitie, sezonul 2008-2009, inca din primul tur, de catre o nou-promovata Energia Rovinari.
Ajungand la sala la aproximativ 5 minute dupa inceperea meciului – multumim pe aceasta cale arbitrului Vinasi si comisarului Niculescu, care nu au ajuns la timp la meci, intarziindu-se cu 30 de minute inceperea jocului, situatia era destul de roz. Apararea se misca bine, iar lacunele din faza ofensiva pareau mai mici decat de obicei. Ba chiar se vedeau faze de atac clare, duse la bun sfarsit. Astfel, intreg sfertul intai s-a mers cap la cap, Rovinariul reusind sa se distanteze la 6 puncte in ultimul minut de joc, facand ca sfertul 1 sa se incheie 27 – 21.
Intr-un forcing asemanator cu cel din sfertul 4 al meciului tur cu turcii de la Banvit, CSU reuseste un joc excelent in sfertul 2, la ambele panouri dar mai ales intre ele, printr-o aparare foarte agresiva care a dat roade. Principalii artizani ai acestui sfert au fost Scott si Rice, primul marcand si ultimul cos al sfertului, o treita care a dus Sibiul in avantaj la vestiare.
Sfertul 3 a insemnat inceputul sfarsitului pentru echipa sibiana. Intr-un mod cu totul si cu totul inexplicabil, CSU nu mai reuseste nimic, nici in atac nici in aparare, astfel incat Energia Rovinari reuseste un partial de 10-0 care se va dovedi hotarator in economia jocului. Popescu, cu larga participare a lui Mike Harrison – absent in aparare si Darby sunt cei care, prin prestatia lor, mai ales in acest sfert, au apropiat victoria energicilor jucatori ai clubului din Rovinari care activeaza in Targu Jiu. La Sibieni, haos total, singurii jucatori care s-au agitat cat de cat, incercand sa micsoreze distanta fiind Matthews (care a avut si cateva ratari incredibile de sub panou) si Calota (care a reusit sa destabilizeze in cateva randuri apararea celor de la Energia Rovinari cu patrunderile sale in viteza). Jocul a continuat in acelasi ritm si in sfertul 4, sibienii lasand impresia ca pur si simplu nu pot, oricat ar incerca. Odata cu eliminarile, pe rand, ale lui Matthews, Johnson si Calota si cu apropierea finalului meciului, jucatorii sibieni au inceput sa abuzeze de aruncarile de 3 puncte, fara succes insa. Curioasa a fost decizia lui Peter Schommers de a nu il folosi pe Andrus decat in ultimele 45 de secunde, perioada in care a si reusit o aruncare de 3 puncte. A fost insa prea tarziu si jucatorii lui CSU Atlassib Sibiu au la dispozitie zilele in care ar fi trebuit sa joace in cupa, fie pentru antrenamente, fie pentru meciuri amicale cu alte echipe eliminate din competitie, fie pentru partide de table cu jucatorii echipelor eliminate din competitie.
Imi cer scuze pentru lipsa informatiilor concrete din aceasta cronica, dar intamplarile de la Targu Jiu au fost atat de bulversante, incat detaliile mi-au scapat cu desavarsire, asa ca o sa trecem la notarea jucatorilor care au intrat pe parchet in acest meci.

Bryant Matthews – 4(vrea si vrea, dar pare-se ca nu-i prea merge. Procentajele dezastruoase, 39% 2p 7/18, 0% 3p 0/4, 65% 13/20 libere l-au lasat corigent), Brandon Johnson – 3(absent in joc, ca de altfel toti ceilalti), Denarryl Rice – 3, Michael Harrison – 2(desi nu credeam ca o sa spun vreodata asta despre el, nu a contat deloc in joc), Octavian Popa Calota – 5(din punctul meu de vedere cel mai bun jucator al nostru de pe parchet in meciul de ieri, desi nu a stralucit nici el), Cortney Scott – 3(desi a marcat 19 puncte, fiind al doilea marcator al echipei dupa Matthews, nu a aratat nici el mai nimic, decat pe alocuri... insuficient), Cristian Craciun – 2(putine minute jucate, in care nu a aratat nimic), Chad Bell – 1(la fel de putine minute jucate, dar jucate dezastruos), Alexei Andrus – nu primeste nota pentru cele 45 de secunde petrecute in teren. Vreau sa le multumesc jucatorilor sibieni care au venit sa salute mega-galeria sibiana formata din 7 persoane.
De cealalta parte, media echipei este 8, cu note mai mari pentru Popescu, Darby si Jackson. De mentionat ca si Popescu, ca si cativa jucatori de-ai nostri, a venit, ne-a salutat, ne-a urat bun venit la Targu Jiu... fiind urmat imediat de antrenorul Theo Evans. Aviz celor care vor sa faca deplasare la Targu Jiu: la plecare am primit cadou o sticla de doi litri de bere si una de Fanta.

Voie buna! Numai bine! Hai CSU!

Un comentariu:

Brylu spunea...

comentatorul depaseste cu mult valoarea echipei.